Любители на кучета - тема 70!

• 39 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • виртуално
Поздрав от Арчи на всички кучешки майки  bouquet

# 556
Много трогателно кучешко писмо Simple Smile

При нашето куче вет. накапа Фронтлайна по цялата дължина на гърба.И аз така го капя.

# 557
Хехе, много сладък поздрав!  Heart Eyes

Еднакво се слагат пипетите. Основно на врата и леко по дължината на гърба, както писахме.
Аз се учудих, че чак за опашка се говори.

Между другото, есента Бела беше получила някаква екзема на опашката. Така и не се разбра от какво.  Rolling Eyes Мазахме там с нещо и мина.  Peace

# 558
На моята бебешка плюшена кукла/на 62 дни е/ дали да и капя фронтлайн?  Или да питам първо ветеринарната лекарка? Имам параноя да не я хване нещо и гледам да взема всички мерки.

# 559
Според мен е много малка още за такива работи, попитай доктор с какво може да я обезпаразитиш .

Честит празник на празнуващите / не ми работи удивителната, но си представяйте ,че е там /  newsm51

# 560
Благодаря ти за отговора! И аз си мислех, че е мъничка, та ще питам, ама пусто като откачих след болончето и сега ме е страх от всичко.

# 561
  • Sofia
Мисля, че само пудра може на тази възраст, ама тя не излиза, едва ли ще я полази нещо..

# 562
Тя се притеснява, защото има контакт с другата пекинезка, която излиза .

# 563
Аби*, задължително питай вет! Нали знаеш, че тези пипети за накапване са в зависимост от теглото на кучето. Предозирането е опасно.
Аз мисля, че ако другото куче е обезпаразитено, няма да има проблем за малкото.  Peace

# 564
  • DE
Аз съм малко трета глуха, но да попитам за какви пипети пишете тук?
Имам такава тубичка и слагам 2-3 капки само на врата.
Страх ме е да слагам и над дупата, че да не ми направи някакво обриване.
Не знаех, че не трябва да се капва веднага след къпане, но аз снощи и сложих 3 капки.
Къпането отпада за сега, че е студено още.

# 565
Аз знам ,че не трябва да се къпе след като се капе там 2-3 дена , за преди това нищо не знам .

# 566
Аз съм малко трета глуха, но да попитам за какви пипети пишете тук?
Имам такава тубичка и слагам 2-3 капки само на врата.
Страх ме е да слагам и над дупата, че да не ми направи някакво обриване.
Не знаех, че не трябва да се капва веднага след къпане, но аз снощи и сложих 3 капки.
Къпането отпада за сега, че е студено още.

Да, за такива пипети/тубички имаме предвид. Фронтлайна е като пипета.

Къпането отмива естествената мазнина на кожата и косъма, а разнасянето на препарата е свързано с това.

А защо слагаш само 2-3 капки?
Както се вижда, тубичките са обозначени за какви килограми се отнасят и се слага цялата тубичка. Аз мисля, че твоето куче е повече от 25кг. или греша?
Бела е 30кг. и слагаме цяла тубичка Адвантикс, която се отнася от 25 до 40кг.
От пролетта до есента я обезпаразитявам на 30-40 дни.

# 567
Ами голямата кака е с  Нексгард. Ще тормозя ветеринарната явно. Много ме е страх за плюшка.

# 568
  • DE
Ами много ми се вижда това в тубичката
Ползвам я от миналото лято и съм и капвала вече 4 пъти от нея, че и още има вътре.
За Елза бяхме взимали друг препарат който беше за еднократна употреба
Едно такова мазно и беше само за 4 капки.
От него слагах само един път лятото и това беше
Никога не е имала кърлежи
За съжаление не знам как се казваше а и в клиниката предлагат вече само Фронтлайн и Адвантикс.
Права си за това, че естествената мазнина подпомага за разнасянето на препарата!

Срещу нас в къщата имах съседи, с възраст над 60г с кученце йорки което е вече на 18г.
Преди няколко години имаха доста проблеми покрай него и бяха на ръба да го приспят-но се оправи.
Мъжът почина след инсулт преди три години
Миналата година кученцето ослепя, но пък подскачаше и джафкаше доста активно из градината.
Скоро говорихме със съседката и тя много се притесняваше, че времето за раздяла наближава и Тифи( така се казва куч) вече само спи и почти е неадекватна.
Каза ми, че се моли ако е времето е дошло просто да затвори очички и толкова, за да не се наложи тя да взема решение кога и как.
Миналата седмица съседката почина-у дома си. Легнала, затворила очи и това беше.
След толкова грижи и притеснения за кученцето-то ги надживя.
Не знам къде е сега и кой се грижи за Тифи, може би някой от синовете и
Много ми стана тъжно!
Имаха и бял котарак който дремеше вечер на прозореца на спалнята им. Сега е вън и един съсед го храни, но няма как да влиза вътре

# 569
Ами много ми се вижда това в тубичката

Консултирай се с вет и ще видиш, че не е много това в тубичката!

Много тъжна история за съседите!

Общи условия

Активация на акаунт