Любители на кучета - тема 70!

• 39 515
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Съжалявам за последователните постове, нещо обърках.  Embarassed

Мерита, ние имахме подобен проблем с накуцване, но при голяма порода куче. И ние правихме курсове от по месец калции и нещата се пооправяха, но някъде бях чела преди време, че калцият е малко нож с две остриета и предозирането също не е желателно. Дано не бъркам, отдавна беше.

# 586
Ех, колко са прекрасни тези снимки, усмихнаха ме, дано са все така весели и игриви кученца и котенца, дори и да не са послушни.

Боже, Аби, пекинез да спи в собствено легло?  Shocked Не съм виждала подобно нещо, нашето не признава нищо друго освен човешко легло с човек в него. От ден първи спи при нас, че дори и като още живеех с нашите, си избираше при кого ще спи съответната вечер и й оставяхме вратите отворени за нощни посещения. Сега спи на спалнята на нашите, между тях. Става интересно като имат гости и точно тази спалня им е отстъпена - все напира да влиза и да си ляга с гостите на нейното легло.  Mr. Green

Скрит текст:
Моята малка Моли (пекинезчето) е вече на 13 г. Жизнена, весела, с апетит, но от известно време едно гадно гласче ми напомня, че времето напредва. Тя започна да спи повече, вечер самичка си ляга към 7 часа, през деня също си подремва, гледаме да не я изморяваме излишно. Не си позволявам да мисля за неизбежното, но след случилото се с овчарчо, всички от семейството си признахме, че всеки от нас подсъзнателно се готви за още една раздяла. Всеки път като я виждам, я целувам и й казвам, че я обичам. Ей така, за всеки случай ... Боже, дано ни радва още дълго!  Praynig Разревах се...

Ами каката е на 9 г/пак пекинезка/, тя спи само в леглото ми.
Ето я от тази сутрин:

Малкото много дава зор да се внедри и то там, ама ще почака, че е много мъничка и ме е страх да не я затисна. Затова спи в панера си до леглото ми, има и куп розови възглавнички на които да се търкаля, а най-редовно я намирам да спи завряла муцуна в пантофите ми  Crazy.

Досега не съм имала никога куче, което да не спи в леглото ми. Не знам другите хора как се справят с това да ги научат да си спят по местата.

# 587
  • София
Скрит текст:
Ех, колко са прекрасни тези снимки, усмихнаха ме, дано са все така весели и игриви кученца и котенца, дори и да не са послушни.

Боже, Аби, пекинез да спи в собствено легло?  Shocked Не съм виждала подобно нещо, нашето не признава нищо друго освен човешко легло с човек в него. От ден първи спи при нас, че дори и като още живеех с нашите, си избираше при кого ще спи съответната вечер и й оставяхме вратите отворени за нощни посещения. Сега спи на спалнята на нашите, между тях. Става интересно като имат гости и точно тази спалня им е отстъпена - все напира да влиза и да си ляга с гостите на нейното легло.  Mr. Green

Скрит текст:
Моята малка Моли (пекинезчето) е вече на 13 г. Жизнена, весела, с апетит, но от известно време едно гадно гласче ми напомня, че времето напредва. Тя започна да спи повече, вечер самичка си ляга към 7 часа, през деня също си подремва, гледаме да не я изморяваме излишно. Не си позволявам да мисля за неизбежното, но след случилото се с овчарчо, всички от семейството си признахме, че всеки от нас подсъзнателно се готви за още една раздяла. Всеки път като я виждам, я целувам и й казвам, че я обичам. Ей така, за всеки случай ... Боже, дано ни радва още дълго!  Praynig Разревах се...

Ами каката е на 9 г/пак пекинезка/, тя спи само в леглото ми.
Ето я от тази сутрин:

Малкото много дава зор да се внедри и то там, ама ще почака, че е много мъничка и ме е страх да не я затисна. Затова спи в панера си до леглото ми, има и куп розови възглавнички на които да се търкаля, а най-редовно я намирам да спи завряла муцуна в пантофите ми  Crazy.

Досега не съм имала никога куче, което да не спи в леглото ми. Не знам другите хора как се справят с това да ги научат да си спят по местата.

Те са си по местата, просто мястото им е в леглото  Laughing

# 588
Аз с  образователна цел си купих в  е-формат книгата на Сизар Милан  Crazy. Сега ще я чета бавно, че е ако е бързо ще се откажа от моделиране на поведението/си/ Crazy.

Мъжът ми изрази надежди, че след прочитането, и ако приложа и на практика прочетеното ще имаме най-прекрасните пекинези на света. Иначе той твърди, че се чуваме с Грейс в синхрон как хъркаме, ама от друга страна, що пък да си разваляме рахата и синхрона newsm78

# 589
Аби* за мен книгата е крайно безполезна. Аз си я купих на хартиен носител. Чете се бързо, но реално няма никаква полза от нея. Вътре не видях съвети за обучението на кучето. Дал е само разкази с какви кучета се е срещал и че е успял да ги преобрази, но как точно е станало това - не. Това е единствената книга за която ме е яд че съм дала пари.  ooooh! Пак да кажа, ако някой иска да я чете ще му я подаря и изпратя.
От треньорката, при която ходих с Макс имам препоръка за една книга на Karyn Pryor - Don't shoot the dog. Има я издадена само на английски. Дори заради тази книга си купих електронен четец, за да има къде да я чета.  Laughing Не се касае за обучителни техники и не е само за кучета. Като цяло книгата е за положителното стимулиране на всякакви живи същества. Определено е интересно четиво, дори я прехвърлих и на сестра ми да я чете и каквото може да извлече като полза за възпитанието на племенника. Ако някой я иска, я имам във формат epub и pdf. Ще я споделя и нея на драго сърце.  Grinning
Мойто магаре го накапах онзи ден с Адвантикса, ама той дивака като види вода и не може да не се цопне вътре. И сутрин и вечер минава няколко пъти през канала и се прибираме мокри и кални.  ooooh! Та колко ефект ще има не е ясно, но ще си изчакам да мине 1 месец и взимам нексгарда, защото с това мокрене друго няма да ни помогне. Зет ми онзи  ден сложи на неговите кучета Себацил (в България е одобрен само за свине, но производителя е написал в описанието, че е и за кучета). Четох малко, но реших точно през почивните дни да не слагам нов вид препарат, че ако има някаква нежелана реакция няма ветеринари, които да работят, а и не винаги са на разположение, защото и те си имат села и ангажименти.
Момичета и момче, страхотни сладки муцуни сте показали.  Heart Eyes Те май всичките искат да спят на леглото на стопанина. Преди няколко нощи, Макс си спи някъде покрай краката ми и си викам, защо да не го издърпам до възглавницата и да си го гушкам. Изправих се и тръгнах да го тегля, а то се събуди, погледна ме, стана и хоп - намести се на моята възглавница зад гърба ми. А за мен място - йок.  Joy Намърдах се и аз до него някак си на малкото останало пространство и си го гушнах и заспахме.
И малко снимки и от мен:

# 590

От треньорката, при която ходих с Макс имам препоръка за една книга на Karyn Pryor - Don't shoot the dog. Има я издадена само на английски. Дори заради тази книга си купих електронен четец, за да има къде да я чета.  Laughing Не се касае за обучителни техники и не е само за кучета. Като цяло книгата е за положителното стимулиране на всякакви живи същества. Определено е интересно четиво, дори я прехвърлих и на сестра ми да я чете и каквото може да извлече като полза за възпитанието на племенника. Ако някой я иска, я имам във формат epub и pdf. Ще я споделя и нея на драго сърце.  Grinning

Моля те, прати ми я в пдф формат, аз съм с киндъл  Praynig. Ще ти пратя на лични мейл Hug

Много ти е хубаво магарето Laughing

# 591
Макс ми изглежда мускулест  Crazy Аз снощи заспах с Чарли под завивката и по едно време , като си опънах крата, се чу едно "мяуууу" и се оказа ,че Грейси била там и съм я съборил  Rolling Eyes

# 592
Здравейте, бих искала съвет от вас. Кучето ми е малък шпиц на годинка, мъжки. В отлично здраве е. Преди 2 3 дни както си лежеше в леглото подскочи и изскимтя, и започна да си държи задното краче вдигнато. За отрицателно време всичко отмина. Но това се повтори, а днес на сутрешната разходка отново си вдигна крачето и започна да куца, като отново за около минута отмина. И преди малко пак се случи същото нещо... Просто започва да куця и след минута пак си ходи. Не мога да разбура какво се случва. Няма рани по крачето и лапичката не виждам да е наранена. Много моля ако някой се е сблъсквал с подобно нещо да сподели  Sad

# 593
  • София
Може би получва някакви схващания, води ли го на вет ?

# 594
Не съм още.

# 595
моята Грейс лятото я беше ухапала на лапката отдолу някаква земна оса/така каза лекарката/, и едва се виждаше ухапаното между възглавничките. Не казвам, че това е вашият проблем, де Peace

Може да е магнезиев дефицит или проблем с аналната жлеза. Аз за толкова се сещам само, но според мен трябва да се заведе на ветеринар.

# 596
  • Sofia
Може да е магнезиев дефицит или проблем с аналната жлеза. Аз за толкова се сещам само, но според мен трябва да се заведе на ветеринар.

И аз мисля, че е това  Peace Не се притеснявай, заведи го на вет, ако е жлезата ще го оправят веднага, а ако са крампи от липса на магнезий, бързо се запълват депата.
Пиши после как е пухчо Simple Smile

# 597
Аз се включвам да споделя за схващанията на Джу. Преди време бяхме споделили с labrex за странни схващания на кучетата ни. Без видима причина и с различна продължителност. Цялото тяло на Джу се схваща и едвам се придвижва. Идва при мен и ми се гушка с един изплашен поглед. Сякаш търси помощ. Снощи се случи същото. Веднага се сетих за споделеното от B&C за рязкото спадане на захарта и реших да пробвам да му дам нещо сладко. Доколкото си спомням беше позволен мед. Взех малко на пръста си и му го натиках в устата. Джу ме изгледа доста стреснато, но започна да ми ближе пръста. След около 30-40сек беше напълно добре. Не знам дали е от меда. Все пак тези схващания са с различна продължителност всеки път. Но, просто да споделя, че пробвах. Надявам се да не ми се налага втори път и Джу да си е здрав.

Макс колко е накефен на снимките  Heart Eyes

# 598
Ще споделя тея дни как са се развили нещата  Hug

# 599
_Jack_ Макс има и мускули, ама сланинките все още са му в повече за момента.  Mr. Green
labrex, как е чернушко Рекс? Стискаме палци за него да оздравее бързо.  Praynig
tinkerbell_h заведи пухчето на вет и дано се окажат само аналните жлези, които след като изчистят няма да има повече схващания.
Sladkishi ако имаш наблюдения, че тези схващания при вас се дължат на рязкото спадане на захарта, прилагай споделеното от B&C за храненето и как да не се позволява да пада кръвната захар.

Сега да кажа аз как ме притесни моето магаренце. Прибираме се от сутрешната разходка и оставих Макс да отмори преди да му дам закуската. Направих си кафенце и седя в кухненския бокс, а Макс стои до племенника и скимти. Обърках му гранулите с месце и го викнах да хапне. Закуси прасенцето и пак сяда до холната маса (с гръб към масата и с муцуна към мен) и пак започва да скимти. Викам го да дойде - не иска, и продължава да скимти. Притесних се аз, че нещо го боли и отивам до него да го опипвам да видя къде точно го боли. Стигнах аз до Макс (и масата) и що да видя, на масата има чиния със сандвич от закуската на племенника, а Макс ме гледа мен, скимти и поглежда към чинията.  Mr. Green
Sladkishi туй моето магаре щом види вода все е накефен, ама после ме гледа тъжно като го вкарам в банята.  Laughing
Ей го и вчера не пропусна да си намери вода за да се цопне в нея, даже и бутилка си намери за игра:

Общи условия

Активация на акаунт