Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Здравна застраховка или абонамент за дете

  • 20 054
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 2 478
Здравейте, искам да попитам следното: На колко възлизат медицинските разходи за едно новородено бебе, до 6 месеца?
Ако цената на една здравна застраховка, с вкл. член от семейството е около 450 лв., дали има смисъл да я плащам?
Дали ще ми покрият адаптирани млека, капки за колики, витамини? Изписани по-сериозни лекарства и такси за прегледи ще покрият.

Това, което сте написала влиза в графа Амбулаторно лечение(Доболнично) и Медицински средства.
Дали ще се покрие, и да се покрие, това не са кой знае какви разходи, колко лекарства и витамини да му се дават на едно бебе. Ако се прави здравна застраховка, други фактори да се взимат предвид.
Пояснение - покриват се лекарства, изписани от лекар с рецепта, с която в аптеката на името на родителя, но фигуриращ и родителя вътре, се пуска претенция към застрахователя и следва плащане.
Имайте предвид, че пакет с повече от 300лв за лекарства няма кой да ви даде по стандартните пакети за България.
pS. Здравна застраховка се прави за цялостен риск, печелене на време и защита от потенциални сериозни разходи за лечения, които не можем да си позволим, а не за 100-200 лв осребряване на фактури.

# 31
  • София
  • Мнения: 1 609
В добавка към горното искам да отбележа, че голяма част от застрахователите не възстановяват средства за хранителни добавки, а витамините и разни други такива са си точно това. На едно новородено, освен един витамин Д (който в най-скъпия си вариант е 20тина лева и едно шишенце стига за целия курс, че и остава) и едни капки за колики (които не се знае дали ще бъдат нужни, а и те са повече за успокоение на родителя, отколкото да имат някакъв реален ефект върху бебето), друго няма. Евентуално пробиотик, но той също е хранителна добавка и едва ли застраховател би възстановил разход за такъв. Ваксините са безплатни, месечните консултации - тоже. Ако детето е здраво, други медицински разходи няма.

# 32
  • Мнения: 1 380
До at.radoslav

Опитах да Ви отговоря на лично съобщение, но дава "потребителят е забранил получаването на лични съобщения

Общи условия

Активация на акаунт