Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - ТЕМА 6

• 59 000
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честита Ви Баба Марта душици ! Малко със закъснение да ви пожелая да сте здрави, усмихнати и щастливи !   bouquet

# 76
  • shumen
Деси,благодаря за отговора.Ние живеем на Боян Българанов,но и аз ходих до 3 ОУ,Базовото и Княз Борис да питам.За сега за Базовото и 3ОУ съм се спряла,а Княз Борис не е лошо,но ме спира това,че е до 4 клас и после пак ще трябва да сменя.В Базовото ми хареса това,че имат превоз и ги карат и връщат и занималнята е до 6 клас като до 4 е задължително,а 5 и 6 е сборна,т.е ако има деца.В 3ОУ ми казаха,4е е до 2 и нямат превоз и това малко ме притеснява.Ще видим сега ми дадоха да попълня едни заявления и да ги занеса да ни имат впредвид,а като им дадат след 4 група,че са завършили вече градина да го запишат вече.За по далечните училища ме спира единствено превоза зимата,защото няма с какво да го водя,а вече ми омръзна да го мъкна все надалече.В яслата бяхме на Военна болница,на градина сме в Брезичка сега,но филиала и на училище,ако го запиша далече и няма превоз вече ще ми идва в повече и зимата не ми се мисли какъв ад ще е.

# 77
Момичета, ще започна една малко психологична/психиатрична тема  Crazy...Аз съм такъв човек, който прави анализи на всичко и стигнах до извода, че всичко през което преминах и все още минавам- болката, страданията, депресиите, паник атаките, лутането...ме е променило много като човек. Даже по-скоро бих казала "обезличило". Осъзнавам, че сякаш живота и нещата, които ми се случват нямат смисъл. Не ми пука особено какво ще донесе бъдещето. Не планувам..не мечтая. Карам я ден за ден. Да имам работа, да сме здрави с децата...сякаш това ми стига..
Вие така ли сте? Започнах тази тема, имайки предвид случките около мен в последните две седмици. Значи намерих си хубава работа- локация супер, позицията супер, заплащането може и още, но някак не се почувствах на мястото си и подадох молба за напускане. Шефа ми в шок- мисли че го бъзикам. Започва да ме моли да оставам, предлага повече пари и да ми отнеме от задълженията, аз НЕ!  Shocked
През това време отивам на интервю в друга фирма и ми предлагат работата за 1/3 повече пари. Приемам...и на другия ден пратих имейл, че се отказвам!  #Crazy
Хващам се, че постъпвам супер нелогично и плашещо. Всеки ден се събуждам и искам различни неща. ..по-скоро не знам какво искам..изнервена съм и се карам с децата и с приятеля ми..
Ходих на още две интервюта, но не ми харесват местата и сега започвам да се чудя дали да не остана, след като побърках шефа..Най-много да ме прати на психиатър! Confused
Хора, сигурно звучи смешно, но аз мисля че раздялата и всичко около нея ме побъркаха тотално. ... Sad
Помогнете ми!  Cry

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 01:26 от Happy2016

# 78
Happy по понякога се чувствам точно както си го описала . Приемам че е период и ще премине. Опитвам да се вглеждам повече в себе си и да се открия отново . Понякога просто ми идва в повече да съм 24/7 без почивка . Моя , децата не взема,  когато дойде да ги види е в къщи. Отдавам  настроенията и липсата на търпение на умора ,не толкова физическа колкото психическа . Понякога се усещам как съм прекалено рязка с децата за незначителни неща . Преглъщам и продължавам , самонапомням си да го давам по - спокойно и редовния спорт ми помага .
Напоследък само кошмари сънувам и всяко посещение на бившия ме изнервя  ужасно . Та не се справям много добре напоследък . При мен проблем е липсата на приятели. Хм мак ме ти бях много от полза , поне ДС знаеш че не си сама в изтрещяването . Ще ми е интересно другите да споделят как са се справили  с подобни чувства.

# 79
Happy аз с времето установих че правя големи промени: сменям работа , жилище , град ... когато несъзнателно се опитвам да избягам от някакъв проблем с който не искам да се занимавам. За съжаление подхода не ми помага , където и да отида вземам себе си. Сега като ме налегне неустоймо желание за промяна , първо си изяснявам причината и решавам проблема който ми предизвиква некомфортта . Обикновено е нещо срещу което се страхувам да се изправя и да реша.

# 80
 Благодаря ти за споделянето n_t_v! Аз съм на моменти с всичко- хвърлям се нахъсано и се отдавам на работата, и на всяко ново начинание и после губя интерес, така е и със спорта и с всичко почти..Сякаш искам да си докажа, че съм способна на всичко и сама...
С децата съм груба често и после съжалявам и като заспят ги целувам и плача, че съм лоша майка. Не знам кога ще се оправя и дали изобщо.  Confused
На мен не ми липсват приятелите. Така съм се отвратила от "плиятели", именно такива ми развалиха семейството...даже и добронамерените такива изхвърлих от живота си...Не вярвам на никого и едва ли скоро бих допуснала хора в живота си...освен един. Този човек ми помогна много да се справя с всичко, дори и не го осъзнава. Той и децата са ми това, което ми остана..

# 81
И аз се преместих на 4000 км за да "избягам" от това, което ми се случи, но то ме последва тук. Права си, че няма как да избягаме от проблема, ако не го решим. Аз няма с кого да споделям и затова живота ми понякога е биз от глупави и взети на момента решения...
Благодаря, че ви има момичета!  Hug

# 82
Happy ще се оправиш  Hug
Това е период и ще мине. Не си лоша майка, може да не си в най-добрата си форма , но не си лоша . Не се съди прекалено строго , лошите майки не мислят че са такива .

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 04:15 от need_to_vent

# 83
Баси периода..вече почти две години! Rolling Eyes

# 84
Предполагам,че от часовата разлика пишете през ноща,а не защото сте нервни Laughing
Щото и да не спите се чудя как издържате...
Happy не знам дали е нормално или не това,което изпитваш ,но щом на теб не ти е добре значи не е.На мен някой от описаните неща са ми о.к. и нямам проблем с тях.
Каквото и да смениш,където и да отидеш от себе си не можеш да избягаш.Относно бъдещето и миналото.Миналото не можеш да промениш.Бъдещетето може и да и да не дойде.Значи,ден за ден си добре.Аз не мога да спазвам бъдещи планове.
То какво друго да искаш освен да сте здрави?И аз на това се радвам.Ходя спокойна на работа.Пия кафенца с колеги.Приказваме си.Решим да идем на обяд на заведение.Хапнем.Вечер с детето.Изпадам в умиление от отличните му оценки.Пишем.Поиграем.И не е нужно да скачам с бънджи,че да ми е пълен и ползотворен деня.Липсата на проблеми ми е критерии ,че всичко е добре.И друго не ми трябва.

# 85
  • shumen
Аз съм 2 смяна и като се прибера пиша тогава,а то става посред нощ.За другите не знам Деси.

# 86
Ние с need_to_vent, нали сме със 7 часа разлика и затова пишем като вие сладко си спинкате! Wink
Деси, питаш ме какво друго да искам освен здраве?...Ами преди имах планове, радвах се на всяко нещо като малко дете, а сега се чувствам като попарена от слана...нямам мотивация за нищо, сменям си настроенията често...пък може и критическата да ме гони!  Crazy
Само това ми липсва! Аз съм малко куку и без това.. Blush Whistling

# 87
Ние с need_to_vent, нали сме със 7 часа разлика и затова пишем като вие сладко си спинкате! Wink
Деси, питаш ме какво друго да искам освен здраве?...Ами преди имах планове, радвах се на всяко нещо като малко дете, а сега се чувствам като попарена от слана...нямам мотивация за нищо, сменям си настроенията често...пък може и критическата да ме гони!  Crazy
Само това ми липсва! Аз съм малко куку и без това.. Blush Whistling
То планове и аз нямам.Не знам другите какви имат.Но ми е добре по течението.Аз се радвам на малките неща.Правя си малки подаръци и удоволствия.Гледам да правя това,което ми харесва.Но и нищо да не правя искам да сме здрави.

# 88
Деси , аз например с месеци не се радвах на нищо , гледах децата да са здрави и обгрижени но някак като робот минавах през дните , нямах желание за нищо и нищо не ме радваше . Всичко правех защото трябва и защото това се очаква. Бях така до съвсем скоро , може би това има в предвид и Happy.
Обичах да планувам уикенда , да мечтая за следващата ваканция... Ей такива дребни неща който ме зареждаха  с настроение, дори и плановете да се разместваха. Сега тепърва пак започвам да приличам на себе си. Обмислям дали на следващия урок с ролери на децата СС не се пробвсм и аз . Малко ме е страх да не се пребия , че няма кой да гледа децата ало се контузя , никога не съм се качвала на ролери. Ако се престраша ще споделя после

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 19:13 от need_to_vent

# 89
Може и така да е.Ама да не задълбава много...Аз имам такива дни,но не е правило.
На ролери не се качвам.Страх ме е.И на детето не давам много.Така го опаковам,че той сам се отказва.
Днес изкара колелото.Цял следобед кара колело с другите деца.Откриха сезона.

Общи условия

Активация на акаунт