Клиника Малинов - клиниката сбъдваща мечти :) Тема 22

• 35 378
  • 721
  •   1
Отговори
# 705
Като цяло не е хубаво, както и по принцип за прогестероновите препарати.
Скрит текст:
Особено, ако бебето е момче. Но особено натърти за утрогестан и същевременно се произнесе добре за кринона, но той тепърва навлиза в употреба в бг клиниките.

Благодаря за отговора  Peace

# 706
Воайорче, аз специално питах Деси за болничните. Дават до 15 календарни дни болничен. Лошото е, че се броят от деня на пункцията. Питах я не може ли да ми дадат на 2 части, защото в деня на пункцията няма как да знам дали яйцеклетката ще се оплоди и дали ще има трансфер. А не исках ако нямам трансфер да си седя вкъщи 15 дни без причина. Каза ми, че не можело. По тази причина аз взех компромисно решение. Взех си от тях 9 дни, поне ако ще си седя вкъщи без причина да е само една седмица, а не две. И сега ще ходя да питам личния как може да си взема още 1 седмица. За мен е хубаво до теста човек да си е вкъщи. Искам да знам, че съм дала всичко от себе си, макар и това да не е гаранция за нищо. Иначе при неуспех после ще се питам дали ако не си бях останала вкъщи на спокойствие нямаше да е друг изхода.

# 707
И аз бях така  Mr. Green

# 708
  • София
Съъън, много стиснати палци за сряда!
И аз ще съм в петък в клиниката, но за вливка и после при доцента.

# 709
  • София
И аз потвърждавам за болничния, че са до 15 дни от деня на пункцията. Наистина е кофти като реално не знаеш дали ще стигнеш до трансфер. Аз лично си взех 3 дни (от сряда до петък) с идеята ако има трансфер да взема от личната лекарка, защото при мен беше под въпрос трансфера още в деня на пункцията и реших, че няма смисъл да си седя 2 седмици в нас, без нищо. Питах дали дават болничен за трансфер и ако не се лъжа ми казаха не, като ми повториха за 15-те дни от деня на пункцията, но не съм сигурна, че разбрах правилно. Може би момичетата със ЗЕТ ще кажат.

# 710
воайорче, на мен и след инсеминациите са ми изписвали Утрогестан 3х2 и ги слагах през 6 часа. Никой не ми е казвал на какъв интервал да е, но така минсе стори най-логично. Междодругото и аз гледах да си лежа около 2 часа след поставяне на таблетката, защото имам чувството, че и без това изтича много, та поне малко от малко да си постои на мястото.
За болничен и аз потвърждавам - до 15 календарни дни, считано от деня на пункцията.
Има обаче опция, за платен отпуск от държавата. Взимате бележка от клиниката, че сте в инвитро процедура и я давате на работодателя. Имате право на до 20 работни дни платен отпуск, които са отделно от тези, които ви се полагат по договор.
Значи, за петък сме група. Воайорче, аз този път съм с час, като твоя от миналата седмица.

# 711
Има обаче опция, за платен отпуск от държавата. Взимате бележка от клиниката, че сте в инвитро процедура и я давате на работодателя. Имате право на до 20 работни дни платен отпуск, които са отделно от тези, които ви се полагат по договор.
Това не го знаех Simple Smile

# 712
  • София
Еее, момичета, златни сте! Много благодаря за информацията! Как ми се иска да стигна до трансфер...стискайте палчета, плиййс.
Мило Поли, ако е съвсем същия, значи ни се дублират часовете. Май наистина ще заформим опашка пред кабинета :-*

# 713
  • София
Палчета за всички нуждащи се!!!  fingerscrossed

Това не го знаех Simple Smile
И аз скоро го разбрах.

# 714
Воайорче, Сън, Поли, Лив /дано не изпускам някой друг в процедура/, силно стискам палци и се моля всяка от вас да достигне мечтания финал, и то съвсем скоро. Praynig
Това за отпуската го има в Кодекса на труда и Деси ме уверяваше, че мога с бележка от тях да го поискам от работодателя. Аз обаче не мисля, че може да се ползва за повече дни, защото текста в закона казва, че отпускът е за медицински прегледи.
Скрит текст:
"Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение ин-витро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време."
Затова реших да не рискувам и предпочетох болничния.

А сега да ви се оплача малко. От време на време усещам тежест ниско долу и много леки болки като ПМС. Знам, че е нормално да има такива, но на мен не ми ли е много рано? Много зле ми влияят, защото имам чувството че ще ми идва цикъла. Много са слаби, дори не се налага да пия но-шпа, но ме е страх.  Tired

# 715
  • София
Боби, първо да кажа, че изключително много се зарадвах от теб, че имахте трансфер Simple Smile

После да кажа, че тези леки ПМС болки са абсолютно нормални и всички ги имат. Това ме увери и доктора и всички.
При мен когато получих кървене, болките бяха супер силни, моя цикъл е мнооого болезнен, болеше си ме като за цикъл и дори да имах забрана за ношпа от Русев, аз пиех и не ми отслабваха болките, болеше ме по цял ден без да спре от сутрин до вечер, нищо общо с леки болки или придърпвания. Така че, не се притеснявай от леките болки. Притеснението дори е по-вредно от тях.

# 716
Ох, Брайда. Дано си права. И аз знам, че е проблем, когато са силни. А моите са супер леки, но ме напрягат. Много вярвам в ембриончето си, даже си му говоря от време на време. Crazy

# 717
  • Бургас
Нормални са тези болчици и тежести. При мен бяха постоянни от 3ти до 6ти ден, после се успокоиха малко нещата. Нямам идея дали става въпрос за имплантация, но е горе долу по времето, когато трябва да протича тя.

Брейда, стана ми интересно защо Русев ти е забранил Но-Шпа ... аз ги пиех като бонбонки, особено към края като зацапах. Нали уж са безвредни ?

# 718
Боби, пази спокойствие и всичко ще си дойде на мястото! Ще изслети времето до теста!

Аз се опитвам да се настроя, че този път нещата ще са наред и ще си имам прекрасно ембрионче, което ще прибера преди рожденния ден на ММ Grinning

# 719
Боби, не се притеснявай болките са абсолютно нормални. При първия опит почнаха още на трети ден, а ми беше много рано за имплантация, после имах малко пак на 4-5. На 7ми вече имах положителен тест и бяха най-силни. При втория имах доста силни на 4ти ден и не мръднах от леглото, но тогава си беше от имплантацията най-вероятно, защото беба беше петдневно ембри. Очаквах сериозни болки в интерес на истината, защото матката ми е доста чувствителна обаче пък освен въпросния 4ти ден нямах абсолютно никакви дори като прокървих. Но-шпа избгвах да пия в много редки случаи, а и то не ми действа особено. Доц. и Сигридов хич не го харесват подобно на прогестероновите препратати, ама не може пък да караме на въздух само.

Общи условия

Активация на акаунт