Мъж Козирог - 2

• 68 876
  • 806
  •   1
Отговори
# 300
  • Тра-ла-ла
Някои неща или ги имаш, или ги нямаш. Или ги усещаш, или не. Или ги можеш, или не ги можеш. Не се учат и не стават насила.

# 301
  • София
Няма такова нещо. Всеки човек може да се научи да си изказва емоциите, чувствата, мислите. Всеки може да се преобрази, ако до себе си има нужния партньор / житейско събитие или друг повод. Рано или късно хората се променят. И, да, при някои става рано и бързо, за други отнема време. А който не успее - става крив дядо, дето всички му пречат. Примери колкото щеш.

# 302
Моите наблюдения са също, че от това запъване правят простотии... и сами се оплитат в собствените си мрежи... Може и да съм супер наивна... но тези хора имат според мен дълбока чувствителност, която крият и от себе си и ужасно ги е страх от това което изпитват... и затова стават трудни за търпене... Асене, кое в поведението на отсрещния според теб може да предизвика промяна... казваш, че има подход. А колкото до даването и получаеането, наблюденията ми са следните ( които не са миродавни) - първо, Козирога сякаш не вижда конкретния индивид пред себе си, а го преценява по миналия си опит и всичко, в което вижда му прилича на предишен провал ( може би се дължи на веодения лек песимизъм) и второ имам чувството, че колкото повече даваш - толкова повече не цени, и обратно- колкото повече изисквания и натискане - толкова повече се старае ( уж, имитира) По- скоро е питане това което казвам, отколкото становище...

# 303

А че може да бягате от отговорност, можете - ей примера малко по-назад в постинга, който разбута темата - изневеряващият, мотащият, начесващият си егото...
Еее, чакай сега. Това е необичащият Козирог. Обичащият прави чудеса от храброст едва ли не Grinning Друг е въпросът доколко на тази зодия й се отдават нещата, идващи от сърцето и душата...
ААаа, Джу, тя, отговорността, не се проявява само когато е лесно и приятно, демек като си влюбен. Не е отговорност това, пък ако ще и на някого да му харесва да го брои за качество. Grinning

# 304
  • Тра-ла-ла
Няма такова нещо. Всеки човек може да се научи да си изказва емоциите, чувствата, мислите.
Стига да ги има Grinning Наивно е да се очаква, че човек може да промени натюрела си и визията си за живота. Моят екс Козел наистина смяташе, че ако му се казва какво трябва да прави, как да се облича, ако постоянно го ръчкам за това и онова  - ще има уж положителен ефект. Да, бе, да. Как да наизустиш чувствата любов, емпатия? Как от див козел да станеш класа? Как от мърляч в облеклото да станеш изтупан пич? Ми не става като не го носиш в себе си. Да не говорим колки нерви отиват на хаос.

Рано или късно хората се променят. И, да, при някои става рано и бързо, за други отнема време. А който не успее - става крив дядо, дето всички му пречат. Примери колкото щеш.
Точно пък Козирозите хич, ама хич не са склонни да се променят. Виждам го и при жените, и при мъжете. Един път като научат нещо как се прави - правилно, грешно....това е.  Всяка грешка може да я повтарят до безкрайност. Относно възприятията си за заобикалящия ги свят - също са бетон. Акъли не приемат, защото си мислят, че са големи капацитети и философстват. А всъщност от ограничеността си може доста да си изпатят.

# 305
Няма такова нещо. Всеки човек може да се научи да си изказва емоциите, чувствата, мислите.
Стига да ги има Grinning Наивно е да се очаква, че човек може да промени натюрела си и визията си за живота. Моят екс Козел наистина смяташе, че ако му се казва какво трябва да прави, как да се облича, ако постоянно го ръчкам за това и онова  - ще има уж положителен ефект. Да, бе, да. Как да наизустиш чувствата любов, емпатия? Как от див козел да станеш класа? Как от мърляч в облеклото да станеш изтупан пич? Ми не става като не го носиш в себе си. Да не говорим колки нерви отиват на хаос.

Рано или късно хората се променят. И, да, при някои става рано и бързо, за други отнема време. А който не успее - става крив дядо, дето всички му пречат. Примери колкото щеш.
Точно пък Козирозите хич, ама хич не са склонни да се променят. Виждам го и при жените, и при мъжете. Един път като научат нещо как се прави - правилно, грешно....това е.  Всяка грешка може да я повтарят до безкрайност. Относно възприятията си за заобикалящия ги свят - също са бетон. Акъли не приемат, защото си мислят, че са големи капацитети и философстват. А всъщност от ограничеността си може доста да си изпатят.
Да, виждам го това... Със сигурност го има и си права, че промяната изглежда невъзможна... Но в същото време съм забелязала нещо интересно. Ако една идея или мнение им се каже без обвинение към тях директно ( защото мисля, че те имат подобен проблем като Девата - критика и към другите, но го правят и към себе си, просто не признават, идва им много на егото това) след време някакси това е улегнало в тях и го изкарват като собствен извод. Между другото и Водолея прави така. Ако сметнат мнението за ценно, или с нещо им е направило впечатление силно, никога няма на мига да се съгласят. Но след време даже могат и да го изпълнят. С Козирога за който говоря, сме приятели отдавна преди вьаимоотношенията ни, и когато сме водили разговор за някакви неща, след време виждам реакция или взимане на друго решение. Но никога разбира се не знаеш дали те е послушал или няма нищо общо казаното. Така го изкарва. Но пък важен е резултата.И в същото време изглеждат непреодолими и тотално бетонирани в неща, които от километри се вижда, че бъркат. А и те си го знаят. Но сякаш, заряди пустата им сигурност, ако се отърват от кашона дето сами са се набутали, ще загубят почва под краката си. Оттам и тъпоумните постъпки...

# 306

А че може да бягате от отговорност, можете - ей примера малко по-назад в постинга, който разбута темата - изневеряващият, мотащият, начесващият си егото...
Еее, чакай сега. Това е необичащият Козирог. Обичащият прави чудеса от храброст едва ли не Grinning Друг е въпросът доколко на тази зодия й се отдават нещата, идващи от сърцето и душата...
ААаа, Джу, тя, отговорността, не се проявява само когато е лесно и приятно, демек като си влюбен. Не е отговорност това, пък ако ще и на някого да му харесва да го брои за качество. Grinning
И там са супер противоречиви... Виждам отговорност, дори когато не е влюбен... не говоря за себе си, а за друг. Но тази отговорност е поета по точно определен начин. Козирога може да се сцепи от работа и да няма секунда свободна в името на това да си храни децата, но в същото време няма да намери време да помогне на жена си или да и съдейства с нещо, което на нея и е важно... Просто те виждат поемането на отговорност по точно определен начин и той винаги е техния... В работата си те не само се грижат за семейството, в работата си те се доказват- това е отговорност към тях самите. Ако един Козирог не е семеен, той пак би работил като луд, просто със семейство вече става цел номер едно... Малко е “ това мога да правя, и това правя! Не ме занимавай с други глупости!” А и обикновено там където има работен процес, бързо разбират как работи механизма, и той им създава сигурност- отново прословутата сигурност! Няма романтика, чувства, па емоции, па отношения сложни- все неща дето ги разклащат... Просто е - упоритост, амбиция, директност, преценка ... и си ти ( си казва Козирога) За другото се искат други неща дето са му мътна Индия малко...

# 307
  • София
Е то домашните задължения не са силата на козирога. И е вярно това - "Това мога, това правя". И аз имам застъпена тая черта.

# 308
Да, така го усещам и аз... И колкото повече претенции има към Козирога, толкова повече той работи. Ти му казваш “ имам нужда от вниманието ти”, той идва на следващия ден и ти обяснява как е поел още един работещ ангажимент.... И повечето хора изпадат в ступор. Но в неговата глава, ако работи още, ще може да осигури някаква материална глезотия, която си мисли, че ще те направи щастлив/а... А то ти въобще не си говорил за това... Но той това може! Но точно ей тези бъгове, ако се вгледа човек, хем те ядосват, хем ти става мило... ако разбираш. Като децата...

# 309
  • Тра-ла-ла
Улягането на дадена идея и мнение отнема от 6 месеца до 3 години,  често и до безкрайност. Много тегаво. Който има свободно време и нерви - да чака Joy

# 310
Хахахаххахаххаххахаха... яко как си му изчислила срока... То е като с отложен старт... Хахахаха ох разсмя ме

# 311
Да, така го усещам и аз... И колкото повече претенции има към Козирога, толкова повече той работи. Ти му казваш “ имам нужда от вниманието ти”, той идва на следващия ден и ти обяснява как е поел още един работещ ангажимент.... И повечето хора изпадат в ступор. Но в неговата глава, ако работи още, ще може да осигури някаква материална глезотия, която си мисли, че ще те направи щастлив/а... А то ти въобще не си говорил за това... Но той това може! Но точно ей тези бъгове, ако се вгледа човек, хем те ядосват, хем ти става мило... ако разбираш. Като децата...
Абсолютно съгласна съм с постингите ти. Така го разбират, така го правят. Често това е по-трудният начин, че даже и по-заобиколният, но така са устроени. Общото ми впечатление е, че са по-склонни да си бият главата в стената, щото са си наложили някаква рамка и я следват, трудно възприемат различно мнение, когато ги засяга пряко, но и това се случва, с бързината на охлюв, както Джулая е описала... преработено първо в главата им като собствено решение, в никакъв случай като чужда мисъл.

# 312
  • Тра-ла-ла
Много хитро мото "Това мога, това правя" Joy Идеално за инати и мързеливци Sad Какво ще стане, ако всички кажем така?! Сигурно още щяхме да живеем в пещери и да клечим по храстите Joy

# 313
  • София
Е мързеливи не сме. За инат - всички земни и огнени сме инати. Овен и телец не падат по-долу.

# 314
  • Тра-ла-ла
Вярно е, че за работа и пари Козелът не е мързелив. И за секс също Joy Но за всичко останало....ако може някой друг да го свърши Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт