Слънцезащита 2017

• 108 039
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Не е специално за ръце,но използвам за тази цел, има избелващо действие и ув филтър.Добре хидратира и омекотява.     http://apteka.framar.bg/30002962/%D0%B0%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC% … -45-%D0%BC%D0%BB-    

# 196
Мнения за SUNDANCE на DM?
последно май във форума четох, че са ги развалили  newsm78

# 197
  • тук-там
последно май във форума четох, че са ги развалили  newsm78

Справиха се перфектно на субекваториален климат. Peace В по-близък Дубай - също.
50 фактор - жълта опаковка. За лицето ползвах пак 50, но е бяла опаковка - 50 мл - за алергична кожа.
Е, и тен не направих, де...

# 198
последно май във форума четох, че са ги развалили  newsm78

Справиха се перфектно на субекваториален климат. Peace В по-близък Дубай - също.
50 фактор - жълта опаковка. За лицето ползвах пак 50, но е бяла опаковка - 30 мл - за алергична кожа.

Аз също ги ползвах преди и вършеха работа, но сега са с малко по-различна опаковка и май четох, че са с променен състав (но може и да греша  newsm78)
Мерси за мнението  bowuu

# 199
  • тук-там
Поправих се - жълтия е 100 мл, белия - 50 - тубичка с крем.

# 200
Има ли някой комбиниран крем/спрей, който да може да се ползва за тяло и за лице? Мисля да си взема на биодерма детски.

# 201
  • София
Ползвала съм детския спрей на Биодерма. Много е ефективен. На морето и на лицето си го слагах. После и в града слагах понякога, но белее и не е добра основа за грим.
Крем за ръце с фактор има Neutrogena.

# 202
Страхотна тема.Още не съм се замислял а какво ще взимаме тази година и на коя марка ще се спрем.Супер доволни останахме миналата година от слънцезащитното олио на гарниер 20 фактор.ММ е с много бяла кожа и се зачервява.Миналата година нямаше зачервяване и дори имаше тен .За децата пробвахме кабана сън 30 фактор и също останахме доволни.
Може да вземем отново същите и тази година.
За лицето най много се колебая дали да гела или крема на юсерин.

# 203
  • Sofia
Аз за лицето миналата година ползвах матиращ крем на Каротен, мисля че беше 30 фактор. Страшно съм доволна. Лек, бързо попива, добре защитава и не дразни очите (което на мен ми е проблем с кремовете за лице).

# 204
Привет от мен.

1. Най-ефикасният слънцезащитен продукт не мога да кажа кой е според мен, защото рядко се пека/ходя на плаж, но всеки с фактор над 50. Иначе за лице все още съм в търсене, защото всичко ми е мазно.
Ползвала съм Антелиос флуида на Ла Рош и за момента като че ли е най-подходящия, на който съм попадала. Друго, което в момента пробвам е Neutrogena Ultra Sheer dry touch spf 45 и като че ли имаме победител. Все още съм в процес на проба.

2. Не съм доволна от Avene Cleanance Very High Protection Sunscreen SPF50 появяват ми се бели точки от него, отделно, че ми е мазен. В интерес на истината съм го ползвала доста отдавна. Може да са му подобрили формулата, но аз не бих рискувала.

3. За сега мисля да ползвам Neutrogena и мисля да пробвам La Roche-Posay Anthelios anti shine matte fluid SPF 30

4. Специални продукти за след слънце не ползвам. Ако ходя на плаж, което се случва супер рядко, после ползвам лосиона за тяло, който ползвам в дадения момент.

# 205
От 3 дена изпитвам ББ крема на мейбелин с 30 фактор и се държи идеално! Никакво изгаряне на лицето при условие че всеки ден съм на плажа! Също така не омазнява и не лъщи.

# 206
Наскоро една позната ми похвали ето този слънцезащитен
http://www.parfimo.bg/kozmetika-za-slantse-biotherm-lait-solaire … -spf30-28119.html  
дори ми даде да пробвам и страшно го харесах  Crazy не вярвах,  че ще дам тези пари за слънцезащита  Embarassed много приятен за употреба, текстура и аромата особеноо  Heart Eyes в момента го ползвам най- вече за лице, че си го пестя  Mr. Green нямам забележки относно защитата, бързо ми попива, не е тежък в никакъв случай, не ми оставя бял филм на кожата и най-вече не ми пречи на грима.  Имала съм случаи,  в които фдт-а ми направо се "разтваря" след час-два.

# 207
BARIÉSUN Mineral Cream SPF50+ на Uriage някой ползвал ли е? Предпазва ли наистина?

# 208
Мисля , че би било добре да споделя тази информация с вас Слънцезащитен фактор (SPF) 
Когато говорим за SPF трябва да имаме предвид, че не търсим максималната слънцезащита, а оптималната такава. Факторът, който се прилага, трябва да бъде съобразен със съответното излагане на слънце. Не е резонно да прилагаме SPF 100, когато сме в града или офиса. По-висок SPF се постига с използване на повече УВ филтри и в по-високи концентрации. Това води до повишен риск от контактен дерматит или непоносимост, а и до повишен риск от преминаване на УВ филтри и кумулиране в тялото. 

Увеличаването на SPF означава повишаване на риска. Концепцията е аналогична на тази при медикаментите. Търси се оптимален компромис между ефикасност и странични реакции. Това правило трябва да се има предвид и при УВ филтрите. 

Изводът е: ”Не прилагай високи количества УВ филтри, освен ако не е необходимо!” (“As much as necessary, as little as possible”!) 

# 209
За лице препоръчвам това: http://www.marvi.bg/akciq-solante-acnes-tinted-fotozashtiten-ton … 150-ml-13305.html Има лек цвят,ползвам го като крем от 3 години и опаковката е доста голяма.

А при слънчева алергия Daylong, изписан от дерматолог :
https://remedium.bg/sun-protection/daylong-ultra-gel-spf30-100ml.html
 Изпробвала съм за дете и 30 spf kids - чудесен е за морето
Peace

Последна редакция: пн, 01 май 2017, 02:03 от suni

Общи условия

Активация на акаунт