Слънцезащита 2017

• 107 965
  • 759
  •   1
Отговори
# 660

Препоръчайте хубав слънцезащитен балсам за устни?
Ползвам това и го харесвам.
Не се ядосвай за луничките, моите клонят към ∞ No Mouth

Hug

Ама как да не се ядосвам, аз съм тъмноока - тъмнокоса, та моите лунички не са съвсем симпатични като на Пипи.

# 661
Eee, не така де Simple Smile

Аз харесвам лунички също, не харесвам големи или еденични пигментни петна.
Аз имам малко лунички по носа, които с възрастта са подчертаха, но тях не искам да изсветлявам, само пигментните петна от слънцето  Crazy

Явно е на мода даже да се татуират гледам в нетя  Crazy Laughing

# 662
След дълго лутане най-после намерих продукт за лице, който ме удовлетворява. Какво търсех? Първо, продукт с минерални, а не с химически филтри. Второ, минералните филтри имат неприятното свойство да оставят бяла следа по кожата, така че трябваше и това да се има предвид. Трето, тъй като ще се ползва за лицето, желателно беше отсъствието на вредни вещества, или поне да бъдат сведени до минимум или с приемлив за моята кожа риск. Четвърто, фактор над 30. И ето така, наложи се чак от САЩ да поръчам продукта, който максимално отговаряше на изискванията ми:
https://www.babobotanicals.com/products/daily-sheer-sunscreen
Поръчах от IHerb, цена около 27 лева. Доволна съм, съвсем леко забележим е на лицето, няма как да е напълно невидим с минералните филтри, но това се вижда само като се вгледаш умишлено. По принцип е предназначен за бебета и малки дечица, дават го подходящ и за чувствителна кожа. Досегашния ми sunscreen на Uriage заминава в коша, барабар с всичката му синтетика Grinning

Сравнение на състава на двата продукта:
Babo Botanicals /има към края три вещества, оценени като потенциално опасни/:
http://ecogolik.ru/sostav_kosmetika/result/745234/
Uriage Bariesun /доста повече вредни съставки, при това в началото на съдържанието, т.е. в по-голямо количество/:
http://ecogolik.ru/sostav_kosmetika/result/745291/

Последна редакция: пн, 17 юли 2017, 14:38 от Тъмнозелена

# 663
  • Бургас/Пз
Тъмно зелена, много добре звучи, ще го погледна и аз в ихърба. Благодаря ти.
Уриаж го пусни в размените, все някой ще го зарадва за проба  Blush

# 664
Ползвам крем SVR с фактор 50 и съм много доволна!

# 665
Ползвам крем SVR с фактор 50 и съм много доволна!
Ето за това говорех, типичния масов крем с химични филтри и маса синтетика...
Не мога да разбера защо трябва да си мажа на лицето нещо, пълно с вредни вещества, потенциални канцерогени, влияещи на ендокринната система елементи, токсични вещества, парабени, консерванти и това всичкото ЗАЩО? За да се защитим от вредното слънце  Joy
Ето как изглежда съставът на въпросния крем, и това не е единичен случай, масово са такива:
http://ecogolik.ru/sostav_kosmetika/result/745973/
Затова писах, че дълго търсих нещо прилично, проверила съм десетки продукти преди да избера  Peace

# 666
Само вметка, митът за парабените е развенчан, оказва се, че не са толкова опасни колкото се проповядваше (парабените всъщност СА консерванти) както и силиконите, не са вредни, защото молекулите не проникват през кожата, а стоят на повърхността.

# 667
Само вметка, митът за парабените е развенчан, оказва се, че не са толкова опасни колкото се проповядваше (парабените всъщност СА консерванти) както и силиконите, не са вредни, защото молекулите не проникват през кожата, а стоят на повърхността.

Парабените са най-малкия проблем, те са в малко количество. Но я да видим например втората съставка по количество след водата във въпросния продукт - Ethylhexyl Methoxycinnamate
Някой може и да не вярва на руския сайт, който цитирах по-горе и който казва: Токсичен. Вызывает эндокринные нарушения. Паула'с чойс например не го намират за опасен, но аз на тях не им вярвам, защото и те са производители. The Food and Drug Administration го одобряват в концентрация до 7.5%. Но други източници на английски твърдят следното: Other HIGH concerns: Biochemical or cellular level changes, Endocrine disruption; Other MODERATE concerns: Persistence and bioaccumulation; Other LOW concerns: Enhanced skin absorption, Ecotoxicology, Organ system toxicity (non-reproductive)

Да видим нататък, петата, съставка в списъка, Octocrylene. "Может вызывать аллергию, может являться причиной гормональных изменений. Потенциальный канцероген."  Other HIGH concerns: Biochemical or cellular level changes; Other MODERATE concerns: Persistence and bioaccumulation; Other LOW concerns: Ecotoxicology, Irritation (skin, eyes, or lungs) и така нататък...

Всеки си решава дали да поема риска, а аз просто споделих информация за продукт, който намирам за хубав и в много по-малка степен потенциално вреден. Има и напълно безвредни, но отзивите за тях са УЖАС - обикновено седят като маска на кожата. Разбира се, не съм проучвала пазара на 100%, сигурно има и други добри продукти и ще се радвам да науча.

# 668
То, ако седнеш да проучваш всяка една съставка, наистина може да ти се изправи косата.
Все някъде ще има нещо негативно или противоречиво. Освен всичко, продуктът трябва да е "носим" на кожата, иначе няма смисъл, ако ще да има най-прекрасните съставки, пък като си го намажеш и приличаш на бял дух или ти запуши порите  Rolling Eyes

Аз проверявам нещата тук

# 669
Значи 80% от жените, които се мажем всекидневно с карциногенните кремове, ще умрем от рак....тцъ тцъ тцъ

# 670
И аз не гледам съставки, просто пробвам и виждам дали ми понася или не.. Имам много чувствителна кожа и ако тя не реагира на продукта, значи е ОК... Не смятам, че вманиачването на тема био, мио и тем подобни е много по-здравословно... Не се ли замисляте ако един слънцезащитен крем е толкова изчистен, натурален, дали все пак е ефективен??? Това е много по-важно за кожата, да бъде предпазена ефективно от вредата на слънцето, отколкото да и намажем нещо 100% натурално... Какво в това натуралното ще пази от слънцето? Коя съставка точно е с UV-защита 50+ фактор?

# 671
Titanium Dioxide 5.5%, Zinc Oxide 3.35% (Non-Nano) е слънцезащитата в този крем на Babo botanicals пише го в състава отделно и Тъмнозелена не го е проверявала в списъка със съставките.  Peace
На мен лично ми звучи като оставящ бели следи, но може и да греша.

# 672
  • Prismatica Aerie

Grin

# 673

Но трябва да се провери съставът на шапката първо... Joy

# 674
Най-сигурната защита. Смятайте, че тези с никабите нямат нито едно слънчево петно и никаква опастност от рак на кожата   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт