Слънцезащита 2017

• 107 969
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
http://www.bioderma.bg/nashite-produkti/photoderm/max-aquafluide … pf-50-svetl-cvyat
за мен няма по-добър от него, използвала съм повече от 5 /може би дори 7 - откакто излезе преди около 3 години/ опаковки - оцветен и неоцветен вариант

# 736
Сега дали има намаления на слънцезащитну продукти някъде 😕

# 737
Има намаления, ама са на продукти, на коити им изтича срока на годност към средата или втората третина от годината. Преди 2-3 седмици от Субра купих един СВР, неоцветен с 50-ти фактор с млечна киселина и незнам си какво още вътре, но прецених, че за 2-3 месеца ще го приключа, а срока му изтича септември.

Аз лично не се разбрах нито с Биодерма, нито с Авен, с Виши пък съвсем. Имах що-годе успех с един мус на Ла Рош, но те го спряха май. Тази година ще си карам на СВР. Матов, тънък и немазен филм на кожата, съответно обаче слабо покритие, но мен не ме притеснява, аз не обичам да съм “ китосана”.

Кожата ми е чувствителна, лесно пигментираща се, склонна към омазняване при всякакви метеорологични условия и много бързо образува комедони.

# 738
За да е ефективен един слънцезащитен крем, трябва да се слага достатъчно количество - горе-долу  колкото 1 чаена лъжичка на лице и шия и да се подновява на 2-3 часа когато си навън, така че вместо ФДТ не знам дали точно може да се ползва. С други думи, ако ще нанасяш количество колкото ФДТ би нанесла, най-добре да слагаш първо някакъв неоцветен и отгоре оцветения. Аз така правя, защото не ползвам ФДТ, но леко изравняване на тена не ми е излишно. Неоцветения ми е с химични филтри, а оцветения с физични.

Ето този е приятен La Roche Posay Anthelios XL BB Cream SPF50 и на мен не ми лъщи, обаче ми е доста тъмен, а е само един цвят, така че най-добре да се пробва.

# 739
Ето този е приятен La Roche Posay Anthelios XL BB Cream SPF50 и на мен не ми лъщи, обаче ми е доста тъмен, а е само един цвят, така че най-добре да се пробва.

много го хвалиш и неоцветеният му вариант ще бъде следващия ми крем
мисля, че съм го тествала преди време от кампаниите на марката и не ме грабна с нищо, но аз винаги ползвам повече от един крем и ще му дам шанс Simple Smile

Моля някой да пусне тема за 2018 г,.

# 740
foxy, ще съм благодарна, ако пуснеш линк към продукта на SVR. Търся крем за изравняване на цвета със слънцезащита, по-голямо покритие не ми трябва.
Аз купих това чудо съвсем наскоро:
http://www.laroche-posay.bg/tretirashti-produkti/Anthelios/Anthe … D1%82-p23457.aspx
За отзиви ми е рано, но концепцията много ми допада. Може да се нанася  буквално в крачка, върху грим, флаконът е удобен за чанта. Бидерма имат подобен спрей, но не ми хареса, този е много по-фин.

# 741
# 742
имам спрея на биодерма и не ми допада - лицето става като гланцирано, предпочитам по-матов финиш
ползвам го най-често, когато съм намазала сутринта обичайния крем със спф, но трябва да излеза следобяд за малко; решавам проблема като сложа и пудра със спф макар, че не вярвам пудрите да пазят реално заради малкото количество, което се слага върху лицето от тях

# 743
Бубанка - сега ме подсети за една корейска пудра с 50-ти фактор, която купих лятото, но беше твърде светла, трябва да я извадя от забвение. Не беше лош продукт, а и за подновяване навън сега, ще върши работа.

# 744
foxy, благодаря!
bubanka, точно такъв ми се стори Биодерма-та. Рош-овският е сякаш малко по-пипнат и мат. Иначе за пудрите си съвършено права - тествано с години. Без сериозен продукт не става пазенето. И без подновяване.

# 745
не съм пробвала рош-овския, защото харесвам биодерма като марка, предоверих се и директно поръчах 2 спрея без проба ... кой знае кога ще ги похабя Simple Smile

# 746
Аз пък така и никога не разбрах целия хайп около продуктите на Биодерма, а не е да не съм пробвала. Не, че съм особен фен и на Ла Рош, некомфорни са ми на кожата,  но са ме опазвали от петньосване, което никога не постигнах с Биодерма. Може просто да не съм улучила правилния за мен продукт, не знам. Пък и това, което работи за един, може да не работи за другиго все пак.

# 747
аз харесвам марката, преди това предпочитах авен, но се разочаровах от тях, когато станах по-взискателна - просто продуктите им не правят онова, което очаквам от тях според описанието на производителя
от другите аптечни марки бих избрала само ла рош, като цяло за мен останалите са разочарование, а не е като да не съм давала шансове

# 748
Да, явно си зависи от кожата. Аз съм във възторг от течния флуид на Ла Рош например - специално този в плоското шише. Кожата ми е чувствителна и засушена от третиноин и част от кремове, серуми и слънцезащити ми щипят, а минералните слънцезащити като цяло ми сушат и за да ги ползвам, други еквилибристики трябва да правя.
За това пък Антелиоса ми е без грешка, не лъщи, не суши, попива бързо без да изсъхва прекалено, лесно се нанася в крачка, защото не е плътно бял дори в самото начало след като се сложи на кожата и мога и на улицата да се намажа без да се виждам от километри или да размазвам 2 минути докато се разсее. Но това е на моята кожа.

В интерес на истината докато ми беше смесена кожата, също добре ми пасваше, макар че трябваше да го ползвам с пудра, така че явно формулата му е като правена за мен  Crazy

Биодерма Аквафлуид, неоцветения, също ми харесва, но малко бял ми идва в началото и на улицата не мога да се намажа с него. Бял филм не оставя, ако се разнесе добре, но си трябва огледало и добро разнасяне по линията на косата и веждите.

Взех си да пробвам Avene Hydrance Optimale Skin Tone Perfector Rich обаче и той ужасно тъмен, още по тъмен от ББ крема на Ла Рош. Направо се изненадах и от двата, и не знам какво се случва... Обикновено френската козметика е с доста светли оцветители, особено ако са един цвят и ми пасват, но тези двата... ако не станат и за лятото, ще трябва да отидат в кофата.

# 749
Ще спестя коментара си защо френска марка работи тонираните си продукти тенденциозно в по-тъмните гами.  😁
Записвам си за тест всичко коментирано, момичета. Полезно ми е, особено когато описвате нуждите на кожата си. И моите се менят. Ще ми се да не е  толкова трудно с мострите по нашите аптеки.

Общи условия

Активация на акаунт