Значки ще отличават бременните в софийското метро

• 29 309
  • 324
  •   1
Отговори
# 90
Има хора, които ЩЕ станат. Ако се въведат значките.

Като гледам какъв негативизъм и песимизъм лъха от тук - май наистина ще изчезнем като народ.

Внимавай да не се претрепеш някъде след като не виждаш нищо освен телефона си и себе си ... Или имаш избирателно виждане ?!

# 91
По-малоумно нещо не бях чела скоро. Пак някой ще усвои едни пари и ще отчете дейност.
Тук някои казват, че ще си сложат такава значка и как било важно, особено в първите месеци, когато не личало, хората да знаят, че си бременна и да стават...
А имаше една тема, в която бременните споделяха, че дори на родителите си докато не минел 3-ия месец не казвали, че са бременни, на колежки и приятели - чак като вземе да им личи. Та казвате, че ще си сложите такава значка, та да знае леля Пена, че сте бременни - нещо не ми се вярва.  Grinning

# 92
Ще си я закарфичват на входа на метрото.
Като станат да слизат ще я махат.
Но пък ако ги засече колежка или съседка-клюкарка ще се разчуе.
Мдаа, няма угодия и на едните, и на другите.

# 93
Пък да вземат да въведат безплатни карти за майки и бременни - тогава от циганки няма да можем да влезем. Сега поне в метрото не могат да се возят без пари.

# 94
В повечето случаи бременните разбират за бебето на борда не по-рано от 7-а; 8-а седмица. Което практически си е в края на втория месец; освен ако не си правят тестове през ден. Така че, щом някой не иска другите да разбират - да не си слага значката.

Ако припадне обаче жената в ГТ - дай боже някой нормален да се притече на помощ и да извика линейка и ако е в безсъзнание - допълнителна информация че е и бременна (предвид че не всички медикаменти и методи за свестяване са подходящи в ситуацията).

Няма логика да се въведат безплатни карти. Майки са практически повечето жени в детеродна възраст.

В някои страни бременните имат право на безплатно зъболечение; след това до навършване на 1г. на детето.

# 95
  • София
Какво значение има етноса?  ooooh! Винаги ставам/  правя път на бременни, възрастни хора, инвалиди, хора с малки деца.

# 96
Не знам дали бих носила значка, няма и да разбера вече, но със или без значка, отстъпвам място на бременни жени.
По скромните ми наблюдения с подобни значки съм виждала предимно жени, на които видимо им личи бременността.
Колко пък чак толкова ще са скъпи тези значки?

# 97

Колкото и да са скъпи, в нормалните държави се дават пари за превенция. Защото има закони, според които, ако ти се случи инцидент ще ги осъдиш за много пари. Само че при нас няма закони, никой нормален гражданин не е осъдил никого (само разходите по делата са извънземни), така че всяка стотинка изхарчена за нещо смислено се поставя под въпрос и и се търси кусур.

# 98
Какво значение има етноса?  ooooh! Винаги ставам/  правя път на бременни, възрастни хора, инвалиди, хора с малки деца.

Че как?
Нали тряя да се "мразим" и да се делим..
Ще речеш,че самата циганка пише законите в социалната политика,а не управниците дето ние българите си ги търпим вече толкова години...

П.п.Абе онези от ГТ да не вземат да направят билета двоен за бременните?
Ми така де,с тези кореми се заема двойно повече място...  Crazy

# 99
И какво излиза? Бременните ще се срамуват да носят значките, а куп тарикатки с по-издути (а може и не толкова издути) кореми ще злоупотребяват и ще се абонират доживотно за седящи места в ГТ. Както скочи и възрастта за раждане, тъкмо ще си носят значките до пенсия. После ще претендират за място на база "стани, баба, да седна, че съм стара и болна".
Интересно как става снабдяването със значките? Какво става, в случай че бременната си я загуби? След като роди – дали и на кого ще я върне?
И ако хората, улисани в грижите си, не забележат значката, нали пак ще се наложи бременната да помоли за място? Не вярвам наистина да започнат да бодат с тях хората, които не са ги видели, макар че кой знае...

# 100
  • на село

Знае ли човек.
Зависи от обществената поръчка  Mr. Green

# 101
  • София
Не вярвам наистина да започнат да бодат с тях хората, които не са ги видели, макар че кой знае...

Не вярваш? Аз точно това смятам да правя. Тези дни ще ходя да си взема значката. Не, за да я нося, а от чисто  любопитство.

# 102
Колкото и да са скъпи, ...............
Знае ли човек.
Зависи от обществената поръчка  Mr. Green
АМи няма как да са реално скъпи, НО...
Намирам за по-редно да се дават от ЖК, но няма кой знае какво значение.

Не вярвам наистина да започнат да бодат с тях хората, които не са ги видели, макар че кой знае...
Joy

# 103

Не вярваш? Аз точно това смятам да правя. Тези дни ще ходя да си взема значката. Не, за да я нося, а от чисто  любопитство.

Аха, за да бодеш с нея, разбрах.  Joy

# 104
Аз може и да убода някой, ако като ме погледне прецени, че е подходящо да ме информира за тези значки.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт