Ония дето си гледат в телефоните и умишлено се правят, че не виждат няма да си направят труда, то е ясно.
Да, има такива които се правят, че не виждат и не стават, но пък има и такива като мен, дето като види тази значка ,ще сръчка най-близкостоящият младеж да стане и да отстъпи място, без много обяснения, просто ще посоча значката. Дори и точно този да не стане ,все на някой ще му стане неудобно и ще направи място.
Виждала съм как пада бременна жена при рязко спиране на автобус , щеше да стане челна катастрофа, ако шофьорът на автобуса не беше реагирал. Ами бременната / права / жена пострада най-тежко и падна най-лошо, не можа да предпази корема си с ръце, може би заради изместен център на тежеста или нещо друго, но извикаха линейка заради нея. Предпочитам да знам ,ако има такава около мен и да направя необходимото предварително.
В метрото влакчетата също понякога спират по -рязко . Незнам в Софийското как е , но в Лондонското ми се е случвало на 2 пъти да спира неприятно и да си висим между две спирки по 10-15 минути, че и тока прекъсва, понякога спира съвсем и т.н .
И има обозначени места за бременни, майки с деца и инвалиди, поне в по-новите автобуси , тук във Варна, а познайте кои места се заемат най-напред
Та мнението ми , нека си има такива значки, пък който иска да си ги слага , който не иска, негов е риска от рязко набиване на спирачки, или да се моли всеки път в автобуса, но с тях все някой ще направи забележка на околните, има и по-притеснителни жени и не смеят да си кажат, дори да им е зле. Не смятам ,че толкова много ще се злоупотребява със значките.