Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 663
  • 374
  •   1
Отговори
# 180
Ужас, къде е писала потребителката, в коя тема. Няма да се учудя ако е пациент на д-р Стоянова. Проблема е, че не търсят инфекцията, а започват директно антибиотик. Може би имат много случаи, но никой не е писал до сега.Аз лежах 9 дни преди да родя всички момичета, които минаха през стаята ми бяха на антибиотици за лечение на инфекция, но никоя не знаеше къде и е инфекцията, когато попиташ казваха, че не е ясно, лекуваха заради завишени левкоцити. При мен бяха 11-12 левкоцитите, а црп беше в норма. В деня когато ми изтекоха водите се бяха завишили.
В майчин дом има родени бебенца в тази седмица и тежи килограми. Друго което мо прави впечатление е, че предпочитат естествено раждане в тези малки седмици,което майчин дом не прави, защото раждане в толкова ранна седмица предизвиква мозъчни кръвоизливи на бебето,а бебето няма сили д се роди нормално и е опасно и за бебето и за майката. Може би на това разчитат, че бебето няма да издържи раждането. Мен също ме чакаха за нормално, но аз нямах разкритие.

Последна редакция: нд, 12 мар 2017, 18:10 от bubanka

# 181
Честит празник, дами.
Бъдете здрави, щастливи, обичани, обичащи и винаги така активни.
Нещата със сигурност не отиват надобре и за съжаление злощастните случай, се увеличават. Сигурна съм, че има още много, а отговор и реакция няма, което ми е вече плашещо, зловещо и започвам да си мисля, че вероятно е някаква практика. Ако някой има късмета бременността и раждането да протече без усложнение-ок, положителна статистика. Ако обаче има проблем, поради някаква форма на недоглеждане, нехайство, безхаберие - премълчава се и имаме мълчанието на агнетата. Увеличат ли се майките, претърпели подобни гадости, мисля да поема инициативата и да дам още по-голяма гласност, защото наистина психическата травма, през която се преминава е неописуема. За съжаление и последиците за децата не са никак малки, което допринася още по-голям психически срив за родителите и близките. Ето ние сега сме с ринопатия, а какво ще се случи на следващ етап-божа работа. Във фейсбук страницата-Пациенти на болница Надежда, майка сподели, че благодарение на Белкин детето е с риск за ДЦП. Нямам думи наистина и това, което се случва е много болезнено и тъжно...

# 182
Ех, много тъжно ми става, като чета. Може би защото знам колко изстрадан е всеки един опит и каква развалина бях аз, когато моят син остана 20 дни в неонатология след раждане. Не мога и да си представя какво ви е нас вас Sad Може би реакция все още няма, защото проверяват случаите. Или поне се надявам да е така Rolling Eyes

# 183
  • София
Знаете ли, проверка на случаите отнема време, но когато си получил мейл и си го прочел, можеш най-малкото да отговориш, че си получил този мейл и ще направиш проверка, за която ще върнеш информация на изпратилия мейла.
Аз работя основно чрем мейли, ами това ми е първата работа, когато прочета едно съобщение да дам сигнал на отсрещната страна, че той е получен, за това не трябва много време.

Аз обаче не знам до колко тази форма на контакт точно с д-р Стаменов ще е удачна - дали получава и чете всичко, дали няма спам филтър, асистент или друг който да отсява какво чете, дали е тук или някъде извън страната да речем, кой знае кога и дали ще достигне до него мейла - малко е трудно да се разбере дали го е прочел и не е отговорил, или изобщо не е стигнал до него.

# 184
Frozy напълно си права. Само бих добавила че е уместно ако е толкова зает/пътува и тн задължително да има  сътрудник който да обслужва тази кореспонденция и да реагира по съответния начин. Ако бяха писали от примерно БТВ за интервю в пиково време ми се струва че вече щеше да има реакция. То като се замисли човек това заслужават, едно съвместно интервю със всички "щастливи"майки и да поканят "грижовната" лекарка и безхаберните й колеги за коментар. И ако доктор Стаменов не реагира и него - да каже от какъв зор се скапва от работа за да случи чудото на живота, като след това, с извинение колегите му се *** върху труда му и което е по-лошото върху здравето и мечтите на тези жени.

За съжаление наблюдавам че нивото в частните АГ клиники много е спаднало, посещавам и следя Щерев от доста време и ми прави впечатление че и там вече не е това което беше. Явно всичките имат прекалено много клиенти (защото там са основно такива - клиенти, а не пациенти) и това води до претупване, незаинтересованост и  грубиянщина в стил държавна болница. Щерев поне са заложили на практиката да се оттърват като пращат към МД всички по-ранни/проблемни случаи. А Надежда като гледам бият в класацията по безхаберие и приемат всичко, пък каквото стане  Twisted Evil

# 185
Аз също бях подала оплакване срещу двама лекари, около май месец 2016 година. Никой не ми върна отговор и то доскоро. Поинтересувах се дали изобщо се четат оплакванията и има ли някакъв контрол, едва около края на февруари 2017 година получих отговор, че са направили каквото трябва и че:

"В системата за оценка, която събира информация от сигнали, анкети и др. има и изключително много положителни становища и благодарности.
В дадения случай подхода на двамата специалисти, които са цитирани очевидно не съвпада с конкретните очаквания, които пациентката е имала към тях.
Те бяха запознати със сигнала с оглед да получат по-детайлна представа какво още пациентките биха очаквали от тях като отношение или по-скоро какъв тип отношение е неприемлив. "

С уважение,
Екип Надежда

Мария Младенова
================================
Ръководител „Административно звено“
МБАЛ за женско здраве „Надежда“

Това е, което получих като отговор.

Не съм искала или търсила специално отношение, а нормално и подхождащо на лекарите там и на доброто име болницата, нищо повече.

# 186
  • София
Ох, просто ми се иска да мисля, че все още не е прочел мейла.
Ако го е прочел и си мълчи дано да е просто, защото няма бизнес етикет, а не защото нищо не се случва.

Пък и да дадем малко време, преди да тълкуваме мълчанието.

Иначе и аз казах по-напред. Имам и аз забележки, но пък са на светлинни години от оплакванията на момичетата тук. Моите и да ги пропуснат от анкетната карта, иди дойди, обаче това са сериозни проблеми, които се надявам, че няма да подминат.

Не всеки може да се справи с всичко, но пък да си признае и да помогне препращайки към друг. А да правиш аборт, на бебе, което има шанс да оцелее...дори не знам какво точно да кажа.

# 187
И това е така, но след като имат претенции, че са една от най-добрите болници нека се държат подобаващо и когато не са компетентни да не си играят с живота. Освен това след като си станал лекар би трябвало да имаш елементарно отношение и възпитание спрямо пациенти, никой не очаква кой знае колко, а нещо нормално и естествено- добро отношение.

Дано имате скоро отговор.

# 188
Симба, от кои лекари се беше оплакала ти? И бая време е трябвало на г-жа Младенова да отговори Shocked

# 189
В другата група за болницата бях писала за моя случай. Лекарите са Ташков и Кръстев. Естествено е  да има и доволни, но имам споделяния и от други за меко казано пренебрежително отношението на Кръстев примерно. И така.
Примерно на мен д-р Стоянова ми направи секциото, но не мога да тръгна да я защитавам в другите случаи, които чета свързани с нея. С моето секцио се е справила, но щом другаде е сгрешила е друго. Всеки трябва да умее да си носи последствията от действията.

# 190
Еххх, започвам да си мисля, че им е до ден и настроение  Tired

# 191
  • София
Е, време е вече Стаменов да реагира!

# 192
Не знам как може да реагира Стаменов, тук не става въпрос за административни работи, а за човешки живот. Същото е отношението и в ин витро сектора, когато се получи гаф, има много доволни, вие не сте представителна извадка.

# 193
  • София
Може да даде сигнал, че е запознат със случаите, извършва се проверка и да държи пациентките в течение.

# 194
  • В сърцето на любимия човек
Подочух, че е запознат и в момента тече проверка по всички случаи. Надявам се информацията да е вярна.

Общи условия

Активация на акаунт