Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 840
  • 374
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте, сестра ми преди години се следеше в "Тина Киркова", не си спомням в коя седмица с болки попадна на д-р Белкин, при прегледа и каза "кухо яйце, влизаш за аборт...." . Утре нашето кухо яйце става на 4 г.

# 31
  • София
bstratieva, *Bubble* и всички, които сте преживяли нещо подобно, къде се оплакахте и на кого? Винаги съм се чудила, защо родилките си мълчат? Чела съм ужасяващи истории за всяка една болница и в един момент изписват родилката и нещата сякаш потъват някъде. Да, сигурно травмата е голяма, сигурно сте смазани психически, но в крайна сметка след вас има и други, които ще раждат. И, ако има лекари, които действат безотговорно, то те трябва да бъдат посочени.

Аз съм на мнение, че трябва да се алармира поне ръководството на б-цата. Казвам "поне", защото ако те не вземат мерки, има и други инстанции.

Всяко едно подобно отношение би трябвало да бъде санкционирано, независимо в коя б-ца е станало (държавна или частна).

# 32
  • София
В потрес и ужас съм като жена и майка, историята която е споделила авторката на темата е потресаваща.
Скрит текст:
за съжаление напълно споделям мнението, че болницата изглежда лъскава и красива отвън , а вътре хаос. Четири месеца от бремеността си прекарах в Надежда, за съжаление, нагледах и наслушах се на ужасни неща. За Белкин мнението ми е ужасно, некомпетентен, нечовечен и бездушен човечец. За Димова и Христов също, имах прегледи и при тримата лекари който споменах в спешния, минавали са ми и на визитация, след като си направих изводите за техния " професионализъм" никога и нищо  не съм им споделяла на визитация, направо си ме беше страх от тях. Бремеността си успях да износя благодарение на д-р Михова, Ташков, Русинов и Кръстев, тези лекари ми помогнаха много, благодарна и признателна съм им.   

# 33
Като чета историята на г- жа Стратиева все едно чета всичко, което преживях в тази болница. Добрата акушерка,с много деца се казва Дани, при мойто започнало раждане в 28-ма седмица в следствие неизяснена инфекция тя застъпи на смяна и много ме укуражи. Д-р Стоянова ми следи бременността, изключително некомпетентен лекар.Преживях на 90% същото и не искам да чувам за тази болница. Въпреки, че опериращият лекар ми спаси живота на мен и на бебчо, който беше транспортиран в друга болница ден след раждането.

# 34
bstratieva, *Bubble* и всички, които сте преживяли нещо подобно, къде се оплакахте и на кого? Винаги съм се чудила, защо родилките си мълчат? Чела съм ужасяващи истории за всяка една болница и в един момент изписват родилката и нещата сякаш потъват някъде. Да, сигурно травмата е голяма, сигурно сте смазани психически, но в крайна сметка след вас има и други, които ще раждат. И, ако има лекари, които действат безотговорно, то те трябва да бъдат посочени.

Аз съм на мнение, че трябва да се алармира поне ръководството на б-цата. Казвам "поне", защото ако те не вземат мерки, има и други инстанции.

Всяко едно подобно отношение би трябвало да бъде санкционирано, независимо в коя б-ца е станало (държавна или частна).

Аз не съм раждала в "Надежда",а в друга частна клиника,но ще споделя аз защо не се оплаках.
Единственото,което исках е с детето ми да излезем живи от там.През стаята ми минаха абсолютно всички управители,директори,собственици,всички лекари и сестри от клиниката.Явно мислеха,че умирайки ще разтръбя за случая и ще ги съдя.Въобще не ми беше до това.Не можех да спра да плача,денонощно плачех,че детето ми не е до мен.Собственика на клиниката ме пита идва ли веднага сестрата,след като я извикам,помагат ли ми и как се отнасят с мен.След 2-то изписване трябваше да ходя на контролен преглед-не отидох.1 година бях в шок и не стъпих на гинеколог.Само исках да забравя случая,но след 2 години все още не мога.

# 35
  • София
Разбирам, че е било стрес и ужас, всичко разбирам и съжалявам, но докато не се събере смелост за оплакване, след теб ще има и други, и други. В размките на тема от 3стр. има толкова много потресаващи случаи, в някои от тях се повтарят все едни и същи имена на д-ри. Една родилка да се беше оплакала, една само, може би следващите постове нямаше да ги има, а така всяка се е спасила и толкова.

Съжалявам за случилото се, но лекарите трябва да знаят, че при такива огромни пропуски, каквито се описват, някой трябва да носи отговорност.

И трябва да е писмено, за да има доказателство, че някой все пак не е доволен, а ако всички се бяха оплакали, на шефа щеше да му светне една лампа, че не е единичен случай. Още повече, че едва ли Стаменов, Щерев и другите шефове на частни б-ци не държат на изграденото от тях.

# 36
Аз лично докато бях в болницата бях сигурна, че ще напиша оплакване, но сега не искам да се връщам към станалото, защото изпитвам ужас, като се сетя.Просто съм благодарна на Господ, че сме живи с бебчо и се възстановяваме.

# 37
След като се консултирах с адвокати се отказах от подобна битка. Моята дума срещу тази на цялото отделение и изготвената от убилите детето ми лекари документация. Никакъв шанс за успех от правна гл.т. Peace

# 38
  • София
sylviana, за "Надежда" ли става дума?

Аз пак казвам, може и нищо да не последва, но аз лично се съмнявам, че собствениците на частните б-ци няма да обърнат внимание. Най-малкото, защото са изградени с доста труд и финанси. Едва ли някой ще затрие граденото толкова години с лекота.

Хайде, за държавните съм съгласна, че там и да се оплачеш, болницата не им е бащиния, освен ако главният лекар наистина не си приема поста присърце (и такива има).

# 39
Missence - права е жената с коментар преди теб, точно за да не загубят изграденото ако се разчуе трябва да се преиначат фактите, за да не са те виновни. И си пишат медицинските му доклади така, че да не са виновни. И какво става - твоята дума на емоционална, хормонална току-що родила и недай си Боже останала без детенце, вероятно "търсеща виновни" срещу тяхната. Загубена битка. И никой лекар няма да застане срещу друг, даже да знае, че колегата му е виновен... колко такива случая имаше по медиите.

# 40
  • София
Аз съм на друго мнение. Докато няма жалби, няма и мерки. Ако всички родилки от тази тема, само от тази тема, бяха написали черно на бяло, че д-р Х не си е свършил работата, на Стаменов или на някой друг (говоря за друга б-ца напр.) щеше да му светне лампата, че така затрива нещо, градено с години. Така си мисля аз. Може и да греша, но се съмняваш да неглижираш нещо подобно. Аз лично съм "присъствала" на сутрешното събиране преди смяна (в кабинета, който е по диагонал на лабораторията). Стаменов беше доста рязък и се чуваше отвън. Хем не бях залепена на вратата, а си чаках пред лаборатория.

# 41
Аз съм на същото мнение за Белкин, и четох из форума, че има доста жени, които мислят като мен.

# 42
  • София
Аз също съм пациентка на д-р Персенска от 4 год. И мога само хубави неща да кажа за нея и болницата, но аз съм имала контакт само с акушерките от манипулационната, и служителите от първия етаж. Също мисля, че ако Стаменов получи няколко жалби срещу този доктор Белкин няма да му е приятно и ще вземе мерки.
Много съжалявам за болката, която е изпитала авторката. И й пожелавам само усмивки от сега нататък.

# 43
Missence - права е жената с коментар преди теб, точно за да не загубят изграденото ако се разчуе трябва да се преиначат фактите, за да не са те виновни. И си пишат медицинските му доклади така, че да не са виновни. И какво става - твоята дума на емоционална, хормонална току-що родила и недай си Боже останала без детенце, вероятно "търсеща виновни" срещу тяхната. Загубена битка. И никой лекар няма да застане срещу друг, даже да знае, че колегата му е виновен... колко такива случая имаше по медиите.
много си права. частните болници бягат всячески от лош имидж. така, че правят всичко възможно или да изтикат сложните случаи от болницата преди да се стигне до фатален край или по всякакъв начин да замажат положението с изготвената от тях документация. била съм и от двете страни - и пациент, и част от ръководния екип на частна болница. първата реакция при случаи на медицински грешки е да се стъкми нужната документация за евентуален медицински одит, както и да се стиковат версиите на персонала, който се е грижил за пациента. правилото е, че грешката никога не се признава, това е равно на самоубийство.  Peace
в моя случай по досието ми липсваха медицински документи, изследвания и епикризи, при прегледа на които на доктора трябва да му светне червената лампа. изследванията бяха направени от мен при тесни специалисти в други болници, занесох ги на проследяващия бременността, но явно са заминали в кошчето. как да докажа, че съм дала тези документи? най-лесното в такава ситация е докторът да каже “ааа, не съм виждал такива документи, не ми ги е давала. ако ми ги беше дала щях да назнача друго лечение“.

# 44
  • София
Хмм, то по тази логика и в държавните б-ци могат да направят същото нещо. Не защитавам никого, но в която и б-ца да раждате, оплаквайте се при подобни случаи. Ако трябва викайте ТВ, за да се разчуе. И една родилка да бъде "спасена" от Вас, пак е постижение.

Казвам го като раждала в държавна б-ца и в частна б-ца по веднъж.

Когато изпълняваш задълженията си, трябва да си търсиш и правата.

Съжалявам за преживянот от вас!

Общи условия

Активация на акаунт