Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 753
  • 374
  •   1
Отговори
# 45
медии не бих викнала. не бих искала да излагам толкова съкровени неща на показ, а хората да гледат личната ми трагедия и да ме разнасят като “майката на онова, дето умряло недоносено поради лекарска грешка", след като са ме мернали по новините докато са вечеряли.
логиката е точно такава, права си. в държавните болници се прави същото, за да се избегнат наказания. лошият имидж не ги вълнува толкова.
има го и този момент, че сполетялото така те раздира, че не можеш да се събереш, а писането на жалби изисква да осмислиш ситуацията, да си в състояние да изложиш нещата черно на бяло, без много излишни емоции. да се сетиш за всичко, което може да е от полза и да го представиш - медицински документи, документи за платените медицински услуги, показанията на близки, които са присъствали на манипулации. другото е, че в болницата не познаваш целия екип, който се е “погрижил“ за теб, не можеш да назовеш всички по имена, което допълнително затруднява работата по жалбата (“за засиленото кървене казах на русата сестра или акушерка, не знам точно, която беше на смяна около 20 часа на 15 януари", а иди и кажи коя е, още повече като ти кажат “ми ние нямаме такава колежка тука“).

# 46
  • София
Да, разбирам или по-точно се опитвам да разбера, защото е едно да четеш, друго е да го изживееш.
Аз също не помня имена и предимството е, че в сайтовете на много б-ци има имената и снимки на персонала. Признавам си, че гледах там, когато попълвах анкетата и впечатленията си. Не съм спестила нищо (и хубаво, и лошо), за да могат тези хора да знаят, че след като си плащаш (осигуровки или такса в частна б-ца), значи очакваш и облужване т.е. изпълняваш задълженията си, очакваш да ти бъдат бъдат спазени правата.

# 47
Не мисля, че хората ще те "разнасят". Те да не са животни, всеки би съжалил и би му станало неприятно. Не знам, защо така отбранително реагираш, но не мисля, че някой българин ще възприеме така нещата. Аз лично съм преживяла среща с Белкин в мнооого по-лека форма на проблемна, но ако ми се случи такова нещо не само, че бих го разнасяла аз него, но и ще го съдя колкото и да ми коства това. В крайна сметка став а въпрос за два или в случая три човешки живота, както и за психиката на тази майка, която няма да бъде вечно родилка, а има да живее още години наред със случилото се с нея и тя има право да бъде "нормален" човек, а не съсипана заради това, че някой е коравосърдечен или се държи непрофесионално.

# 48
  • София
Аз си признавам, че за подобни случаи обикновено разбирам от медиите. Няма как да се знае, че има такъв случай в Надежда, Щерев, МД, Тина Киркова и всяка друга б-ца, ако не се говори за това, но в крайна сметка изборът е личен, дали да се каже или да се замълчи и аз го уважавам.

# 49
missence, общо взето в такава ситуация се чувстваш все едно ще разбиваш стена с глава Rolling Eyes. същите хора, на които до вчера си се доверявал, днес се обръщат срещу теб и виждаш как преспокойно манипулират фактите и описват нещата така, че накрая започваш да се съмняваш дали наистина ти се е случило това, което знаеш, че ти се е случило. плюс че всички от болницата ти обясняват, че си психически и емоционално нестабилна предвид загубата на детето и изглеждаш като горкичката психясала майка, която не може да преодолее тежката загуба и е поизгубила разсъдъка си.
в моя случай понижиха шефа на отделението в редови доктор и въведоха някаква нова процедура за уж по-бърз и сигурен обмен на информация за изследванията на пациентите. но дело не заведох. както казах, според юристи шансът ми беше минимален.

# 50
  • София
sylviana, вярвам ти. Не бих пожелава такава травма на никоя жена. Уважавам решението ти, но се радвам, че все пак си постигнала нещо, което е похвално, ако изобщо може да се извлече нещо положително от ситуацията.

.....
в моя случай понижиха шефа на отделението в редови доктор и въведоха някаква нова процедура за уж по-бърз и сигурен обмен на информация за изследванията на пациентите. но дело не заведох. както казах, според юристи шансът ми беше минимален.

Скрит текст:
Яд ме е, защото трудът на много специалисти остава недооценен точно заради такива пропуски на техни колеги.

# 51
Момичета, когато излезнах от болницата, направих нужните консултации, за да потърся правата си. Но документално всичко беше изпипано. Както споменах и в поста си, хистологията на плацентата не показа нищо-възпаление на пъпната връв. Нито какво е това възпаление, нито наличието на каквато и да е бактерия. А аз толкова разчитах на хистологията. Когато ми казаха, че хистологията е готова, попитах за епикризата-отговорът беше-не е готова. Отивайки при доктор да ми даде хистологията, получих и "неготовата епикриза" от доктора, който се учуди, че са ми казали от рецепция, че не е готова. Аз пак казвам, не търся отмъщение, защото Гарван гарвана око не вади. А и в този момент силите ми трябва да бъдат насочени към малкото детенце, което се бори за живота си. Написах случилото ми се, зщаото ежедневно наблюдават увеличаващият се брой на недоносени деца в отделението. Всеки път има и ново и ново, което е със същите размери, като моето. Написах тук, шернах и във фейсбук страницата на МБАЛ Надежда и в Пациенти на болница Надежда. Не случайно съм се регистрирала тук с фамилното си име, защото не се крия и заставам зад написаното. Всички знаем добрият ПР на болницата и съм на мнение, че силата на социалните мрежи и форумите е много по-голяма от каквато и да е форма на жалба или официално писмо до ръководството на болницата. Не търся мъст, а искам да предпазя бъдещите майки и това може да стане чрез всички нас. Защото в продажбите има неписано правило-един доволен клиент води само 1, а един недоволен-гони поне трима. Когато този пост достигне широка публичност и когато бременна жена попита вас, мен за съвет къде да проследи бремеността си, ние можем да им помогнем, казвайки не при този или не при онзи. Факт е, че идеята за затвореният цикъл на д-р Стаменов е чудесна, но е факт, че е заобиколен от неправилните хора, които съсипват трудът му и това, за което се е борил да изгради. Така че, пак повтарям от нас зависи, да дам ние публичност. Аз направих първата стъпка и със сигурност няма и да е последна, защото да вадиш смъртен акт на детето си, преди още да си взел акта за раждане, боли много. Да избираш ковчег-също. Но на този етап само се моля първороденото ми детенце да се справи и да върви с малки стъпки, към голям успех! А тези в Надежда-да са живи и здрави и майната им!

# 52
Принципно и аз смятам, че трябва да се дава гласност на такива случаи и хората да си търсят правата, но честно си казвам и аз не искам да ме дават с мъката ми по телевизията. И в зависимост от емоционалното си състояние не знам бих ли се събрала, за да успея да събера всичката нужна документация.

Но нека не забравяме колко майки четат в Бг Мама. Според мен чрез тази тема и особено при положение, че за този Белкин вече толкова хора се изказаха зле, ще се разчуе. И ще се спасят животи. Аз самата имам няколко бременни познати в София в момента, не знам къд еи при кого ще раждат, но със сигурност ще им споделя прочетеното. Силата на социалните медии и форуми не е за пренебрегване изобщо, само вижте колко четения има темата. Не е идеалният начин за справяне с този проблем, но е нещо и то не малко.

# 53
Моля се всичко да бъде наред с детенцето  Praynig Praynig Praynig

Отвратително просто...нямам думи. Току що сложих в "черния списък" тази Стоянова и Белкин  #Crazy Пациентка съм на д-р Персенска, уникална жена, възхитена съм от професионализма й, но ако дай Боже забременея, няма да се запиша на ЖК и раждам в болницата. Твърде жалко е, ако ПР-ът на болницата не чете този форум и ръководството не вземе нужните мерки, защото вече със сигурност изгониха не един пациент. Не ми трябват нито доказателства, нито епикризи, за да повярвам на случилото се. А 2 бона за раждането, взеха, нали??? А не знаят как да го водят - аборт или раждане. Нямам думи  Sick

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 11:43 от Terry8

# 54
  • София
bstratieva, дори и документално всичко да е изрядно от тяхна страна, ти имаш право и на отношение, независимо в коя б-ца раждаш, а такова (меко казано) не си получила. Стаменов вероятно е информиран за случая ти, но е важно да знае и твоята гледна точка.
Дано я прочете някъде и да реагира!

Желая здраве и късмет на детето ти!

# 55
bstratieva, дори и документално всичко да е изрядно от тяхна страна, ти имаш право и на отношение, независимо в коя б-ца раждаш, а такова (меко казано) не си получила. Стаменов вероятно е информиран за случая ти, но е важно да знае и твоята гледна точка.
Дано я прочете някъде и да реагира!

Желая здраве и късмет на детето ти!

Благодаря ти. Ще се срещна с тях рано или късно и повярвай, ще изложа гледната си точка   #2gunfire  Laughing

# 56
Бстратиева, детенцето ви още ли е в болница? И в коя?

# 57
Бстратиева, детенцето ви още ли е в болница? И в коя?

Да, и поне до настъпване на термина ми ще бъде. Всеки ден се моля, денят, в който ще го изпишат да бъде по-скоро, но все пак с оглед на факта, че дробчетата не се бяха развили, има още да се чака. А и не е само това. Те до скоро се бореха още с инфекцията му. Сигурна съм, че е в добри ръце вече.

# 58
  • offshore & overseas
Потресена съм от ужасяващото отношение, което не се случва дори в държавните болници!! Shocked Shocked Shocked Говоря от опит, защото съм родила 3 деца в 2 от софийските държавни болници (Шейново и Майчин дом).

Макар че от друга страна, не би трябвало да съм дори учудена, т.к. напоследък много се шуми във връзка с тази престъпна нехайност на специалистите в болница Надежда, по-конкретно в аспекта преждевременни раждания в болница като тази, без капацитет за лекуването и отглеждането им (последно четох във Фейсбук групата на родителите на недоносени деца).

Нашето трето детенце се роди недоносено, в 27 г.с.+6 дни, внезапно, без каквато и да е подготовка, причина - неизвестна (уж инфекция, но само на бебето, аз нямах, как е възможно това?). И да, както по-горе беше писала sigma, благодарение на неонатологията в МД, а и на лекарите от дежурния екип в родилно отделение, нашият Ники е жив и здрав и на 9.2. навърши 3 години.

Прочетох внимателно целия ти разказ и имам следните коментари:

Аз също родих нормално, след 2 цезарови - просто нямаше време, защото пристигнах в МД с почти пълно разкритие. И точно затова искам да те уверя, че нормалното раждане е било само от полза за бебчето. Кръвонасядания се получават и при секцио, че даже и по-сериозни отколкото при вагинално раждане, особено при такава спешност (на голямата ми дъщеря се бяха получили). Даже, при положение, че бебчетата са били тръгнали (което е относително, защото в тези случаи първо тръгва околоплодния мехур, както при мен), последствията може да са по-сериозни за тях, ако се предприеме секцио. Пиша това, въпреки че прочетох за злощастното стечение на обстоятелствата и смъртта на едното близначе. Cry

Аз впрочем не разбрах, къдете е момченцето ви сега? В Надежда ли? Моля се за него и съм сигурна, че всичко, ама всичко, ще бъде наред. Много прегръдки за вас в този тежък момент! Hug

Държа да подчертая също, че наистина е грешка оставането ти в Надежда, но не твоя грешка, а грешка  на лекарите там (една от многото), защото те, знаейки, че болницата няма капацитет за справяне в този случай, не са те насочили към МД, още при първото ти посещение със зацапване, или поне когато се е стигнало до кървене.

Какво имам предвид. Моите 2 момичета са родени в Шейново и имах намерение да родя и третото си дете там. Но когато отидох на преглед с пролапс на мехура, около 2 часа преди да се роди Никола, лекарите в спешния кабинет на Шейново бяха така откровени да ме пренасочат към Майчин дом, за доброто на бебето. Тогава си мислех, че просто ме пускат по пързалката и си измиват ръцете, още повече че нямаха линейка, с която да ме закарат, ами трябваше с нашата таратайка, раждайки, да се таралянкам по пътищата и лъвю да се обрка 2-3 пъти, преди да се изтипосам там с 10 см р-тие. Но днес знам, че не е било напразно. Тоест, за разлика от теб, аз имах късмет. И не, не ми помогна това, че не ставах майка за първи път, а това, че лекарите бяха честни с мен.

Last but not least, свалям ти шапка, че въпреки преживяното, споделяш тук, напълно откровено и не анонимно! За момента това може би е единственият начин да постигнеш своето правосъдие. Някой ден може да получиш и възмездие. Лошите лекари със сигурност Господ ще ги накаже. За теб е важно и да можеш да простиш и да забравиш, това също от опит го казвам.

И въпреки че ми се иска да има повече оплаквания и повече екшън, знам, че трябва да се щадят и чувствата на майките.

Много късмет ти пожелавам, както на мен ми пожела анестезиологът след ревизията на матката, с която завърши раждането на Нико. И наистина това пожелание се сбъдна!

И бъдете здрави и щастливи!

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:26 от Мяуче

# 59
Здравейте, сестра ми преди години се следеше в "Тина Киркова", не си спомням в коя седмица с болки попадна на д-р Белкин, при прегледа и каза "кухо яйце, влизаш за аборт...." . Утре нашето кухо яйце става на 4 г.

То лошото е като има куха или много самоповярвала си глава, това трудно се оправя.. Май единственото лечение е един кух кашон да си събира нещата и да се маха, да заповяда обратно като си подобри компетентността и се научи на човечност.

Само че реално няма да стане - клиниката се пука по шевовете от пациенти и няколко недоволни и ужасно пострадали няма да притеснят никого. Има предостатъчно доволни, които са уцелили безпроблемно зачеване и раждане и предостатъчно чакащи. И това не важи само за Надежда - аз съм пациент на Щерев и персонално имам отлични впечатления от процедури, отношение, раждане и т.н. Само че съм чела ужасния разказ на пациентка неглижирана там от друг лекар със сериозна хиперстимулация, която загуби яйчника си.

Истината е че този тип частни клиники за идеални за следене на по-ниско рискова бременност и раждане след 36/37 г.с. Преди това ако недай Боже почнат проблеми, по-добрия вариант е МД или Токуда.

Общи условия

Активация на акаунт