Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 741
  • 374
  •   1
Отговори
# 60
С д-р Белкин и аз имам негативен опит. Попаднах на него в МБАЛ Сердика преди две години, моята гинеколожка беше в отпуск. Отидох за преглед със съмнения за бременност защото цикълът ми го нямаше две седмици. Предстоеше ми пътуване и ми беше важно да знам дали съм бременна. Обясних му всичко, той ме прегледа. Прегледа ме и с ехограф и бе категоричен - няма бебе. Сигурен ли сте? Да. Изписа ми хормони и ме изпрати. Цикълът ми дойде след седмица, но следващите два месеца беше много странен - ту се появяваше, ту изчезваше. Отивам пак на преглед, при друг лекар - еми бях бременна в четвърти месец, почти пети. До края на бременността беше притеснение заради изпуснатите изследвания в началото, заради изпитите хормони, алкохол. Назначиха ми амниоцентеза в 21ва седмица, не я правих. Беше прекалено рискова, 22ра седмица е границата за аборт по мед. причини. В крайна сметка родих здраво дете, слава Богу, но ако беше следена нормално бременността от началото много тревоги нямаше да ги има. Като оглеждах болница за раждане отписах "Надежда" като видях, че той е и там.

# 61
  • София
Този "доктор" наистина ли е завършил медицина?

# 62
 Здравейте,
 много съжалявам за преживяното от вас. Разбирам ви напълно, тьй като ние също пострадахме от некомпетентно проследяване, но беше в друга болница и не искам да влизам в подробности. Това, което мога да ви посъветвам е да се обърнете към Изпълнителна Агенция Медицински одит http://eama.bg/index.php/bg/normativni-aktove/zakoni/2-uncategor … -zhalbi-i-signali , която да направи проверка, но има давностен срок от случилото се 1 година. Те разследват такива случаи на неспазени медицински практики и стандарти и грешки, които при вас за съжаление са се случили. Много кураж и бързо възстановяване от тази случка за вас и за детенцето.

# 63
При положение, че е имало индикации за проблем, не мога да разбера защо от  Надежда не са ви пренасочили към болница която има възможността да се погрижи за плода и родилката при преждевременно раждане. Какво щеше да им коства!?

# 64
  • София
Нашата история е направо нищо, спрямо вашата, но и аз отидох да раждам със свръх очаквания в Надежда, а с дистанция на времето, оцених, че имат не един и два пропуска.

Според мен заради мащаба, персоналът на болницата вече не е това, което трябва да бъде, назначават хора, чието място не е там.
Мащабът също докара болницата и до лошо обслужване, пропуски, грубо отношение, неглижиране на да кажем малки проблеми.

Много е лошо, че вече пропуските им не са само малки, а и такива, водещи до фатални последици! Искрено съчуствие за починалото момченце и много много сила и воля желаем на борещият се малчо!

# 65
При положение, че е имало индикации за проблем, не мога да разбера защо от  Надежда не са ви пренасочили към болница която има възможността да се погрижи за плода и родилката при преждевременно раждане. Какво щеше да им коства!?
Изхождайки от моите преживявания с Белкин, собствената му арогантност и неглижиране е попречило.

# 66
  • София
Потресена съм от ужасяващото отношение, което не се случва дори в държавните болници!! Shocked Shocked Shocked Говоря от опит, защото съм родила 3 деца в 2 от софийските държавни болници (Шейново и Майчин дом).

....
Ти можеш да говориш от опит, но влез в темите за МД и прочети, че има и жени с кошмарни изживявания там. Във всяка б-ца е така. Едни доволни, други- мега недоволни. Подобни генерални заключения не са от полза на никой.

# 67
Каква арогантност, нали  в Надежда, неонатологията не може да се погрижи за родени преди 36 г.с.?

# 68
  • София
Каква арогантност, нали  в Надежда, неонатологията не може да се погрижи за родени преди 36 г.с.?
32г.с. знам аз и се чудя на "смелостта" на д-ра.

# 69
Точно това си мислех и аз.
Айде да не е преди 36, ама преди 32 да не израждат. А това са бебета на 27 седмици. Та те нямат ресурса да се грижат за  тези бебета. А да не говорим колко е опасно да се разхождат недоносени насам натам. Преди два месеця някъде закупиха първата линейка специализирана за такива мъници.

# 70
Значи тръгват да ги израждат с ясното съзнание, че са обречени. Добре че едното бебенце живо.

# 71
той е тръгнал да прави аборт...не да ги спасява  Sick

# 72
Тука въобще чете ли някой от болницата? Преди знам, че даже и пишеше жената на Стаменов.
Ако да, да се вземат някакви мерки. Момичето каза, че е с истинската си фамилия.

# 73
Тука въобще чете ли някой от болницата? Преди знам, че даже и пишеше жената на Стаменов.
Ако да, да се вземат някакви мерки. Момичето каза, че е с истинската си фамилия.

Да, не се крия, не преекспонирам и изчаках да се поуспокоя, преди да напиша, за да бъде написаното ми не плод на обърканите ми хормони, а на действително полученото отношение. Заставам твърдо зад споделеното и следвах изцяло хронологията, колкото и да мми беше неприятно отново да се завръщам към ужаса. Ако чете, ще се информира за съжаление, че не само аз съм била да кажем жертва и на Белкин и на Стоянова, а още много, много други жени. От коментарите разбирам, че за съжаление не съм аз единицата, а силно ми се искаше да бъде така и просто случилото се, да е било само при мен и никъде повече. Но именно пълните с недоносени бебета неонатологични отделения и в МД и Токуда, свидетелстват, че това не е така. Ако се продължава по същият ред, не една линейка ще бъде необходима, а за съжаление още няколко. По отношение неонатологията в Надежда, имат условия, но питайки защо ще ги транспортират в друга болница, една акушерка ми показа с ръка-"ако ние сме тук (показвайки средата на тялото), те са там (показвайки над главата си)".

# 74
  • София

Тя членува във фейсбук групата на клиниката. Мисля, че там го е прочела вече.

Общи условия

Активация на акаунт