Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 706
  • 374
  •   1
Отговори
# 90
Понеже и моето дете е родено след 3г. борба със стерилитета имах възможност веднъж да се консултирам с д-р Стаменов. Имам и косвени впечатления от него чрез приятелки които забременяха с негова помощ и не разбирам защо вие - неговите пациентки не пишете/кажете на него всичко това. Неоициално. Сигурна съм, че той ви помни, поне по-скоро забременелите. Сигурна съм, че ще бъде потресен от случилото ви се и съм повече от убедена, че ще вземе мерки. Няма да ви иска документи и доказателства, просто ще направи каквото може да направи и ще ви бъде благодарен, че чрез вас е разбрал какво се случва зад гърба му.
Всички сте споделили историите си тук или или другаде. Той със сигурност има електронна поща и вие със сигурност знаете как да го намерите. Дори и очи в очи разговор да е пак е важно да го запознаете с "неговите" лекари.
Съгласна съм, че когато се борите за живота на децата си мръсните съдебни битки са последното което трябва да ви занимава, но трябва да намерите начин вашите истории и загуби да стигнат до лекаря който е помогнал тези деца да бъдат заченати. В някаква морална степен те са и негови деца и мислите ли, че ще подмине случилото се и ще защити тези които са виновни неговите деца да загубят живота си и да пострадат. И без съдебни дела виновните могат да бъдат наказани и вярвам, че ще бъдат, ако д-р Стаменов научи как се "грижат"за неговите пациентки и неговите деца в неговата клиника "Надежда".

От  сърце пожелавам детенцето да се справи, да се възстанови от родовите травми и да расте здраво, щастливо и с много късмет от тук нататък.  Hug    

С най-голямо удоволствие бих го изпратила на д-р Стаменов. Ако някой има негов контакт, моля да ми го изпрати или тук или на лично. Аз бях при д-р Персенска и някак ми е неудобно да я притеснявам. Това, което намирам като контакт, е само на болница "Надежда", а не негов личен. Ако някой разполага с негов контакт, моля да ми го изпрати. Благодаря предварително.

# 91
Никой и по никакъв начин не може да компенсира майката за този кошмар. Да, могат поне да поднесат извинения и да вземат мерки да не се повтаря, за което тя се бори. Но не ми се вярва, те работят от доста време над ресурса си и това е единствената причина за лудницата, чакането, претупването и допускането на случайни "специалисти". Само че всичко това носи приходи и в крайна сметка ги устройва.

Колкото до Белкин - той е тръгнал да прави аборт без да го интересува мнението на майката. И е за разследване от прокуратурата при положение че е при УЗ преглед е имало данни за бебета около 800 гр. а той приема жената при индикации за почващо раждане без клиниката да има компетентност да поема бебета в тази седмица. Просто човекът еднолично е решил че са за аборт. Ето за това трябва да си поеме отговорността той и всички останали участващи, защото тези прости факти няма как да се скрият.

# 92
След 25 седмица се води раждане.
Над 800 грама не се водят биологичен отпадък.

# 93
Никой и по никакъв начин не може да компенсира майката за този кошмар. Да, могат поне да поднесат извинения и да вземат мерки да не се повтаря, за което тя се бори. Но не ми се вярва, те работят от доста време над ресурса си и това е единствената причина за лудницата, чакането, претупването и допускането на случайни "специалисти". Само че всичко това носи приходи и в крайна сметка ги устройва.

Колкото до Белкин - той е тръгнал да прави аборт без да го интересува мнението на майката. И е за разследване от прокуратурата при положение че е при УЗ преглед е имало данни за бебета около 800 гр. а той приема жената при индикации за почващо раждане без клиниката да има компетентност да поема бебета в тази седмица. Просто човекът еднолично е решил че са за аборт. Ето за това трябва да си поеме отговорността той и всички останали участващи, защото тези прости факти няма как да се скрият.

Това, което сте написали е много интересно, но сигурна ли сте в написаното, защото в такъв случай нещата приемат интересна посока и ако е така, определено ще сезирам необходимите органи.

# 94
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=953240

Тук прочетох едно мнение на потребителка, че са повишили нивото на неонатологията. Да не би всъщност клиниката да има тази компетентност newsm78

# 95
Мила bstratieva, страшно много ти съчувствам и разбирам че се бориш това да не се повтаря за да не пострада друг. Затова писах какво мисля - като е видял на УЗ два живи плода около прага от 800 гр. и не си приета при условия на започнало раждане, защо във времето между 15.30 до 21.00 с контракции и индикации за раждане не е организирал да бъдеш преместена в клиника с компетентност да поема раждания в тази седмица. Ето това последното трябва да се провери точно какво ниво имат, но мисля че е след 32 гс най-рано. Другите му колеги също трябва да дадат обяснения защо при рискова бременност с близнаци не си приета още при първото идване, какви изследвания са направили или пропуснали да направят и в крайна сметка какви данни е имало за наличие на проблем (или е могло да има ако бяха си свършили работата). Интересно ми е откога ти бяха последните кръвни изследвания и какви, при оплакването за болка пуснаха ли ти някакви нови?

# 96
Vespers При оплакването за болката-не, абсолютно нищо. Аз първо позвъних по телефона на Стоянова в момента, в който почувствах пареща болка под дясната гърда и отговорът й беше-не знам след като е в областта на гърдите, може би трябва да отидеш на гръден хирург. След няколко дни бях на женска консултация и болката аз си я локализирах точно черен дроб, жлъчка. Обясних й как ме боли, къде ме боли и отново-не знам какво е това. Нямаше някаква насока, кръвни или нещо, което да правя. Последните ми кръвни изследвания се оказа че са от 22.11-хематология,глюкоза,урина. Тогава ми каза да пия Сорбифер, заради увеличени левкоцити и ниски еритроцити, хемоглобин и хематокрит. От 14.12 имам микробиология. От влагалищният секрет-не се изолират аеробни бактерии. Микроскопски препарат-преобладават lactobacilli;6-8 Leuco/поле; Плоски епит.клетки. Сега влезнах в системата и осъзнах, колко отдавна всъщност са ми взимали кръв. На 14.12 съм си била и на ЖК, а на 21-ви само за шийка, но вече отново я информирах за посещението ми в спешния на 18-ти и дори и тогава, имах кафявото течение. В деня на раждането ми, когато поисках секцио, Белкин каза-момиче ти за 3 часа получи 8см разкритие. И така.

# 97
  • София
Откъде тогава се е появила тази инфекция и защо не е "хваната"?

Грешка на Стоянова (според мен). Като не знае, да те беше пратила в МД. Там можеха и да знаят. Белкин не искам да го коментирам изобщо.

# 98
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=953240

Тук прочетох едно мнение на потребителка, че са повишили нивото на неонатологията. Да не би всъщност клиниката да има тази компетентност newsm78

Ами, не знам. Имаше не малко бебета в кувиози. Педиатрите в момента, в който родих и веднага ги поеха и отнесоха към отделението. Аз лично смятам, че имат условия, но не могат да осигурят по нататъшна грижа и затова ги извозват с транспортна чанта, която е кувиоз, колкото сак. Поне това видях преди да ги извозят.

# 99
Откъде тогава се е появила тази инфекция и защо не е "хваната"?

Грешка на Стоянова (според мен). Като не знае, да те беше пратила в МД. Там можеха и да знаят. Белкин не искам да го коментирам изобщо.

И аз много исках да получа отговор на този въпрос и залагах на хистологията, но нямаше информация. А и наистина от сутринта не съм се чувствала по някакъв по различен начин, който да ме наведе на мисълта, че нещо се случва. Просто ей така, изведнъж.

# 100
Искрено ви съчувствам за всичко, което сте преживели, не успях да изчета после всички коментари.
На ваше място, гледам здравето на детенцето си, да се стабилизира и тези ги съдя до дупка.
С просто око прозират не само административни нарушения, лекарски грешки и дезионформация на пациент.

# 101
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?

# 102
  • в страната на чудесата
Ужасна история, наистина потресаващо. Грешки винаги могат да станат (със съответните последствия за всички участници), но отношението е чудовищно.
Моля се детенцето да е добре!

# 103
Изтръпвам като чета целия случай.

Мила, bstrtieva. Ужасна е загубата, която си преживяла и начина, по който се е случило всичко. Не мога да си представя какви са били чувствата и страховете, когато в тежките мигове се осъзнаваш като „поредния случай на конвейер” и последвалото изпитание.  Аз самата съм бременна в последни седмици преди термин и знам, колко важно е цялостното проследяване. Колко важно е доктора да вземе под внимание всеки детайл, всяко оплакване, да пуска изследвания, да се уверява на всеки преглед, че наистина всичко е наред. Всичките тези апаратури, нали са точно за това! Мен си ме следи доктора, при който и заченах, така поне съм сигурна, че при, недай си  Боже, някакъв си проблем,  ще е наясно с цялостната ми епикриза.

Покдрепям това, че имаш смелостта да дадеш гласност и по този начин да спасиш други майки и деца.

Желая ти от сърце да си отидете здрави с  малкия боец вкъщи и всичко лошо да остане назад!

# 104
  • София
Скрит текст:
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI
и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?
Не виждам да пише, че изследвания не са ѝ правени, още повече, че в "Надежда" секторът за ФМ е един от най-добрите.
По-скоро след индикации за започващо раждане са се объркали нещата. При всяка една жена може да започне раждане преди 36г.с. Въпросът е лекарите да реагират адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт