Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 711
  • 374
  •   1
Отговори
# 135
# 136
Славкова изражда ли в Надежда? newsm78

# 137
Славкова изражда ли в Надежда? newsm78
Ох, cristi, исках да пиша в темата за Вита, но съм отворила 2 прозореца паралелно и ... , зачудих се защо получавам известие от тази тема, извинявам се  Embarassed

# 138
И аз така предположих  Hug

# 139
Missence, наистина има безхаберници навсякъде, но това е частна клиника където си плащаш доволно скъпо точно за да не ти подвикват кисели грубияни, очаква се наистина да ти обърнат внимание и да направят каквото могат или ако не могат да те насочат къде да отидеш. Истината е че недай Боже преждевременно раждане може да тръгне и никой лекар каквото и да прави да не може да го спре. Разликата е че тези изобщо не си направили труда и да пробват, ако не друго можеха да спечелят поне време за пълна сърфактант терапия която е много важна за толкова малки бебета. Когато лежах за задържане в Щерев бях в стая с жена бременна с близнаци, с почти липсваща шийка и контракции след 20 седмица. Не й даваха да седи в леглото, по цял ден беше на системи, нейната лекарка идваше да я вижда всеки ден сутрин и вечер. Поддържах връзка с нея и разбрах че всичко това е дало резултат и е успяла да удържи до 33+, което в нейния случай беше колосален успех. При започналото раждане са я прегледали в Щерев и с линейка и досието й са я закарали в МД. Ето затова се вбесявам, защото може и да има шанс нещата да се удължат до по-голяма седмица, но не и ако разкарват жените със сериозни проблеми и им обясняват как това е нормално.

# 140
  • София
Missence,
Скрит текст:
наистина има безхаберници навсякъде, но това е частна клиника където си плащаш доволно скъпо точно за да не ти подвикват кисели грубияни, очаква се наистина да ти обърнат внимание и да направят каквото могат или ако не могат да те насочат къде да отидеш. Истината е че недай Боже преждевременно раждане може да тръгне и никой лекар каквото и да прави да не може да го спре. Разликата е че тези изобщо не си направили труда и да пробват, ако не друго можеха да спечелят поне време за пълна сърфактант терапия която е много важна за толкова малки бебета. Когато лежах за задържане в Щерев бях в стая с жена бременна с близнаци, с почти липсваща шийка и контракции след 20 седмица. Не й даваха да седи в леглото, по цял ден беше на системи, нейната лекарка идваше да я вижда всеки ден сутрин и вечер. Поддържах връзка с нея и разбрах че всичко това е дало резултат и е успяла да удържи до 33+, което в нейния случай беше колосален успех. При започналото раждане са я прегледали в Щерев и с линейка и досието й са я закарали в МД. Ето затова се вбесявам, защото може и да има шанс нещата да се удължат до по-голяма седмица, но не и ако разкарват жените със сериозни проблеми и им обясняват как това е нормално.
Съгласна съм, но ти реално и в държавната б-ца си плащаш и то скъпо. Плащаш осигуровки години наред.
Аз все още очаквам реакция от страна на б-цата. Дължат го на пациентите си.

# 141
E да де, разликата между идентично плащаните години наред скъпи осигуровки е че в държавната принципно не доплащаш нищо при раждане, а в частната след усвояване на осигуровките плащаш едни минимум 2000 лева, плюс цялото следене преди това. Аз поне си го представям че причината да плащаш тази сума е да разчиташ на специалисти които да са любезни, да ти обръщат нужото внимание и  да оказват своевременна помощ. Само че както се вижда изобщо не е така...ето това е жалкото.

Много ще се радвам двете изстрадали майки да споделят хубави новини как са бебчетата. Моля се всичко да е наред и след този труден старт само хубави неща да ви чакат  Hug

# 142
Мила bstratieva, много съжалявам за всичко, което преживявате и се надявам детенцето ти да се оправи.  Praynig
Когато каруцата се обърне пътища мног, но аз също съм бременна с близнаци в 11 г.с. след IMSI и  не мога да разбера защо при проследяване на бременността не са ти правили всички необходими изследвания и правиха ли ти фетална морфология?

Правиха фетална и в първи и във втори, не успях да стигна до тази в трети триместър. Дори след първата, правих още 4 ехографа, защото резултатите ми отчетоха повишен риск за синдром на Едуард. Исках да се уверя, че всичко е наред и преди да пристъпя към амниоцинтеза, направих още 4 ехографски при различни доктори, които отхвърлиха подобен синдром.

# 143
Здравейте отново bstratieva , как е малкият ви боец, оправя ли се?

Привет. Аз съм оптимист и вярвам, че ще се оправи детенце и няма да има бъдещи последици. В крайна сметка трябва да гледаме само положителнио и да изгоним всички лоши мисли.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 144
Преди 4 седмици, много удентичен случай. Още в края на декември 2016 г. почнах да оолучавам болезнени контракции, зацапвания имах от 11 г.с през 10 дни. Началото на януари 10.01.2017 г. ходих на преглед в спешния кабинет, като имах съмнение, че ми е паднала тапата и инах течение. На 20.01.2017 г. ходих с зацапване, течение и болезнени контракции, но ми казаха, че не съм за прием да си пия магнезии и но шпа. На 26.01. през рано сутринта към 4 имах болезнени контракции и пак отидох в спешния, д-р Димова ме прие със скъсена шийка и каза, че е цяло чудо, че не съм родила в къщи. Сложиха ми системи за 2 дни, взеха ми микробиология заради течението и от там започнаха мъките. Всеки ден на визитация минаваха различни лекари и назначаваха различно лечение, лекуваха инфекция без да знаем къде е точно. След 3 дни искаха да ме изписват, аз им казвах, че продължавам да имам контракции, но те ми обясняваха, че си измислям. Никой не пожела да дойде и да ми пипне вдървения корем. Едвам ги накарах да ме прегледат и видяха, че шийката продължава да се скъсява и решиха да ми увеличат дозата в системата. От 26.01 до 03.02.2017 г. В 4 сутрина почувствах силна болка ниско долу и имах кърваво течение, викнах дежурната акушерка, която ми се накара и ми каза спри да,си въобразяваш, това течение е нормално, какво искаш да направя в 4 сутринта. Казах и, че искам лекар да ме прегледа, но ми отказа. След 10-15 мин усетих, че ми изтекоха водите, пак я повиках (Милена, най- гадното същество в отделението) и пак ми се накара, че я викам и си въобразявам, не са води, въпреки положителния тест. Станах до тоалетна и пак потекоха водите и така 6 пъти. Чаках час и пловина да дойде лекар да ме прегледа и пак да ми се накара, междувременно започнаха контракции на на 3-4 минути. 4 часа не казваха какво ще правят и ме проверяваха за разкритие. Питах ги дали юе готвят за нормално раждане, при положение, че има,данни за инфекция, плацентата ми е предна ниска и бебето е застанало напречно. Все предпоставки за секцио. След като почнах да рева от болки и не полъчих разкритие ме вкараха в 9 ч. за спешно секцио и ми казаха, че бебето ми няма шансове в 28 г.с. След секциото получих тежка анемия и решиха да ми вливат желязо, от което припадах, но пак не ми вярваха, че от него ми е адски лошо, след 3 банки желязо и припадъци казах, че няма да дам да ми вливат повече.

На д-р Стаменов ще изпратя не само моята история, но и твоята. Това е потресаващо и вече зловещо. Това болница ли е или къща на ужасите??? Какво да направела-хоро да играе. Ако тя не знае какво да направи, ами да повика някой който знае, а тя да си събира багажа и да си смени професията.

# 145
Дами, много благодаря за подкрепата, за разбирането, за мненията ви. Искам да споделя, че нямам още "включване" от болницата, но за мое нещастие в неделя се засякох със Стоянова в МОЛ България на ескалаторите. От всичко жители на София, на нея точно попаднах. Ах, какъв късмет. Червата ми се преобърнаха, но тя просто сведе глава разсеяно. Тя е моята карма Grinning Grinning Grinning
Диди, ще вярваме, че ще се оправят бойците ни и ще им ги заведем някой ден заедно  Wink

# 146
  • София
E да де, разликата между идентично плащаните години наред скъпи осигуровки е че в държавната принципно не доплащаш нищо при раждане, а в частната след усвояване на осигуровките плащаш едни минимум 2000 лева, плюс цялото следене преди това. Аз поне си го представям че причината да плащаш тази сума е да разчиташ на специалисти които да са любезни, да ти обръщат нужото внимание и  да оказват своевременна помощ. Само че както се вижда изобщо не е така...ето това е жалкото.

Много ще се радвам двете изстрадали майки да споделят хубави новини как са бебчетата. Моля се всичко да е наред и след този труден старт само хубави неща да ви чакат  Hug
Напротив, доплащаш, ако искаш конкретен лекар да те изражда. Първото си дете раждах в държ. б-ца с избор на екип. И според мен избираш по-скоро доктор, а не б-ца. Честно казано, ако не бях секцио, може би нямаше да родя в "Надежда" заради липсата на избор на екип. За съжаление докторът, който изражда първото ми дете, вече е в пенсия, иначе щях да се насоча към него и към б-ца, в която изражда.

Сега също нямам забележки, защото търсех точно определен д-р. Ако не бях осъществила контакт с него, имах резервни 2 варианта (специалисти от "Токуда" и "Тина Киркова").

Скрит текст:
Точно заради такива недоглеждания хората предпочитат да раждат с избор на екип, колкото и да е порочна тази практика.

bstratieva, стискам палци детето ти да се оправи и в него да намериш утеха и надежда.

# 147
Чета и немога да повярвам на тези коментари. Аз съм изключително доволна от екипа  на 2-я и 3-я етаж.Това са  хора, които балансират между професионалния агажимент,доброто отношение и невинаги добрата прогноза и  изход.Признателна съм.Благодаря че ви има.Всеки си има неговата история и нецялата истина,а тези хора се грижат усърдно за нас 24/7.Лекари и акушерки с имена и без-трудно се упражнява тази професия във време на  ниско интелигентни, капризни и полуограмотени пациентки .Ще се връщам  винаги при нужда както и всички  от моята стая и близки.

# 148
Лекари и акушерки с имена и без-трудно се упражнява тази професия във време на  ниско интелигентни, капризни и полуограмотени пациентки

Най-глупавият коментар в темата. Да не кажа отвратителен. Тук се говори за майки, почти загубили децата си или даже загубили едно. Дали са капризни, грамотни, интелигентни или не няма НИЩО ОБЩО. И най-големият неграмотник не заслужава да загуби дете. Такова нещо като лекарска грешка и немърливост ИМА, всеки прави грешки, да, но за съжаление в тази професия те костват животи.

# 149
Skeeter, не разбирам защо изобщо се връзваш Hug Постът е първият на потребителката, която очевидно е направила акаунт само, за да ни удостои с мъдростта на познанието си. За интелигентността и капризите не мога да пиша, защото не я познавам, но относно грамотността, бих я пратила пак в училище, за да си припомни как се пише правилно. Винаги съм се дразнила на съфорумки, които размахват пръст в това отношение, ама това си е много изпросено и не можах да го подмина.

Общи условия

Активация на акаунт