Болница Надежда-бъдете предпазливи!

• 152 532
  • 374
  •   1
Отговори
# 270
nells, никой не те кара да четеш, ако не искаш, още по-малко пък някой тук иска да ти докара здравословен проблем.  Peace
целта на темата беше друга - да се даде гласност на това, че болницата не може да поема раждания на бебета в по-ранни г.с., че реакциите в такава ситуация са неадекватни и ако случаят е такъв, майките да имат едно наум, за да могат навреме да се насочат към друго място, където недоносените им дечица могат да бъдат добре обгрижени и да получат най-добрите шансове за оцеляване и безпроблемно развитие.

# 271
Д-р Стаменов може ли да укори доктори, приемащи родилка в толкова ниска гестационна седмица за да се даде по голям шанс на бебета, като я препратят в Майчен дом или Токуда? Или само защото те са били обяснителни да ги смъмрим.
Тук искам да допълня нещо може би доста важно и съществено. Мен ме приеха на 26.01.17 г. д-р Димова, която при приема ми каза, цяло чудо е че не си родила в къщи и ме пита защо чак сега идваш, 2 дни по рано бях върната от д-р Ташков със същите оплаквания да си ходя в къщи, тъй като всичко било ок. След като ме приеха в 5 сутринта бях с много силно течение, което никой не го интересуваше, включиха мо системи за задържане и ми я спряха на 2-ри или 3 -ти ден и ме сложиха на хапчета, пак почнаха болките и контракции, звъннах на Стоянова с молба да ме прегледа, знаех, че е на втория етаж на работа, тя ми каза, че не знае дали ще дойде. В това време ме подготвяха за изписване, защото уреда за тонове не отчитал контракции, въпреки, че постоянно им повтарях, че имам, постоянно ми се караха, че си внушавам. Накрая Стоянова благоволи да дойде и ме прегледа и видя ново скъсяване на шийката и се отказаха да ме изписват. До деня на раждането 03.02. аз си имах на моменти контракции, дори вечерта попитах д-р Атанасова, но пак ми се скараха, че като си пипам корема аз си ги предизвиквам, аз се бях хванала за корема, защото не ми беше много добре и се опитвах да видя дали бебето се движи. И така 8 дни ми се караха и убеждаваха, че аз съм луда и си внушавам всичко, включително о в,деня на раждането, когато ми изтекоха водите, аз пак си внушавах, това не били води. След третото изтичане вече видяха, че са води и решиха, че чаршафа е по важен от мен и ми сложиха подложка да не цапам, чаршафа. След секциото пък си внушавах, че ми се пикае, пак сппред същата акушерка. Общо взето вече не съм сигурна дали не си внушавам, че съм родила даже. Накрая се опитаха да ме изкарат луда преди да ме изпишат, отново същата акушерка.

# 272
Когато ме приеха бях в стаята с момиче в 9-ти месец, което жеше върнато от спешния от Стоянова с изтекли води, че не били води. След това беше раждала на сухо и не искаше да чува за болницата и особено за Стоянова.

# 273
Sylviana, според мен д-р Стаменов знае много добре каква е борбата и как се чувстват жените по този път. Отлично го знае, от дълги години гледа тази борба всеки ден и е много наясно. Някак си все още вярвам че този човек е част от борбата за рожба на пациентките, затова просто нямам обяснение как допуска този бездушен, формален отговор и цинично отношение.

# 274
vespers, според мен пък вече е обръгнал на личните истории на пациентките си. писмото за мен е показателно, че му е все тая. суховато, студено и формално изказване на съчувствие. ако беше взел присърце ситуацията, реакцията нямаше да е такава. това според мен, де.

# 275
След толкова седмици следене на темата, искам да изкажа голям респект към г-жа Стратиева. Страхотна си. Без обвинения, без да нападнеш някой. Синът ти ще стане здрав и силен мъж. Само вярвай.

# 276
vespers, според мен пък вече е обръгнал на личните истории на пациентките си. писмото за мен е показателно, че му е все тая. суховато, студено и формално изказване на съчувствие. ако беше взел присърце ситуацията, реакцията нямаше да е такава. това според мен, де.

За съжаление това е истината. Това не е Георги Стаменов когото безкрайно много уважавах мислейки си, че се раздава от сърце, а не по комерсиални подбуди и че се различава от "моята" репродуктивна лекарка по човещината. Сгрешила съм.

# 277
Момичета, момичета. Благодаря на всички от сърце. Нямам думи, с които да опиша дълбоката си благодарност от оказаната съпричастност и разбирателство. Във всеки един коментар, намирам дълбока човечност, толерантност и подкрепа, което ме изпълва с още повече сили.
Надежда...имаше една приказка - за умрял добро или нищо. Аз няма да кажа нищо  Grinning Не отричам, че имат и базата, имат и специалистите, но има и няколко персони, които не им е мястото там, но това го решава шефа. Човек трябва да може да поема и вина. В работата си преди, не веднъж съм се извинявала, за нечии грешки, наказвала съм, взимала съм някакво конкретно действие и винаги съм информирала оплакващият се, как съм постъпила. Но аз работех в хотел, а не в болница. От мен не зависеха нечий животи и да не направех нещо, нямаше да застраша някого. Винаги съм била на мнението, че когато един човек постъпва на работа пише - Моля да бъда назначен. Никой не го е насилил и тези намръщени и груби лица, с които сме се сблъскали по време на престоите си, не са там, защото някой ги е принудил. А тяхната отговорност не е малка, но нито аз, нито вие, сте ги заставили да си изберат тази професия. Като това е твоето поприще, ще го работиш както трябва и ще правиш всичко необходимо, за да си и в крак с новостите и с проблемите на пациентите си. Така разсъждавам аз и смятам, че така и трябва да се работи. Но всичко е просто мениджмънт. Няма ли го него, няма да има и останалото. Всичко ще бъде по теория на вероятностите, кой ще изтегли късата клечка. В случая бяхме аз и Диди, недай боже, ще падне и някой друг. Дотогава, аз, Боряна Стратиева, ще бъда ей онази лудата, която превърна болката в омраза и търси отмъщение. И ще заключа с още нещо, четейки множеството благодарствени писма във фейсбук страницата на МБАЛ Надежда главно към репродуктивният екип. Да, те са супер. вършат си работата. Но някак си така публикуван отговорът е доста подвеждащ. Добра тактика, не мога да отрека. Но ако искат да бъдат чисти и да градят чист ПР, да играят честно, смешно е да публикуват отговорът и да въвеждат във заблуда всички читатели, а моят мейл дабъде няяяякъде там долу в един ПДФ формат, който трябва да бъде изтеглен и който в мобилната версия е невидим дори. Като ще градиш маркетинг, гради го да бъде чист и обективен, а не използвай грозни практики на типичните български медии, налагащи цензура. А кога се налага цензура? Вие си отговорете  Wink

# 278
Признавам си- темата я следя редовно.

Искрени съчувствия към г-жа Стратиева. Никой и никога не заслужава това. Не го пожелавам на най-големия си враг.

Бих искал да споделя няколко мои разсъждения.

1. Нима това ( изтичане на води, загуба на бременност и т.н ) се случва само в тази болница?. Едва ли. Има го навсякъде. Това е процента на неуспеха.
2. Какво точно искахте не разбрах. Казвате да са предупредени всички. Но за какво ? За това че могат да загубят две бебета?
3. Д-р Стаменов спомена неще за преден прием. Г-жо Стратиева, нищо не казвате за него ?

# 279
Снежко, много е важно да се казва истината там където ПР-ът въвежда в заблуда особено когато става въпрос за няколко живота, някои от които детски.
Това което искаме всички е истината за това как работят т.н. "специалисти" в една от години прехвалвана покрай Георги Стаменов болница да излезе наяве. Бъдещите жертви на тези "специалисти" да са подготвени и да имат едно наум какво може да им се случи и ако не искат да им се случи да знаят къде да отидат в подобни ситуации. Предполага се, че в болницата в която създават живот би трябвало да го ценят и да се стремят да го запазят на всяка цена и от там произтече съмнението, че Георги Стаменов не знае какво се върши зад гърба му и как де факто труда му отива на вятъра и неговите бивши пациентки искаха да засвидетелстват благодарността си към него като му покажат действителността. Всички тук очаквахме на него да му е важно какво и как се случва след като пациентката си тръгне от репродуктивния център с потвърдена бременност. За огромна наша изненада се оказа, че не му пука т.е. всички сълзливи истории за човека с голямото сърце, който се раздава в името на създаване на нов живот и подпомагане на изстрадалите бездетни двойки за да им даде надежда и щастие са просто ПР и привличане на касички сред толкова много към днешна дата репродуктивни клиники и кабинети.
Всички искахме най-накрая да има справедливост и хората в бели престилки да разберат, че пациентите са тези които им плащат заплатите и срещу тях им дължат човешко отношение, информираност, предоставяне на варианти и право на избор, всеотдайност в решаване на всеки един случай, уважение.
Разочаровани сме безкрайно. Смятах, че ако сред лекарското съсловие има честенн и почтен човек който няма да замете такива случаи и ще изиска от подчинените си да се отнасят с хората при това бременни жени след борба със стерилитета и преживени тежки АРТ процедури с може би единствен или последен шанс да станат майки като с хора то това е Георги Стаменов. Толкова съм потресена от съдържанието, тона и уникалните му две "прозрения" по отношение на негова пациентка в отговора си към нея, че въпреки безспорните му професионални умения и постижения безвъзвратно отпадна от белия ми списък с български специалисти.

# 280
Рори 72,
Тъй като имам специфична професия ,,изповядвам" - не вярвай на никой никого. Та в този ред на мисли. Ти лично почувствала, видяла и убедена ли си в това което писа?

# 281
Чест и почитания към г-жа Стратиева, една смела жена, която изрече на глас много думи, които много изстрадали майки нямаха смелостта и куража да ги кажат.

Снежко, от целия форум, специално за тази тема ли си направи регистрация? Ако наистина си мъж, знай че това което изпитва една жена при загубата на дете, не може никога да се побере и в най-развинтената фантазия на един мъж. Върни се и чети по-внимателно постовете на г-жа Стратиева по назад.
И това прокървяване в 16 г.с. се случва на много жени, но успяват да износят децата си.  Така, че то не е свързано с безхаберието на някои лекари. Ако си бяха свършили всички професионално работата както репродуктивните специалисти, сега нямаше да търкаме пръсти тук.

# 282
Признавам си- темата я следя редовно.

Искрени съчувствия към г-жа Стратиева. Никой и никога не заслужава това. Не го пожелавам на най-големия си враг.

Бих искал да споделя няколко мои разсъждения.

1. Нима това ( изтичане на води, загуба на бременност и т.н ) се случва само в тази болница?. Едва ли. Има го навсякъде. Това е процента на неуспеха.
2. Какво точно искахте не разбрах. Казвате да са предупредени всички. Но за какво ? За това че могат да загубят две бебета?
3. Д-р Стаменов спомена неще за преден прием. Г-жо Стратиева, нищо не казвате за него ?

Считам, че отправените въпроси са директно към мен, затова ще отговоря на тях.
1. Със сигурност не се случва само в тази болница, но ако претендирате, че следите темата, ще разберете, че основната й цел е била да информира, жените да бъдат предпазливи към себе си. Да се самосъхраняват, да сигнализират за всяко нещо, което им е направило впечатление и да търсят и второ мнение, а не да се предоверяват. Аз все пак смятам, че идеята на болница "Надежда", е на да бъде като останалите болници, а на по-високо ниво. Или бъркам?
2. Предупредила съм за рисковете, а как ще интерпретират нещата и каква поука ще си вземат, въпрос на личен избор. Смятам, че сме свободна република и всеки има право да изкаже мнението си, а на когото не му харесва написаното, не е нужно да продължава да чете. Предупредила съм и аз и г-жа Михайлова за рискове, а кой и как ще ги тълкува, отново право на личен избор. Не пропагандираме, не мразим, не проявяваме агресия, а водим дискусия, с доста премерен тон и бих казала на доста високо интелигентно ниво. Хората приели обратното, просто не са разбрали смисъла.
3. Предишният си прием, за който д-р Стаменов спомена, няма ама абсолютно нищо общо със случилото. Нито съм го прикрила, нито съм опитала да го премълча и отново повтарям, ако следите действително темата, в което започвам да се съмнявам, съм копирала изпратеното си до д-р Стаменов писмо, в което съм отговорила по този въпрос. Това, че съм има зацапване поради ниско прикрепена плацента, е твърде далеч и от инфекцията и от всичко последвало. Нямат връзка нещата.
Така че, уважаеми госпожо или господине, смятам, че отговорих на въпросите ви, а ако имате други такива, на разположение съм.

# 283
Явно не говорим на един език. Темата за мен е приключена. Аз направох своите изводи. Човек трябва да може да чете между редовете.

# 284
Двуплодните бремености са опасни. Спор няма. Но гаранция Франция. Ако не бяха осъществими, нямаше да ги допускат. Щеше да има масова редукция и да се носи по едно бебе.
За обратния случай същото важи. Безпроблемна, в рамките на природата. Е, да, ама не. Доказателство съм, че едва успях да добутам само едно бебе до горе долу прилична седмица.

Общи условия

Активация на акаунт