Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 026
  • 864
  •   1
Отговори
# 540
Вярно ли. Само това ме е спирало до сега...че се точи от вената. Ще разпитам в лабораториите в града,че не съм от София. Благодаря  bouquet

# 541
  • София
Още доста неща могат да се пуснат от пръста, като ще бодете детето. Аз пуснах около 10 неща от пръста.

# 542
Ще пусна и желязо,жск, хомоцистеин и каквото още се сетя.. Mr. Green

# 543
didkatd Какви са вашите стойности?

В " А дали не е b12?" пише, че лек дефицит на серумен b12 e 300-450 pg/ml, умерен дефицит - между 200-300 pg/ml и тежък дефицит под 200 pg/ml - Глава 11, стр.270

136.8 и никой не ми изписва нищо

# 544
Нивото на б12 ни беше  плашещо ниско 90.Имаше малкия и неврологична симптоматика резулата от дефицита .Сега вече нещата се изчистват малко по малко .Още има забавяне спрямо останалите децана неговата възраст ,но е и недоносен това също оказва влияние  за забавянето.

Ekaterina93 какво вземате за увеличаване на стойностите вие? И при нас се съмняваха за нещо неврологично, дори правихме генетични някакви и аз вече не помня... но КФК ни е завишена и Асата дълго време...

# 545
Малкият е с диагноза мегалобластна анемия .Лежа в терапията 22 дена с венозни вливания .После продължихме с инжекционна терапия .Сега е на таблетки .Мога да ти ги напиша ако искаш ,но на вас едва ли ще ви свършат работа .По добре да го види хематолог ,защото има много и различни видове анемии с различно лечение .

# 546
  • Варна
Здравейте, прочетох в предните теми, че поръчвате витамини biocure. Търся да се включа към някой, защото иначе излиза доста скъпо, а и не всички сайтове доставят до БГ.

# 547
  • София
На моето дете изобщо не понесоха тези витамини.
Иначе от Англия доставката с превозвач беше евтина.

# 548
  • Варна
Какъв беше проблема с витамините? Превъзбудиха ли го?

# 549
  • София
Да.

# 550
  • NE
И при нас б12+фолат си превъзбуждат детето и затова ги давам сутрин след като не следва да спи скоро. Направо е като форсиране на мозъка и забелязвам, че се концентрира много по-лесно. Отскоро почна да повтаря "опа". Повтаря го в рязлични ситуации на място. Махнахме памперса с лекота, просто отиде и се изпишка в тоалетната. Сега казва "хайде пиш" и после "браво". Разбира се букви като р, ч, ц, щ го затрудняват, но му се разбира. При нас има фактор детска градина, но напредъка му от преди месец и половина е огромен.

# 551
Здравейте!
Някой има ли опит с остеопат в София, който работи с нашите деца?
Моля за координати.
Благодаря

# 552
Здравейте! Имам син на 2,5г., който има трудности с проговарянето. Знае около 10 думи на български и около 20 на английски /пусто baby tv/. Днес ходихме на консултация при логопед Н. Бижева и тя потвърди, че трябва да се работи с него. /дисфазия/. Имам два въпроса - някой от вас ходи ли при нея, не откривам много инфо в мрежата. 2 - да препоръчате друг логопед, който се занимава с подобни проблеми, защото графикът й е пълен след 15 септември и не знам дали ще можем да ходим при нея след това

# 553
Здравейте! От много време не съм се включвала. С радост се отчитам:
Малкият вече говори с изречения от 2-3-4 думи. Още говори бавно и му е трудно, но се справя и го разбирам не само аз. Злокобният китайски почти липсва. Радвам се, че на време спряхме с телевизията и започнахме работа. Пожелавам успех на всички! Heart

# 554
Мами, колко късно проговориха дечицата ви?

Общи условия

Активация на акаунт