Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 143
  • 864
  •   1
Отговори
# 315
Сигурно ще предизвикам негодувание у много от вас по отношение на даването на вит. В12, но аз давам без предварителни изсл.
Бях решила да изследвам, но и това пари струва, и боденето е проблем при моето дете, а сме вече пред прага на първи клас и далеч от връстници, а пък имах безплатна оп. В12 и започнах да давам.
Б 12 не е от добавките за говор обаче.

# 316
  • София
Сигурно ще предизвикам негодувание у много от вас по отношение на даването на вит. В12, но аз давам без предварителни изсл.
Бях решила да изследвам, но и това пари струва, и боденето е проблем при моето дете, а сме вече пред прага на първи клас и далеч от връстници, а пък имах безплатна оп. В12 и започнах да давам.
Може да се вземе кръв от пръста, иначе щом се приема добре, ок.

# 317
Може и да не е, но моето дете не е само с проблеми в говора, има си ХАДВ, и май-май не е само това, но на този етап трудно проговаряне и хадв са ни диагностицирани.
 ivankaka приема се много добре. И да чукна на дърво има ефект. Той може да се дължи и на по-високата възраст на детето, израстването му. Но е факт, че вече при логопеда има повече смислени занимания, разбиране, детето е по-спокойно
Освен това никого не агитирам да прави като нас. Отговорих на питането на didkatd

Последна редакция: вт, 02 май 2017, 13:13 от laurentin

# 318
Добър ден, момичета.
При нас всеки ден има нови думи и изречения. Потънала в емоцията от това, опитвайки се да балансирам между работата, малкия, логопеди и какво ли не, не съм се усетила кога ми е закъснял МЦ.
Вчера разбрах, че съм бременна.
В тотален шок съм. В момента наистина не виждам как ще се случи и май ще трябва да направя аборт.
Ужасно се чувствам.  Cry

# 319
  • Cyberspace
Добър ден, момичета.
При нас всеки ден има нови думи и изречения. Потънала в емоцията от това, опитвайки се да балансирам между работата, малкия, логопеди и какво ли не, не съм се усетила кога ми е закъснял МЦ.
В тотален шок съм. В момента наистина не виждам как ще се случи и май ще трябва да направя аборт.
Ужасно се чувствам.  Cry
Ох...  Hug
Стискам палци да се съвземеш по-скоро от шока, да премислиш добре и да вземеш най-доброто за вас решение! Успех!

# 320
Добър ден, момичета.
Ужасно се чувствам.  Cry
florecita помисли хубаво, не прибързвай. Всички казват, че второто дете е като терапевт за първото и че дръпва първото по-бързо. Пък и така ще си има другарче малкия ти.
Каквото и да стане с теб сме  Hug

# 321
Здравейте момичета! Hug
Преди време писах тук, но след това спрях и останах само да чета.
Нашият син е на 6 г.и 3 м. Има проблем с говора. Проговори късно и от 3-годишен го заведохме при логопед. Ние живеем в малък град и ни увериха, че няма никакъв проблем и е рано за работа. На 4 години отново го заведохме. Той говореше, но не като своите връстници. Имаше проблем със звуци като ч, р, с,ш, з, ц. И тогава ни казаха,че е малък и има време да изчисти звуците и да се появят. Наистина имаше развитие, ч-то се появи, оправи и други звуци. Но говора му е като на по-малко дете, затруднява се да разказва. На 5 години започна да ходи на логопед към едно училище. В нашия малък град да намериш логопед е проблем. Работеше се един път в седмицата, нередовно, госпожата отсъстваше и според нас го правеше от немай къде. Намерихме логопед в друг град. Сега ходим там, но пак един път в седмицата. Няма диагноза,правени са му тестове за нивото на развитие, няма изоставане. Срещали сме се с психолог, ресурсен учител - не установиха проблем. Но въпреки това детето ни не говори като за възрастта си.
Ще ви следя! Логопедите много разчитат на нас, аз се занимавам всяка вечер с него, учим нови неща,но понякога се отчайвам... Sad Не мога да заменя работата на специалиста

# 322
florecita, няколко пъти си изтрих писаното, но пак го почвам. Първо да те поздравя за напредъка на детето ти - чудно, ще се случат нещата бавно, но славно. За бременността - знам, че ще вземете най-доброто за Вас решение, но ако това което обмисляш е заради трудно-проговарящото детенце си спести аборта...Ще се опитам да ти пресъздам моите мисли за второ дете, от което се отказах. Преди година - година и половина се замислихме за второ, много исках, ама когато мъжът ми предложи да се захващаме с бебеправене, аз изпаднах в шок: "Как ще се справя?"; "То, първото не е проговорило като хората, аз второ?"; "Идва училище - там как ще е...., ще се проваля!?!" и т.н. и т.н.  Естествено трябва да е ясно, че се отказах. Към настоящия момент момент вече считам, че е късно да имам второ и съжалявам за взетото тогава решение. Ако искаш аборт, заради това, че детенцето ти има някакъв проблем - недей! Ако имате други задръжки вече вземете най-адекватното за Вас решение. Пожелавам успех! Ние тук сме за подкрепа и ще те подкрепим във всяка една ситуация.
Emilly1212, отчаянието съпътства нас родителите често. Моят син е на възрастта на твоето дете (с малка разлика от няколко месеца). Днес виках, кряках, абе- тъкмо се поуспокоя и после пак. Няма начин. Аз лично започнах да го подготвям за първи клас, защото това ми е на мен най-голямото притеснение. Вчера ми се обажда дружка да ми се хвали, че ще пусне нейното дете на училище (набори с моя), защото е много напред в материала и нямало смисъл да губи времето на детето с някакви детски градини!!!! Еееей, направо ми изтръгна сърцето, ама какво да направя. Та, искам да ти кажа - стискай зъби и давай напред - щом има говор е добре - капка по капка. Остава ни да се подкрепяме и това е. И аз си казах мъката Wink

# 323
Bencholino  Hug благодаря ти за споделеното. И моите притеснения са свързани именно с тръгването на училище. Като се отчая съвсем си давам кураж, че тъй като синът ни е роден през януари, все пак има още година и нещо. Дано се случат нещата...Сподели моля те как го подготвяш, какво правите, упражнения, занимания...До скоро синът ни не рисуваше. Като започнахме да се занимаваме интензивно започна да рисува хубави къщички, дървета, слънце, полянка. Знае азбуката, цифрите, но трудно ги разпознава, бърка ги, като че ли не може да ги запомни. И аз се сблъсквам с родители, които се хвалят колко напред са децата им, и знам какво изпитваш. Същото ми е и на мен.

# 324
Може и да не е, но моето дете не е само с проблеми в говора, има си ХАДВ, и май-май не е само това, но на този етап трудно проговаряне и хадв са ни диагностицирани.
 ivankaka приема се много добре. И да чукна на дърво има ефект. Той може да се дължи и на по-високата възраст на детето, израстването му. Но е факт, че вече при логопеда има повече смислени занимания, разбиране, детето е по-спокойно
Освен това никого не агитирам да прави като нас. Отговорих на питането на didkatd
благодаря ти за вниманието, ние взехме кръв от вената, защото така или иначе трябваше и други неща да изследваме, рез. ни е малко под долна граница, но пък лекарката каза да не давам нищо, а аз се чудя дали няма да спомогне нещо, че напоследък е толкова нервен и инатест...нищо не слуша и не чува, сякаш изключва ☹

# 325
florecitaпомисли, не бързай с аборта. Не е задължително второто дете да има същите проблеми като първото.
Аз имам две деца, но са с малка разлика от 1 г. и 8 м. Благодарение на по- малката си сестра, синът ми научи много и не на последно място- има си много добър приятел, който го разбира и обича.
Малката ми дъщеря няма нищо общо с батко си.

# 326
florecita, ще се справиш, не го мисли, пускай се по течението, господ си знае работата, щом ти го е пратил 😉😘☺

# 327
Здравейте момичета  Hug Мога да се похваля че малкия има значително подобрение. Въпреки че от време на време се глези,както ни казва и логопедката  Laughing

Имам въпрос към вас,бихте ли приложили някаква диета на децата си? Четох за Габс и безглутенови диети....имало голям ефект от тях. И сега лятото мисля да започна лека полека с махането на вредните храни.. Дори в момента не му давам снаксове,чета етикетите....Намалих му сладкото има ефект....
Проблема ми е че свекървата само мрънка,че тормозя детето с глупости и на бабин дом си хапвал сладко....И започна още по голямото глезене.... ПОнякога ми идва да се гръмна с бабички. ooooh! ooooh! ooooh!

предложете ми и някакъв сайт за образователни игри ,че вече нещо се изчерпах щото малкия е на тема пъзели и превозни средства ... newsm78

# 328
didkatd нищо не ти пречи да се консултираш и с друг лекар.
При мен за приемането надделя и фактът, че детето е с лошо хранене, месо не яде, трудно и е да дъвчи, млечни много рядко, тя е много слаба 13кг на 6,5г.

Последна редакция: ср, 03 май 2017, 11:44 от laurentin

# 329
Диета моят син пази до около 3-4 годишен заради атопичния дерматит. В момента си му давам всичко - в някакви граници естествено, но той си свикна от бебе, че някои работи не се ядът често и не е правил драми до сега. Това което не давам със сигурност е прясно мляко - слагам в кексове и т.н., но да пие въобще, защото се обрива (то това е основният алерген при АД). По - скоро държа на твърдия режим - убедила съм се, че именно той дава най-добри резултати при него и рядко "мърдам" встрани. Това лято ще инвестирам отпуската като се опитам да пресъздам училищен режим в ученето (30 минути "учене", десет "междучасие"). Ако лятото чуете за самобичувала се майка - това съм аз, а на Вас колко ще мрънкам...подгответе се от сега Mr. Green

Bencholino  Hug благодаря ти за споделеното. И моите притеснения са свързани именно с тръгването на училище. Като се отчая съвсем си давам кураж, че тъй като синът ни е роден през януари, все пак има още година и нещо. Дано се случат нещата...Сподели моля те как го подготвяш, какво правите, упражнения, занимания...До скоро синът ни не рисуваше. Като започнахме да се занимаваме интензивно започна да рисува хубави къщички, дървета, слънце, полянка. Знае азбуката, цифрите, но трудно ги разпознава, бърка ги, като че ли не може да ги запомни. И аз се сблъсквам с родители, които се хвалят колко напред са децата им, и знам какво изпитваш. Същото ми е и на мен.

За образователните занимания - всичко вкъщи преди да замине в кофата се рециклира в учебен материал - картинки, вестници, списания, брошури, всякакви дребошлъци. Вече купувам само от магазините тип "левче" джунджурии - хем евтино, хем не се трупат, хем ми вършат чудесна работа. Инвестиции правя само за ножички, пънчове, лепило, картон, цветни листи - другото си го правя сама. Хем развиваме въображение, хем не се мъча с тези цени по магазините. От всичките игри, които съм купила във времето две три да ми вършат работа. Рождени дни и празници - научила съм всички първо да ме питат и тогава да купуват. Същото правя и аз с другите деца.
Подготовката за училище - минали сме от доста време на тетрадка - има си по математика и по български език. Имаме букварче, сметало, от лятото ще гледам и другите предмети. Бит и техника - горе съм описала.

Общи условия

Активация на акаунт