Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
На каква възраст обикновено започват децата да говорят?
Какви са признаците, че детето има проблеми с говора или слуха?
Какви са някои методи за подпомагане на деца с проблеми в говора или слуха?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
На каква възраст обикновено започват децата да говорят?
-
Какви са признаците, че детето има проблеми с говора или слуха?
-
Какви са някои методи за подпомагане на деца с проблеми в говора или слуха?
-
Какви методи са използвали родителите за подобряване на разбирането и изостряне на слуховите възможности на детето?
-
Какви са мненията относно използването на телевизията за обучение на децата?
, че чак аз се ошашавих - ще го борим и това, защото ако не отговори веднага другите го отбягват. Сега съм почнала с т.нар. ролеви игри за начало на разговор - там перфектен, ама в реална обстановка - майка ми казва, че свръх го обсебвам с това "начало" и той съвсем се обърквал... Ми като ще ми избоде очите, какво да правя 
пък може да се справи детето, няма да седна да насаждам предразсъдъци срещу нея я, най-много да й обера срама за пореден път.
. На тържествата вече е повече от добре, на спортни игри също.... има си забележки, защото като ще говори пред публика си стяга устата, за да покаже най-доброто от себе си, а то излиза едно неопределено "нещо". Ами надявам се по - бързо от година да поотмине това, защото си мисля, че ще даде още малко тласък да развива речта, все пак ще е по приет и това ще му даде самочувствие, а той има голяма нужда от него. Забелязвам, че като го хвана за ръката не ги прави тези подскоци (прибягванки и т.н.), сега ще гледам да е хванат, по на татък ще отпускам по - малко - да му вдъхна кураж, че може...
. Моята пък си държа сертификата в устата като кученце последните 10 минути
Скоро бях на служебно такова в една детска градина, беше много вълнуващо, макар да не познавах нито едно дете.