Трудно проговаряне - ТЕМА 22

• 135 036
  • 864
  •   1
Отговори
# 510
  • София
По- скоро друг логопед намерете, естествено, че трябва да се учи под формата на игра

# 511
Ооо, да това с бягането - направо ми иде да се гръмна, то при познатите добре, ама при непознати....
Единият път го дръпнах, така се стъписа и като ококори едни големи очи #Shocked, че чак аз се ошашавих - ще го борим и това, защото ако не отговори веднага другите го отбягват. Сега съм почнала с т.нар. ролеви игри за начало на разговор - там перфектен, ама в реална обстановка - майка ми казва, че свръх го обсебвам с това "начало" и той съвсем се обърквал... Ми като ще ми избоде очите, какво да правя #2gunfire

Аз мисля, че е въпрос на съзряване и я оставям да си избива емоцията както намери за добре към момента. Поне моето дете няма успех с така изкуствено заучени ситуации, особено пък аз ако я уча на нещо. Тя трябва да е с някое дете, което харесва, да го наблюдава, да види как то реагира в някаква ситуация и евентуално тя да го направи същото следващия път. Смятам, че след няма и година и тези прояви на емоционална възбуда ще изчезнат и ще започне да се контролира още повече.
Ние скоро имахме тържество, игра в пиеска, после ги облякоха в тоги и им връчиха сертификати, изчака си прилично реда- държа се много добре, нищо общо с онова дете, което ми се хвърли по очи на пода със събути ботуши пред 100 човека преди година и половина. Сега ходи на летен лагер за драма всеки ден, ще играят малката русалка и са избрали нея за главната роля  Mr. Green. На мен малко ми е смешно, учителката не съм много сигурна дали знае с какво се е захванала, ама аз си трайкам и въобще не възнамерявам да й обяснявам, че щерка ми е доста....да кажем непредсказуема пред публика  Joy пък може да се справи детето, няма да седна да насаждам предразсъдъци срещу нея я, най-много да й обера срама за пореден път.
Та този блокаж на моменти и неадекватни реакции при превъзбуда доколкото знам имат връзка с тактилността, но като гледам промяната през последната година в тази насока, смятам че другото лято ще забравим и за това.

# 512
Охо, имаме си актриса - взимай автографи от сега, да продаваш след време  Sunglasses. На тържествата вече е повече от добре, на спортни игри също.... има си забележки, защото като ще говори пред публика си стяга устата, за да покаже най-доброто от себе си, а то излиза едно неопределено "нещо". Ами надявам се по - бързо от година да поотмине това, защото си мисля, че ще даде още малко тласък да развива речта, все пак ще е по приет и това ще му даде самочувствие, а той има голяма нужда от него. Забелязвам, че като го хвана за ръката не ги прави тези подскоци (прибягванки и т.н.), сега ще гледам да е хванат, по на татък ще отпускам по - малко - да му вдъхна кураж, че може...
Това лято почваме подготовка за първи клас, че до година ще сме на този етап, да знаете ще съм изперкала - ако дават новини за дама полудяла заради бъдещ първолак аз съм - да знаете  Mr. Green

Emilly1212, мисля твоето дете беше на възраст колкото моя, нали? Най - вероятно го подготвя за първи клас логопедката, където трябва да свиква на това което госпожите искат от него - ти попита ли я защо е сменила тактиката? Да знаеш по-добре е да свиква с различни стилове изисквания към него. Вкъщи, например, при мен се получаваха нещата (пише, чете, смята), но при бащата не иска, защото е свикнал, че е по - лесно при него. Сега татко му започна да изисква от него същите неща, по негов си начин - да свикне. Това лято ще включа и моята майка за една две седмици - ще го оставя при нея с план програма какво да учат. При госпожите е по същия начин - при едната спазва дисциплина и изисквания, при другата се опитва да бяга по тъча... След шист години децата вече трябва да свикват да учат и без игра, защото идва прослувутото училище - а там игрите са сведени до минимум. Тъй си мисля аз, де, а и защото съм свръх притеснена в това отношение..

Последна редакция: чт, 06 юли 2017, 18:24 от bencholino

# 513
  • София
 И ако е хиперактивен какво точно ще стане при невролога, тя хиперактивнпостта не се изтрива с гумичка. Сменете си логопеда, който би желал да работи с вашето дете. Ако някой не може да намери пътя до детето и го плаши, то той е безполезен.
Поздрави на малката русалка и успех на госпожата й. Ние имахме хубаво тържество. Изфъфли стихчето си, изпълни номера си , каза 10 пъти"здрасти мамооо" от сцената. Но си седя 1 час там, не рева, не пакости, не се тръшка. Зави си главата с тениската няколко пъти.

# 514
Да, Bencholino, моят син е на 6 години и половина. Права си и за това, което казваш. Но в градината не сме имали забележки от госпожите,когато имат занятия. Там не става, работи по правилата. ВКъщи не иска да работи с никой друг, освен с мен. Баща му се е опитвал,бабите също. С тях се лигави, прави групости, и тотално не се получава. Но от логопедката по принцип не сме доволни. И от предишни пъти. Когато каза да си вземем ревливото дете много ме обиди. Че бил чувствителен и все за мама питал. Ами това чувствителен го произнасят като смъртна присъда, все едно е най-лошото нещо на света.Между другото и самата логопедка май не иска да работи повече с него. Някак си така усетихме и двамата с мъжа ми последните й думи. Wink

# 515
В такава ситуация сменяте специалиста, според мен. Няма ли някой близо до Вас, за да избегнете пътуването, което може да изнервя детето?

# 516
Обещали са ни тук в града от есента една добра логопедка да работи с него. Тя работи към ресурсен център в друг град, но идва в нашия и дано да започне работа с детето ни. Остава ни една година до училище и се притеснявам много.
Благодаря за мненията ви момичета! Hug

# 517
И ако е хиперактивен какво точно ще стане при невролога, тя хиперактивнпостта не се изтрива с гумичка. Сменете си логопеда, който би желал да работи с вашето дете. Ако някой не може да намери пътя до детето и го плаши, то той е безполезен.
Поздрави на малката русалка и успех на госпожата й. Ние имахме хубаво тържество. Изфъфли стихчето си, изпълни номера си , каза 10 пъти"здрасти мамооо" от сцената. Но си седя 1 час там, не рева, не пакости, не се тръшка. Зави си главата с тениската няколко пъти.

Е, важното е, че не е стоял на стойка на глава  Grinning. Моята пък си държа сертификата в устата като кученце последните 10 минути  Joy и тя пращаше въздушни целувки на баща й на всеки 2 минути. Но като цяло съм доволна, все пак това беше първото тържество, което изкарахме до края без да я награбим под мишница и да се приберем у нас.

# 518
  • София
Записвам се с хубави новини от моя младеж, за последните месец - два  сериозен напредък имаме, много много повече думи, кратки изречения, много го хвалят в градината колко е послушен, скоро никой родител не ми се е оплакал ,че наследника му е бил напердашен. Е,китайския не е съвсем изчистен, обаче виждам светлинка в тунела и някак дишам една идея по-леко.

# 519
  • Варна
Русалката е толкова прекрасна, че е без конкуренция. Тя ще е перфектна и за кралица, и за принцеса.

Аз пък още не съм била на негово тържество Sad Скоро бях на служебно такова в една детска градина, беше много вълнуващо, макар да не познавах нито едно дете.

Тъй като темата е за говоренето, ще споделя и тук един негов бисер от преди 1-2 месеца.

Скрит текст:
Мамо, боли ме путито (боли ме пръстчето).

# 520
  • NE
Здравейте!
Моят син има проблем с проговарянето. Повечето му думички са на английски от youtube филмчетата и с раждането на второто ни дете се влоши проблема. От месец ходи на градина, която му помага, посетихме и психолог, както и специален педагог и логопед. Мнението на педагога и логопеда е че трябва да минем и през детски гастро и ни препоръчаха доц. Георгиева във Варна, тъй като сме от Балчик. Съмнение имам и за дефицит на б12 и давам от близо 2 седмици, а в комбинация с фолат от 1 седмица. Той за 3,5 г. е само 13 кг и 90 см като храненето му е тотална мъка.
Въпроса ми е къде може да я откриемм освен Св.Марина? Намерих координати, че преглежда в МЦ „За детето“ Варна. Бих била благодарна на малко повече информация. Peace

# 521
Здравей Flower Fairy .
Детето ми е с мегалобластна анемия  с неврологична симптоматика която вече изчезна .Беше с много ниски нива на Б12 до толкова ,че получаваше гърчове с очите  като потрепвания .
Имаме изоставяне в развитието като проговарянето ни е забавено .Посещават ни логопед и психолог 2 пъти месечно .Преди да открием ,че има недостиг беше със съмнение за аутизъм .
Недостига на Б12 го открих сама .Просто четях по форуми и реших да го изследваме за Б12 дефицит .Хемоглобина му също беше нисък ,но не много .Педиатърката  6 месеца му изписваше желязо .Без да се светне да му изледваме б 12 .Лекувахме го в св.Марина
Към гастро са ви препратили .Защо? Съмняват се за хранителна алергия или за гастрит който да пречи за усвояването на Б12 .Кой ви предписа Б12 ?Защото не трябва да се дава ако няма нужда .
Мисля скоро да започна да му давам добавка брейн брустер .Ако някои има отзиви за този препарат моля да сподели .

# 522
Здравейте!
Моят син има проблем с проговарянето. Повечето му думички са на английски от youtube филмчетата и с раждането на второто ни дете се влоши проблема. От месец ходи на градина, която му помага, посетихме и психолог, както и специален педагог и логопед. Мнението на педагога и логопеда е че трябва да минем и през детски гастро и ни препоръчаха доц. Георгиева във Варна, тъй като сме от Балчик. Съмнение имам и за дефицит на б12 и давам от близо 2 седмици, а в комбинация с фолат от 1 седмица. Той за 3,5 г. е само 13 кг и 90 см като храненето му е тотална мъка.
Въпроса ми е къде може да я откриемм освен Св.Марина? Намерих координати, че преглежда в МЦ „За детето“ Варна. Бих била благодарна на малко повече информация. Peace

Преди сме ходили в МЦ "Надежда", но това беше отдавна, напиши и и-мейл ако имаш нейния и тя ще ти върне информация къде преглежда, преглежда с направления и в ДКЦ-то към Св.Марина, ако искаш ще се поровя за имейла й  Peace

# 523
  • NE
Ще бъда благодарна за пощата на доц. Георгиева.
Моето дете почти винаги е с нисък хемоглобин. След консултация с педиатъра,а и това потвърди педагожката ... може би има дефицит. Пробно давам ниска доза б12, но все още не съм изследвала нивата. Затова исках да го заведа при доц. Георгиева. Тикове и подобни няма, но върви дребен и имам съмнения за дефицит. Храненето му също е ужасен проблем и гастроентеролог би помогнал.

# 524
 Flower Fairy
Можеш да изследваш б12 във всяка една лаборатория  струва към 20 лв .Спи ли добре ?Моя заради ниските нива на Б12  спеше по 18 часа на ден и ако го оставех можеше и по 20 да спи .Какво имаш предвид с ''Храненето му също е ужасен проблем''.Малкия също не се хранеше заради ниските нива Б12 .
На нас Б12 ни го правеха парантерално  т.е. през устата не можеше да бъде усвоен.

Общи условия

Активация на акаунт