Помогнете при избор на име

• 12 118
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
Севар наистина много се харесва. Във форума съм виждала и много почитателки и на Косара, та не разбирам на Стойна и Стояна какво им е  Thinking  За мен са си нормални имена.

Иначе познавам даже една Косара и един Кардам и всички много харесват имената.

# 31
Ако това са двете имена, между които трябва да се избере, нужно е да помислите и как ще се казва на детето на галено.

Стойна - Тони
Стояна - Яна

Аз лично харесвам Стела, Стелиана, Стефани, Соня

# 32
  • Най-красивата страна
Познавам една Йордана,която сега е на 17 години.Много си харесва името и държи да не я наричат с умалителни.

# 33
Да отговоря на някои питанки.

От генратора излизат 11 имена. Някои от предложените от мамите, Стоя и Стоила, ми харесват и ще питам мъжът какво мисли.

За преподобна Стойна съм чувала, даже съм и била в къщичката ѝ/параклис до Петрич  Heart Eyes

От моите родители само майка ми е жива, но брат ми вече кръсти едното си детенце на нея.  Тя се казва Марга, а племеницата ми е Маргарита. Иначе с удоволствие бих кръстила и на майка ми.

Иначе дядото не държи да се кръщава на него и не се водим по нечие мнение. Ние така си решихме с мъжа, а и от там дойде идеята с представка ''Сто'', което да е нещо като пожелание към детето. Иначе дядото няма други внуци кръстени на него (то и с това име, ще кажете  Laughing), но пък го заслужава.

С мъжа ми харесваме по-традиционните имена, да са архаични, да звучи българското, старото, силата. Та съм сигурн, че акои мах дъщеря по-рано от брат ми щях да я Марга, безда го изменям  Grinning Grinning А мъжът ми и той е луд за връзване, та щеше да се съгласи.

# 34
  • Варна
И двете имена ми идват архаични.Да кажем, че Стояна ми е една идея по-приемливо.Особено ако ѝ се казва цялото име Стояна или накратко Яна, но в никакъв случай Таня.
На моят съпруг дядото се казваше Стойчо и братът на ММ е кръстен на него, но е Станислав.В този ред на мисли предлагам Станислава за момиче.Стела също много ми допада.Вярно се разминават по смисъл и вместо "Сто" се запазва само "Ст", но не са никак лоши имена.
Иначе съм чувала мъжко старо име Стоимен.Не знам дали има женска форма Стоимена.... На мен не ми допада особено, но пък съдържа "Сто" и може на вас да се хареса.

# 35
  • Най-красивата страна
Може да питате и дядото кои имена му харесват.Може пък и някое по-модерно име да избере Hug
А и ще се зарадва,че сте го питали.
Явно много го уважавате.

# 36
Гласувах за Стойна.  Peace
Интересно и оригинално име.

# 37
Стояна звучи красиво !
Ако все пак решите да е нещо по-модернизирано и не толкова чесно срещано, аз предлагам Селена, Севина, Светлина.

# 38
  • София
Само с анкетата ми се стори, че не ми харесват, защото са архаични. С разказаната история и като ги прочетох няколко пъти и по веднъж ги казах на глас си промених мнението. Мисля че Стойна има потенциал да стане дори модерно като Калина. Преди 15-20 години беше абсурд някой да си кръсти детето така, а сега е такава мода, че има по две в клас.
Стойна звучи гордо, изправено, много мелодично. А уважението към дядо й му добавя стойност.
Ивана е подобно по звучене повече на Стояна, която също звучи съвсем добре, но са твърде подобни.

# 39
Не ми харесват тези имена. Много, много са ми остарели. Ако такова име ми бяха избрали моите родители щях да искам да го сменя. На вас може и да ви харесват, но трябва да мислите и дали на детето ще му хареса.
След като дядото не държи да се кръщава на него, ми допада идеята да му предложите няколко , не само вашите две имена и той да избере. В предвид факта, че държите на него той ще получи много отговорната задача да бъде кръстник на внучката. Ще имате варианта кръстена от дядо си, а не кръстена на дядо си

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 22:33 от laurentin

# 40
Ти наистина ли се чудиш между тези имена? Никога не бих избрала подобни имена за детето си-нищо лично,да не се обижда никой, но за мен това са немислими имена, стари, несъвременни, изобщо не ми харесват.
Избери нещо по-модерно. Ивана е хубаво име, но Ивана и Стояна  Confused
София, Сияна, Славея? Едното дете е с хубаво име, помисли за другото също да е с такова. Стойна е ужасно.
Ако на вас ви харесват тези имена, разбира се няма лошо, но бих дала съвет да помислите и за детето.
Наистина със С хубавите имена са малко. На око държите на дядото да е, все ще измислите някое хубаво име.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 22:23 от the_most_happy

# 41
Ох, никак не ми харесват  Cry А какво ще кажеш за Соня? Доста е близо...

# 42
Виждам как ви е по-важно някакво суеверие, отколкото чувствата на истинското ви дете и го намирам за много незряло.

Съмнявам се Ивана да завижда на Стойна за името, по-скоро ще е доволна, че се е сдобила с по-хубавото. Но помислете и за Стойна все пак.

Мисля че Стойна има потенциал да стане дори модерно като Калина. Преди 15-20 години беше абсурд някой да си кръсти детето така, а сега е такава мода, че има по две в клас.
Joy
Това е толкова абсурдно, че няма на къде повече. Стойна никога няма да стане популярно колкото е в момента Калина. И колкото е било преди 15-20 години, когато беше много далече от абсурда. Калина е доста често срещано име от 70-те години на миналия век с почти равна концентрация.

# 43
И двете имена ми звучат архаично и не бих ги избрала. Аз приемам за кръщаване на някого да се вземе само буквата и детето да си има свое уникално име, адекватно на времената, в които живее, като нямам нищо против името да е много разпространено. Скоро чух мнение на майка /в чужбина/ - за нея било важно името на детето й да звучи добре в СВ-то за работа след години Simple Smile Хем е смешно, но и се замислих върху това.
От непредложените имена със С няколко по-неразпространени - Станиела, Страшимира, Савелия.
Във Вашия случай бих избирала между София, Стела и Сияна, според мен си подхождат с Ивана.

Последна редакция: сб, 18 фев 2017, 03:33 от sladka*

# 44
Стойна. Като Койна (Русева)
Или Стела, Стефания.

Общи условия

Активация на акаунт