Витамин B12

• 205 576
  • 787
  •   2
Отговори
# 150
  • София
На всички, които се интересуват от темата препоръчвам да си изследват нивата на В12, както и на хомоцистеина, вемсто да гадаят за нивата му по симптоматиката. Хомоцистеина наистина е важен и показателен, защото той показва дали привидно нормалните нива на В12 не са маскирана фолиева киселина (витамин В9). Наскоро едни познати се изследваха и при стойности на В12 около 300 пг/мл, хомоцистеина на мъжа беше 20, а на жената 19, което са едни опасно високи стойности и показват задължително,че Б12 е доста нисък. Също така смятам, че книгата на Сали Пачолок - "А дали не е В12" е задължителна за всички интересуващи се по темата, а и не само.  Дори и половината да се прочете с прескачания (понеже има твърде много примери) би дала много отговори на всички. Там тя обръща много слабо внимание на таблетките и добавките. Акцента и пада основно върху инжекциите, които тя смята че гарантират над 80% усвояемост от организма.

# 151
  • София
Dimo, споделям мнението ти напълно! В Бодимед хомоцистеин е 37 лв., но не ми е ясно дали е в кръв или урина (нали в книгата препоръчват изследване в урина). Ако си наясно, би ли споделил, моля?

# 152
  • Sofia
Хомоцистеинът е в кръвта. МКК може да е в урина или кръв.

# 153
  • София
Благодаря, Vesana! Явно не съм запомнила добре..

# 154
Някой знае ли какво означава нисък хомоцестин при малко дете? Фолиевата киселина,  В12 и желязо в норма. Хомоцестин и витамин Д  под норма?
Навсякъде пише само за висок хомоцестин.

# 155
Някой знае ли какво означава нисък хомоцестин при малко дете? Фолиевата киселина,  В12 и желязо в норма. Хомоцестин и витамин Д  под норма?
Навсякъде пише само за висок хомоцестин.

Сигурна ли си за границите, зависи колко е малко детето, зависи и от конкретното изследване, но понякога нормите за деца са различни.

Иначе на първата статия която отворих в нета за хомоцистеин прочетох това:

Кога нивата на хомоцистеин са прекалено ниски?

Стойностите може да са по-ниски, ако има силен дефицит на протеини. Това състояние обаче не се смята за болестно

# 156
Здравейте, днес се изследвах и резултатите са следните: Б12 - 226, хомоцистин - 8. Какво ще ми препоръчате, като се има предвид, че съм с колит, което има значение от това, което съм чела.

# 157

Сигурна ли си за границите, зависи колко е малко детето, зависи и от конкретното изследване, но понякога нормите за деца са различни.

Иначе на първата статия която отворих в нета за хомоцистеин прочетох това:

Кога нивата на хомоцистеин са прекалено ниски?

Стойностите може да са по-ниски, ако има силен дефицит на протеини. Това състояние обаче не се смята за болестно

Благодаря ти. Аз това не съм го чела. Имаше една статия в която пишеше че, при диабет тип 1 е нисък хомоцестина. Но това силно ме съмнява да е в нашия случай причината, така че може и протеините да са.

[/quote]

# 158
излезна резултата от Б12
Витамин В12    S          РЕЗУЛТАТ> 1476.0        pmol/l      РЕФЕР;145 - 569
бРЕМЕННА СЪМ И ДОКТОРА НАЗНАЧИ ДА БИЯ ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДНА АМПУЛА ВИТАМИН б12

# 159
излезна резултата от Б12
Витамин В12    S          РЕЗУЛТАТ> 1476.0        pmol/l      РЕФЕР;145 - 569
бРЕМЕННА СЪМ И ДОКТОРА НАЗНАЧИ ДА БИЯ ВСЕКИ ДЕН ПО ЕДНА АМПУЛА ВИТАМИН б12

Да няма някаква грешка? newsm78

# 160
И аз нещо не мога да се ориентирам...ако резултата е 1476 при граници 145-569, то тогава имате излишък не дефицит. Да не би резултата да е 147.6 ?

# 161
  • София
Аз го разбирам така: имало е дефицит, лекарят е назначил лечение, а това е резултатът от контролното изследване.  newsm78
Обаче ми се струва множко чак всеки ден инжекции, за какъв период е това?

# 162
Ааа може и така да е резултат след лечение  newsm78, хич не се сетих  Crazy

Обаче ми се струва множко чак всеки ден инжекции, за какъв период е това?

На позната биха всеки ден но мисля, че беше само за 5-7 дена.

# 163
Лекаря ми ги изписа в сряда по една ампула всеки ден, започнах да  ги бия тоест била съм три ампули преди да пусна изследването Б12.Резултата е 1476  няма грешка в написването ми.

# 164
No_ela Б12 се изследва поне 10 дни след последен прием ( дори 20). Ако си го изследвала непосредствено след инжекции може резултата изобщо да не е реален.

Общи условия

Активация на акаунт