Витамин B12

• 205 659
  • 787
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Сублингвалните таблетки дали могат да се гълтат? Чудя се как да ги давам на тинейджър с дефицит. Заинатил се е и не иска да ги взема. Ако ги стрия и смеся с храна дали ще се усвоят?

# 676
Ефектът надали ще бъде същият. Усвояването под езика и от стомаха е различно. По-добре опитай спрей или капки. Аз за най-малкото си дете взимам от тези: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B01M3P4PH8/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1. Ако проблемът е, че просто не иска добавка, а не че му е неприятно смученето на таблетки, мисля, че е достатъчно голям да му дадеш да прочете за последиците от дефицита.

# 677
  • София
Не мога да го убедя. Като магаре на мост. Казал е, че няма да го взема и това е. Дали поне част от витамина ще се усвои?

# 678
  • София
Здравейте,
Днес ми излезнаха резултатите - Vit B12 - 406 pg/ml, Фолиева к-на  9,92 ng/ml .  Горе-долу ми е ясна картинката, но ..миналата седмица 3 пъти съм взимала В12 / за под езика/ -1000мг , защото  още не бях решила да си пускам изследването. Дали това е повлияло на резултатите?? newsm78
Иначе имам обичайните неврологични симтопи - нервност,  умора и задъхване,  и т.н.

# 679
Здравейте,
Днес ми излезнаха резултатите - Vit B12 - 406 pg/ml, Фолиева к-на  9,92 ng/ml .  Горе-долу ми е ясна картинката, но ..миналата седмица 3 пъти съм взимала В12 / за под езика/ -1000мг , защото  още не бях решила да си пускам изследването. Дали това е повлияло на резултатите?? newsm78
Иначе имам обичайните неврологични симтопи - нервност,  умора и задъхване,  и т.н.

Хормони изследвала ли сте?

# 680
  • София
Не, не съм

# 681
  • София
Здравейте,може ли малко помощ,по препоръка избрах тези продукти за синът ми,но не помня кой ги беше пускал...
поръчах ги и днес ще ида да ги взема,някой дали знае как да ги дозирам?

https://www.iherb.com/pr/Bluebonnet-Nutrition-Liquid-Methylcobal … fl-oz-59-ml/59523

https://www.iherb.com/pr/Jarrow-Formulas-Ubiquinol-QH-Gummies-Su … -30-Gummies/69054

bouquet

# 682
Здравейте какво бихте ми казали за резултат 174.8 при реф.граници 145-569.Благодаря предварително

# 683
Според мен е нисък резултата.

# 684

Здравейте, съфорумници!
Имам въпрос: с дефицит ли съм или не? И най-важният въпрос-възможно ли е косата да ми пада от липсата на Б12?
 Благодаря!

# 685
С дефицит си Peace за възрастни трябва да е около 500-600.
Косата според мен ти пада от желязото, на долна граница е и аз бих го приела за ниско.

П.П. Иначе косопад може да има по много причини, сезонен, хормонален -например при проблем с ЩЖ

# 686
  • София
Болна ли си била при изследването?
Някаква инфекция ли има?

ЦРП е доста високо.
Хемоглобинът е нисък.
За дефицита на Б12 вече са ти казали.

# 687
Болна ли си била при изследването?
Някаква инфекция ли има?

ЦРП е доста високо.
Хемоглобинът е нисък.
За дефицита на Б12 вече са ти казали.
Болна не съм била, но лекувам зъб в момента,което би трябвало да оказва влияние.
Желязото как да го вдигна? Ям супер много спанак,месо не обичам,но веднъж в седмицата ям. Пия цинк и витамин Д. Поръчала съм си б12 и някакво „нежно” желязо от айхерб и трябва тези дни да ми пристигнат. Дали да не отида на преглед при хематолог?

# 688
  • Варна
Отиди на хематолог, защото може да се наложи да ти пусне и хормонални изследвания, преди да ти назначи терапия

# 689
  • Милано
Здравейте,момичета😊Ето ги и моите резултати-вит.В12-177 (187-883),хомоцистеин-16,51 (5-15),вит.Д-50.0 (30.0-100.0).Виждам,че съм в абсолютен дефицит на вит.В12,но ви моля и вас за коментар.В понеделник ще ида на личната...Весели и здрави да сте ❤

Общи условия

Активация на акаунт