Витамин B12

• 205 687
  • 787
  •   1
Отговори
# 615
Момичета преди 5 месеца писах, че Б 12 ми е 190. По ваш съвет пих 3 месеца  revita.bg/shop/витамин-в12-1000-µg-метилкобаламин-90-сублинг/  и вчера на контролното изследване резултата е 242,80 nmol/l . Повече ме притеснява обаче витамин Д- то. Изобщо не очаквах, че резултата ще ми е толкова нисък - 31,18 nmol/l при референтни граници 50 - 120.
Много ви моля препоръчайте ми как да постъпя? Да продължа Б 12 от същия , или да взема друг вид?
А витамин Д? Нямам представа мога ли да се взимат заедно или трябва през определен интервал? Иначе взимам само Глюкофаж за Инсулиновата ми резистентност.

# 616
Могат да се взимат едновременно, разбира се. В никой случай не прекъсвай В12, просто добави Д3 - на капки или гел капсули, за препоръчване в комбинация с магнезий и вит. К2.

# 617
Благодаря ти много. Витамин Д има ли различни концентрации? Коя марка за тебе е добра ?

# 618
Най-добре виж темата за вит. D във форума. Накратко, за коригиране на дефицита ти трябват най-малко 2-3000 IU на ден, после може да продължиш и с по-ниски дози. Вигантол е чудесен (и евтин) вариант, но има и други.

# 619
Благодаря ти пак . Не знаех, че има и такава тема. Ще я намеря.  bouquet

# 620
  • Пловдив
Взех това...http://emedika.bg/image/data/Natural%20factors/vitamin%20b12.jpg
Има ли значение кога се приема?И според вас при този резултат как да го дозирам...216,4 при реф-с-ст 145-569.
може ли да помоля за мнение... Peace

# 621
Метилкобаламин, сублингвални е супер. За производителя мнение не мога да дам, затова си трая Simple Smile (а както знаем, при хранителните добавки това е много важно, защото не подлежат на строг контрол, както лекарствата, и е обществена тайна, че няма гаранция в кой продукт какво има в действителност). Дозата - по 1000-2000 мкг на ден. 

# 622
  • София
Най-добре виж темата за вит. D във форума. Накратко, за коригиране на дефицита ти трябват най-малко 2-3000 IU на ден, после може да продължиш и с по-ниски дози. Вигантол е чудесен (и евтин) вариант, но има и други.

Аз бих започнала с доста по-високи дози - около и над 10000 като начало.

# 623
Да, права си, 2-3000 МЕ по-скоро е поддържаща доза за човек, склонен към дефицит. При големите дози обаче, доколкото ми е известно, става още по-важно да се комбинира с К2.

# 624
  • София
Да, права си, 2-3000 МЕ по-скоро е поддържаща доза за човек, склонен към дефицит. При големите дози обаче, доколкото ми е известно, става още по-важно да се комбинира с К2.
Да, комбинирането с К2 (МК-7) е важно. Важно е да се приема и магнезий вечер, както и да не е магнезиев оксид.

# 625
  • Пловдив
Да, комбинирането с К2 (МК-7) е важно. Важно е да се приема и магнезий вечер, както и да не е магнезиев оксид.
уФ...Моят е баш такъв.Я подскаже кой да взема дето да е без оксид. Thinking

# 626
Добре се усвоява например магнезиевият цитрат, също и магнезиевото олио.

# 627
  • София
Аз ползвам Магнерич.

Не е проблем да е оксид, но при някои хора води до стомашно разхлабване.

# 628
Доколкото знам най-добре се усвоява хелатната форма, наскоро разглеждах обстойно в една аптека и се оказа, че най-изгоден  идва на Солгар https://bulvit.com/solgar-helatiran-magnezii.html

# 629
  • София
уФ...Моят е баш такъв.Я подскаже кой да взема дето да е без оксид. Thinking
Аз ползвам хелатиран на солгар и видях, че и в него има оксид Thinking

Общи условия

Активация на акаунт