Витамин B12

• 205 676
  • 787
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Аз ползвам Магнерич.

Не е проблем да е оксид, но при някои хора води до стомашно разхлабване.
Ми не...от два дни го пия Б12,за сега нямам тоя резултат.Ама ако е само това страничното ще съм доволна  Laughing

# 631
  • София
Аз ползвам Магнерич.

Не е проблем да е оксид, но при някои хора води до стомашно разхлабване.
Ми не...от два дни го пия Б12,за сега нямам тоя резултат.Ама ако е само това страничното ще съм доволна  Laughing

Това е страничен ефект на магнезиевия оксид, а не на Б12.

# 632
  • София
Запаметила съм си този съвет относно Магнезия на denis от темата за iHerb:

"За Магнезия - когато е форма оксид, тялото усвоява много малко от магнезия.
За да се усвои, магнезият трябва да е свързан с някакъв друг елемент - като напр. някаква сол или органично в-во.
Напр.
Магнезиев оксид
Магнезиев сулфат
Магнезиев карбонат
Магнезиев аскорбат / с вит. С/
Магнезиев лизинат
Магнезиев глицинат /с АК глицин и лизин  / и т.н
Напр. при Мг.оксид  -  магнезия е  60%, с  бионаличност - 4% или, ако имаш  500мг Мг.оксид - елементарния Мг е 300 , а бионаличността 12мг или твоето тяло ще усвои 12 мг магнезий.
ПДД е от 5 до 10мг/кг/тт, или ако си 50кг трябва да приемаш от 250 до 500мг магнезий.
Мг лактат напр. е с бионаличност - 99%"

И това също: "Магнезиевият цитрат дърпа водата от тъканите и когато достигне тънките черва, той вече е осигурил достатъчно вода, за да предизвика дефекация. Допълнителната водата, стимулира движението на червата и може да има леко слабително действие.  Затова трябва да се приема с повече вода - за да не се получава дехидратация на тялото / най-общо казано/..."

"Гледаш формата да е или цитрат  (леко слабително действа) ,  глицинат (успокоява), малат (тонизира). Има и други де, но нямат разнообразие в сайта - например оротат - хубава форма за сърцето. Това е като българския Магнерот. Само гледай да не е оксид или карбонат."

Пила съм и цитрат, и глицинат, доволна съм и от двете. Hands V

# 633
Змия благодаря ти и на теб за съвета. В понеделник съм на контролен преглед за ИР и се чудя дали да споделя с ендокриноложката за Б 12 и Витамин Д -то? Ако и кажа, че съм си ги самоназначила изследванията сигурно ще се издразни и едва ли ще погледне сериозно . Ще помисля , имам време.

# 634
Затова вместо
"питах в БГ-мама и мацките там ми казаха да си направя изследвания" използвай по-неутралното:
 "...имам направени изследвания за Б12 и Д..." и същевременно ги подай. Никой не може да те упрекне, че си си направила изследвания, но някои лекари наистина се дразнят, все едно поставяш компетентността им под въпрос.
Аз тук научих толкова много неща от препатили жени, колкото никой лекар не седна да ми обясни на нормален език или изобщо да ми даде информация. Разбирам ги защо се дразнят, но не са съвсем прави.

# 635
Благодаря ти. много си права. Но ако не беше БГ мама още щях да се чудя мързелива ли съм,  че нямам грам сила или нещи не ми е наред. Така, че много ви благодаря на всички за знанията, които споделяте. Благодарение на всички вас си подобрих много качеството на живот.

# 636
Започвам с изследванията.
Като начало направих Б12 и Д.
Здравейт момичета!

Моля за малко помощ. Самоназначих си изследване на Б12 и Д. Това са резултатите - Б12 - 133.3 с референтни стойности 141-589, а Д 66.33 при референтни стойности 50 - 120.
Можете ли да ми помогнете с дозировкат. Взех си подезичен Б12 за по 1000 mcg и вит.Д на капки. Колко таблетки дневно ми трябват и колко капки? Ще се радвам на всяка помощ.

# 637
  • София
Здравейте,
Може ли да ми препоръчате лекар при който да отида на консултация след като си направя изследванията?
Не искам сама да си предписвам лечение, тъй като може да си навредя...
Та някой от който сте доволни????

Благодаря предварително!

# 638
Мами, препоръчайте ми витамин б 12 за дете на 3 г. Нещо, което е различно от капките. Ще оценя всички мнения

# 639
Мами, препоръчайте ми витамин б 12 за дете на 3 г. Нещо, което е различно от капките. Ще оценя всички мнения
Аз давам на спрей, ако това ти се струва по-различно. Дозата е сравнително ниска: https://www.iherb.com/pr/Pure-Advantage-B-12-Spray-500-mcg-1-fl-oz/18154

# 640
  • София
Хм, през август Б12 ми беше около 150.
Ползвах спрея за нос, а след него - подезични таблетки.
Преди две седмици спрях приема и днес се изследвах отново.
Витамин В12 ( Vit. B12 )   715.30   pmol/l   реф. 141 - 489

Това сега не е ли твърде много?

# 641
Според много специалисти точно толкова трябва да си бъде, а нормите са остарели и неадекватни. Ако смяташ, че дефицитът е бил резултат от много кратковременна причина и нямаш никакви проблеми с усвояването, може да прекратиш приема, но след година непременно изследвай отново. Във всички други случаи просто може да продължиш с по-ниска доза, защото иначе рано или късно отново ще стигнеш до дефицит.
Между другото, малко странно ми се струва за толкова кратко време и без инжекции да вдигнеш толкова стойностите.   Какви дози и каква форма си ползвала? В една и съща лаборатория ли прави изследването? Изследвала ли си и друг показател, свързан с В12 - например хомоцистеин?

# 642
  • София
Благодаря!
Хомоцистеин изследвах миналия път и беше близо до горната граница, но в норма. През април имах операция на жлъчката, може би затова съм имала период с лошо усвояване на витамина.
Изследването правих в една и съща лаборатория.
Първо ползвах назалния спрей метилколбамин,  всеки ден, по 1-2 капки във всяка ноздра. Когато свърши, минах на подезични таблетки от 1000 , но от тях приемах само 10-15 дни и то не всеки ден, само когато се сетя.

# 643
Не знам дали ще бъда полезна, но все пак. Хомоцистеин към горна граница е висок и почти със сигурност говори за дефицит на В12, така че ниската стойност може да се приеме за потвърдена. При операцията използван ли е диазотен оксид (райски газ)? Ако да, това може да е причината за настъпване на дефицит, който за щастие си уловила навреме. Възможно е обаче да има и друга причина. Не знам каква е била дозировката на капките, но ако приемем, че е 1000 мкг/капка, това прави около два месеца по 2000-4000 мкг / ден? Това би могло наистина да компенсира дефицит. Аз лично бих повторила изследването заедно с хомоцистеин и ако се потвърди висок В12 и нисък хомоцистеин, и нямаш други причини да подозираш нарушено усвояване (напр. стомашно-чревни нарушения или заболявания, генетични мутации и др.), бих го спряла и след година бих го повторила отново (разбира се, и по-рано, ако забележиш неврологични симптоми, умора и др., вкл. тези, които са те накарали да си пуснеш изследването през август).

# 644
........... Не знам каква е била дозировката на капките, но ако приемем, че е 1000 мкг/капка, това прави около два месеца по 2000-4000 мкг / ден?

Тя ще си каже Prizma ,но назалните капки ако са тези които продават тук, са от по 2500 мкг на капка.

Общи условия

Активация на акаунт