Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 273
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • тук и там
И нас ще ни отнесе тези дни..Вчера беше като при вас-две в едно,дъжд и много силен вятър,добре че беше кратка бурята.Има си и предимства високото тегло,по-трудно ще ме отнесе от колкото някоя слабичка мацка ..Щото миналата седмица имаше сериозна опасност да има отнесени хора ,като излязох-и взех пътя от входа до колата много бързо,налагаше се да набивам пети чак за да спра където трябва  Simple Smile
Бързо оздравяване  на детето!

# 316
  • Има много детски смях.
Привет, момичета- кокичета.  Hug
Видях прекрасни мацки, но наистина най- важното е ние сами да се харесваме и да се чувстваме в кожата си.
А аз нещо продължавам да не мога да се понасям.  ooooh!
Поне възобнових тренировките и се надявам скоро пак да заживея в хармония със себе си.  Peace
Кайсия, кой режим избра? Аз горещо препоръчвам кака Емили, голяма фенка съм й.  Peace
Скрит текст:
Относно другите- BodyBoss, прегледах им сайта... ми то всичко е копирано 1:1 от Кайла. ВСИЧКО!!! Дори уж безплатната 4- седмична програма за напълно начинаещи Laughing А на Кайла програмите, ако не се лъжа, ги има и във VK, безплатно можеш да си ги дръпнеш от там. Да не говорим, че тези от BodyBoss  се рекламират основно от някакви кифли, които с нищо не ми спечелиха доверието. Отделно, четох разни мнения (винаги внимателно чета коментари преди да поръчам каквото и да било), че доста хора така и не са си получили хартиения носител, или обратна връзка с мейл след плащането. То, ясно, че плащането е сигурно и парите, ако се наложи, ще бъдат възстановени, но това ми говори за непрофесионализъм и подценяване на клиента. Което пък ми е достатъчен фактор да си съставя едно не- чак- дотам добро мнение за хората, стоящи зад тази програма.  Peace

# 317
ДУ,аз нещо немога да разбера,снощи се меря на кантара 58,9чисто 59кг,сутринта отново се меря 57,5кг,какво става незнам?
Обикновено водното тегло се движи нагоре-надолу в 2-кг диапазон.
И на мен често ми се случва да има разлика вчера-днес около 1,5 кг, че и повече.

Много благодаря за похвалите и подкрепата!     bouquet    Hug

Скрит текст:
Аз също обичаХ въгрехидрати и също мислех, че не мога без тях.Като дете, тийн, възрастен, който е израснал основно на въглехидратна храна, и след 4 години (2012-2015) вегетарианство, не бях убедена, че ще се справя.Но, вътрешното убеждение, че ми трябва промяна, че това е особено важно освен за визията, предимно за здравето ми, е голяма сила.
Изобщо, убедила съм се, че една промяна става лесна едва тогава, когато човек на всяко едно ниво-вътрешно, съзнателно, несъзнателно, психическо, е готов за нея.Аз не съм търсила бързи диети, исках нещо, което да работи в дългосрочен план, което може да стане начин на живот.

# 318
Здравейте момичета  Hug

Maroonka - и аз съм, като теб с тези новини в нета. Една година ми се случи да гледам един ужасен клип във ФБ, който беше наистина много травмиращ. И като изпаднах в една дупка лелеее - една седмица ходех, като сомнамбул, с никой не говорех, бях тотално неадекватна - и то тъкмо тръгвахме на почивка. Много трудно го преживях - буквално ставах и лягах с това, което видях. Да не говорим, че и кръвното ми скочи до тавана  ooooh!

ДУ,аз нещо немога да разбера,снощи се меря на кантара 58,9чисто 59кг,сутринта отново се меря 57,5кг,какво става незнам?

На мен ми се случва така винаги, когато правя ден на айрян. Дори и по-голяма разлика ми се е случвало да видя, така че не го мисли, а се радвай  Hug

Сискаааа - дънките са ти убиец. Как искам и аз да имам дънки, които да ми стоят така. Моите все са опънати, защото имам бричове, а за да ми застанат така широки сигурно трябва да ги взема с 3 размера по-големи хахаха  Joy Пожелавам ти скоро да се похвалиш със същата фотосесия  Peace

Относно отслабване с любов - когато се запознах с ММ и аз свалих до 48 кг. и си ги задържах, докато забременях. После пак ги свалих до преди година и половина. Още съм си влюбена, ама пусто килата нещо и любовта не може да ги свали - така са се запънали  Rolling Eyes

Аз днес ходих до залата и потичах. Нещо, обаче не ми се получи тренировката. Дали, защото не спах добре през нощта не знам, но не се изпотих така, както обичам. Но нищо - важното е, че утре съм на спининг и ще е голям кефффф  newsm44

Менюто за днес - пил. пържоли на тиган /без мазнина/ със замразени зеленчуци /броколи, карфиол и моркови/, заквасена сметана + салата и малко маслини

Усмихнат ден на всички  bouquet

# 319
Абе хора, как ще се мерите вечер  Hug
Аз бих изпаднала в депресия, ако се кача преди да си легна - само сутрин, без да пия вода, след 00, гълтам корема, махам ластика за коса и тогава се качвам  hahaha

Тази сутрин ме позарадва кантарчето, въпреки предния кофти ден -400гр от вчера.
Рано-рано тренировка бокс, и засега храненето по план върви:
Скрит текст:
з: банан
о: ризото със зеленчуци и сирена
в: табуле с киноа
Но нещо ми се струва малко, та може да добавя и още нещо привечер.

Аз най-добре и неусетно свалям когато всичко ми е наред, имам ли стрес веднага започва тъпченето. За щастие в последно време успявам да менажирам стреса по други начини, та започват да ми се получават нещата.

Да взема и аз да споделя каква форма гоня, има няма 5-7кила надолу.
Нооо все пак вчера успях да се намъкна в един от "слабите" ми дънки - е да, едвам едвам, опънати на макс, ама цял ден изкарах с тях. Разликата е, че преди ми бяха широки, но сравнено с периода когато ги обувах само до коленете си е супер!

# 320
Лав,това в скрития текст е толкова хубаво и точно казано,че заслужава да е с огромни букви!

# 321
  • тук и там
Любов,там е работата,че моите вътрешни убеждения са че ВХ са ми необходими,за да функционира правилно тялото.Няма как да вървя срещу себе си,просто трябва да ги огранича,но това е най-трудната част,защото се иска силна воля,каквато на мен ми липсва. Peace.
Umma,не съм избрала още .Гледам на Емили клипчета във ФБ,ама тя е желязна..Супер трудни ми се струват упражненията-за моето ниво. Започнах Фита уж,обаче  не е за мен.Направих вчера Фит 1,днес едва направих Фит-2.Изморена се чувствах ,а от там и техниката ми хич я няма и не мисля че се получи добра тренировка-мятах там ръце и крака и това беше.Щях да карам по комбинираният календар,за който още веднъж ти благодаря-но имам възможност да тренирам само три пъти седмично вече,и то по-кратки като време тренировки-та за това реших да захвана Фита.Ами и по комбинираният няма да се справя,със тренировките от Фита имам предвид. EmbarassedВидях,че на Боди Бос са кратки-по 25 минути,и не ми се струват трудни,но забелязах и аз че  отзивите за тях са малко,и приличат на платени такива..

# 322
Лав,това в скрития текст е толкова хубаво и точно казано,че заслужава да е с огромни букви!
Hug

Любов,там е работата,че моите вътрешни убеждения са че ВХ са ми необходими,за да функционира правилно тялото.Няма как да вървя срещу себе си,просто трябва да ги огранича,но това е най-трудната част,защото се иска силна воля,каквато на мен ми липсва. Peace.
Въглехидратите наистина са необходими.Основните въпроси са КОИ въглехидрати и в КАКВИ количества.
Ако става дума за въглехидрати от зеленчуци, плодове, ядки, семена, да, необходими са.
Ако става дума за въглехидрати от тесто и захар, не, тялото изобщо няма нужда от тях.Ако изобщо човек ги консумира, то е само защото са му вкусни, сладки и създават фалшиво чувство на удоволствие.Което обикновено заменя липсващо емоционално такова ....
поне при мен беше така).А и от наблюдения, повечето хора наблягат на вредните въглехидрати, за да заместват някакви други необходимости, които не могат или не знаят как да задоволят за момента.
Относно волята:пак от личен опит, и донякъде от наблюдения върху хора около мен:
Първо, няма воля по-силна от глада.Дали след час, след ден, след седмица или месец, волята ВИНАГИ се предава.
Второ, човек е така устроен, че ако силната воля би унищожила тялото, то самото тяло я пречупва.За да се самосъхрани.
Трето, волята е силна тогава, когато трябва да се впрегне в нещо, осигуряващо оцеляването на организма.Т.е., ако например става дума за животозастрашаващо заболяване, тогава е възможно човек да си наложи диета/глад/болезнено лечение.Което обаче пак опира до силното вътрешно убеждение, че това, макар и гадно/трудно, е най-доброто, което може да направи за себе си и за здравето си.
Ако постоянно се опитваш да "тренираш" волята си, в даден момент ще ти писне тотално и ще махнеш с ръка на всичко и ще се пуснеш по течението.
Най-лошата диета, а и най-недействащата, е тази, която те кара ден след ден да се чувстваш гладна, наказана, тормозена, виновна и упрекваща се, че на видиш ли " ...една торта не мога да откажа...", че за нищо не ставаш, щом не можеш да си наложиш да ядеш "режимна храна и да гладуваш".
Не приемай това като критика.    Hug

# 323
  • Козлодуй
Поздравления, това ти е наградата, че предните дни си била режимна Simple Smile

# 324
  • тук и там
Любов,нещата които си писала са ми ясни.Мисълта ми е,че под "лоши въглехидрати",често се разбира и оризът,бобовите,всякакви зърнени и т.н.Плодовете ,които трябва да са минимални количества-също..В период на отслабване -да,в името на целта..Ама не мога да се съглася,че плодовете вредят на здравето....За "другите" съм наясно-имам проблем със тях,защото лесно се пристрастява човек към тях.Ама и нямам намерение да бягам като дявол от тамян при видът на ориз във чинията,ако ме разбираш..Нито да се самобичувам за някой шоколадов бонбон,със който са ме почерпили по някакъв повод..ВМНВх си е твоят начин  , но не е моят определено-въпреки че два дни се храня близко до неговите принципи..Но мазнините не са ми толкова много,като във него.Вх -минимални количества,ще видим обаче до кога така -защото подозирам,че тялото ми ще си ги поиска,ако има нужда от тях Peace
Закуска -ябълка
Обяд-броколи със моцарела и телешко кюфте
Планирам и един кефир
За вечеря -яйца сигурно...

Последна редакция: вт, 28 фев 2017, 15:48 от Kaisia

# 325
Любов,нещата които си писала са ми ясни.Мисълта ми е,че под "лоши въглехидрати",често се разбира и оризът,бобовите,всякакви зърнени и т.н.Плодовете ,които трябва да са минимални количества-също..В период на отслабване -да,в името на целта..Ама не мога да се съглася,че плодовете вредят на здравето....За "другите" съм наясно-имам проблем със тях,защото лесно се пристрастява човек към тях.Ама и нямам намерение да бягам като дявол от тамян при видът на ориз във чинията,ако ме разбираш..Нито да се самобичувам за някой шоколадов бонбон,със който са ме почерпили по някакъв повод..ВМНВх си е твоят начин  , но не е моят определено-въпреки че два дни се храня близко до неговите принципи..Но мазнините не са ми толкова много,като във него. Peace
Скрит текст:
Закуска -ябълка
Обяд-броколи със моцарела и телешко кюфте
Планирам и един кефир
За вечеря -яйца сигурно...
Аз не агитирам за ВМХранене, а за баланса, ако изобщо има агитация.    Simple Smile
Плодовете не вредят на здравето.Освен ако не са единствено на фреш (т.е., чиста захар, без фибри) или човек не яде по 1-2 кг на ден.
Аз ям плод почти всеки ден, преди малко ометох една ябълка.А в момента готвя дроб сърма и смятам довечера доволно да си се нахраня с нея, въпреки ориза.Просто не ям ориз често...
А снощи бяхме на кафе с мъжа ми и приятели и "прекратих" Въвеждането с няколко хапки сладкиш, глобих мъжа си....    Laughing
Т.е., аз не "бягам" от никоя храна.Просто съм разделила храните на важни и полезни, и ненужни и вредни, като целта ми е вторите да са сведени до абсолютния санитарен минимум.А с течение на времето това все повече се "вгражда" в съзнанието и мисленето, та става все по-лесно човек да гледа с безразличие на "отровните храни".

# 326
1 кг. ябълки са около 5 броя, които разпределени за целия ден не ми се струват чак толкова много. Аз много често обядвам плодове. А именно, заради това че в НВ ВМХ не се толерира яденето на плодове се отказах от този режим преди време.

# 327
  • Има много детски смях.
Темата май леко дръпна в посока ЗА и ПРОТИВ ВМ- НВХ...  Laughing И аз по едно време бях залитнала към него, но не- не е моят начин на хранене това и определено не мисля, че организмът трябва да се лишава от плодове, зърнени, бобови... Нямам предвид да се прекалява с тях, но трайно да се изключват от менюто... не мисля.  Peace Споделих преди време в темата за ВМ- НВХ хранене, как понякога хапвам ябълка за снак и си ме засища, след което ми се обясни, че един вид никога "не се е отричала умерената консумация на каквито и да било плодове, в това число  и ябълките" и около 2 страници след това пак се коментираше, как ябълките са едва ли не грях при спазване на този начин на хранене, как полза от тях никаква, само остъргвали стомаха и т.н.   Crazy Както и да е, давам го за пример просто, сравнително пресен. За добро или за лошо, имам доста богат  опит и поглед върху всякакви режими, течения и моди в храненето, та своята истина съм си я намерила.  Laughing Засега поне. След време е много вероятно и на друг акъл да съм. Еволюция му викат на това.  Mr. Green
Кайсия, относно Емили- нямам ФБ и нямам представа какви видеа качва, но упражненията и подборката в програмите й определено не са нещо нечовешки трудно за изпълнение или засукано. Напротив, основно базови упражнения с тежести. Отделно, има и хранителен план към програмите й- за месоядни, вегетарианци и вегани. Аз не съм го спазвала. Имам и трите й програми, както двете й предисвикателства от 2015 година и Шред. Предизвикателствата и Шреда бяха еднократна оферта и вече мисля, че не могат да се закупят. Препоръчвам я горещо. Даже сега надникнах в сайта й- има намаления.  Peace А да се обърнеш към Инес за изготвяне на хранителен режим замисляла ли си се?

# 328
  • тук и там
Аз май не искам режим на този етап. Simple SmileПо-скоро имам нужда от тренировъчна програма.Във Фб всеки ден ми излизат  клипчета със нейни тренировки,и направо е дзвер на тях. Simple SmileВидях намалението и аз,но след Фита се колебая при закупуване и на тренировъчни режими,защото и те трябва да са съобразени със физическите възможности и форма,иначе вероятността да не ги изпълнявам както трябва и да се контузя  е голяма.Аз не съм и малко килограми,което допълнително ме затруднява при по-висока активност.Ставите ми и те поддават под тежеста на тялото при някои упражнения.Ще се почудя още малко и ще действам. Peace

# 329
Кайсия, а пробвала ли си Джилиян Майкълс? Аз много й харесвам упражненията има прекрасни неща Simple Smile

Искам да се похваля, може ли ?  Rolling Eyes
Скрит текст:
Речено- сторено, казах че ще започна да тичам... е вярно, като оФлюФ съм ама на.. 3 км., днес на пътечката, преди това правих 10 мин абс - малеее усещам всяко мускулно влакънце по корема си от мускулна треска от онзи ден на тези 10 мин абс, накрая заредих с една йога фет бърнинг на йога зоне  Peace
При мен режима е Ок, днес хапвам и печени ядки - семки и бадеми - зная, зная, не са полезни и за мазнините че преминават в транс мазнини и всичкото го зная. Но с кръвно 80 на 55 трябваше малко сол да вкарам, от няколко дни ми се вие свят и ми е схлупено. Днес бях на контролен за ангината и споделих на личната.. .жената за главата се хвана и ме прати за шоколад  Rolling Eyes ама нИ може бе жена, казвам аз... на диета съм и така - оправих се след семките и смуутито и съм доволна от себе си Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт