Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 211
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • На топло
Амур не са мършави, защото на обяд съм яла пълноценно, с по един калоричен десерт.
Все пак имам желание да свалям, а не да задържам килограми.
Всеки организъм е различен. Виждам минуси в см. само ако намаля калориите ( драстично).
С такива порции в никакъв случай не оставам гладна  Peace

# 526
Amour* аз нали те питах преди време каква е тази заквасена сметана с какао  Grinning Направих си, но не със сметана, а с пасиран каймак от прясно мляко, което по същество си е чиста сметана  bowuu Много беше вкусно  Hug
Peace   точно в момента хапвам една с какао и замразени боровинки...    Laughing

Амур не са мършави, защото на обяд съм яла пълноценно, с по един калоричен десерт.
Все пак имам желание да свалям, а не да задържам килограми.
Всеки организъм е различен. Виждам минуси в см. само ако намаля калориите ( драстично).
С такива порции в никакъв случай не оставам гладна  Peace

Ох, не се засягайте....затова и поставих "мършави" в кавички.   Peace
За себе си написах, че ако похапвам САМО това в показаните чинии, ще си ходя гладна....
Аз също все още свалям кг, с посоченото от мен меню се получава.

Скрит текст:
Започнах да препрочитам "Никога повече гладни", на д-р Лудуиг.За пореден път осмислям колко е важно тялото да получава правилната "информация" от храната, т.е., да може да я "прочете" и усвои максимално най-пълноценно.И че калориите изобщо не са еднакви.....Изобщо не е едно и също дали човек ще изпие 100 калории от кока кола или ще изяде 100 калории от бадеми например.Тялото "отчита" различните източници на енергия и задейства различен механизъм на справяне с тях.
Донякъде, само донякъде, защото имам все още доста неизвестни, си обяснявам защо отслабвам  с доволно количество храна и "прегрешения" отвреме-навреме.

# 527
  • тук и там
Аз се вкючвам с един бърз въпрос. Защо фрешовете не са полезни?  newsm78 Аз много ги обичам. bowuu
Защото са чиста захар.Дали ще изпиеш една чаша фреш или ще изядеш 2-3 ч л захар, за тялото е все едно и също.
Със това твърдение съм супер Несъгласна.Фруктозата е плодова захар-усвоява се два пъти по-бавно от глюкозата. И само за справка-фруктозата има ГИ-22.Картофите примерно-80..Та да се сравнява приемът на плодове със лъжица захар е несериозно Най-голям принос за понижаване на гликемичният индекс при прием на ВХ, без да внасят допълнителни калории, имат фибрите. Те забавят скоростта на усвояване на сложните въглехидрати . Фрешовете имат по-висок индекс от този на целите плодове, поради отсъствието на фибрите в първите. За това е за предпочитане да се хапват цели плодове-заради фибрите. ..Хапвай цели плодове-те са източник и на фибри и на витамини. И не -не е същото за тялото дали ще ядеш плодове или  захар със лъжицата! Peace

# 528
Аз се вкючвам с един бърз въпрос. Защо фрешовете не са полезни?  newsm78 Аз много ги обичам. bowuu
Защото са чиста захар.Дали ще изпиеш една чаша фреш или ще изядеш 2-3 ч л захар, за тялото е все едно и също.
Със това твърдение съм супер Несъгласна.Фруктозата е плодова захар-усвоява се два пъти по-бавно от глюкозата. И само за справка-фруктозата има ГИ-22.Картофите примерно-80..Та да се сравнява приемът на плодове със лъжица захар е несериозно Най-голям принос за понижаване на гликемичният индекс, без да внасят допълнителни калории, имат фибрите. Те забавят скоростта на усвояване на сложните въглехидрати . Фрешовете имат по-висок индекс от този на целите плодове, поради отсъствието на фибрите в първите. За това е за предпочитане да се хапват цели плодове-заради фибрите. ..Хапвай цели плодове-те са източник и на фибри и на витамини. Peace

Така де, тя говори за фреша, а не за целия плод. Фреша си е точно чиста захар  Peace
Фибрите в целия плод променят нещата.

# 529
  • тук и там
Вие разлика между фруктоза и глюкоза правите ли?Фруктозата е със ГИ-22,Глюкозата-ГИ 100..
Както и да е..Пак не е едно и също.Във фреша има  и витамини. Peace

# 530
Куку, здравейте прекрасни човеци  newsm76
При мен днес е един от онези безкрайнооо дълги дни...

Sivi - за зоната отдавна зная и съм чела и книгата и много хубави отзиви съм чувала. Много ми е трудно обаче да изчислявам всичко, а и ми е трудно да си пречупя психиката, защото от години ям по-скоро разделно. Дюкан го правих, преди...оле ... ужас... много години Simple Smile Бях 1-ви или 2-ри курс студентка и от тогава не обичам месо, но самия режим за мен е твърде не здравословен и изследванията и здравето ми след един месец на него ми го доказаха. Пак казвам - не съдя ничий избор - само споделям мнението си  Hug Съгласна съм със Сиви за бързото отслабване - последното килце го "турих" на кръшния си бедър с детоксикация и гладолечение... да ме пита човек, какво си лекувам и аз... патка с патките. Много ги харесвам тия методи, обаче... то си е написано "детоксикация" и "гладоледчение", - лечение! Не подкрепям подобни неща с цел отслабване... при мен не работи.

Сиска, и аз като зетчето да питам... нещо братя, брадчеди  Rolling Eyes Embarassed Моя не е ревнив  hahaha

Niya88
- честито за роклята... за ръцете искрено ти съчувствам и при мен е същата работа, само дето талията ми е "мааалко" над 68  Confused Embarassed  беше 70 до скоро... ама БЕШЕ...  Tired

Yanina_ изглеждаш много добре Simple Smile Но е важно как се чувстваш в кожата си Simple Smile Сигурна съм че скоро ще достигнеш целите си. И шест кила за 3 месеца е супер Simple Smile
Абе какви са ви такива мъжете... златни бе... хаха то стимул след стимул... ММ само негативна мотивация, ама аз сто пъти му казах, че не ми действа, а напротив - сдухва ме. Нищо, той пак си каканиже...  Twisted Evil
Ама наистина ли ви действа стимулиращо да мерите тесни дрехи, които са ви ставали? Аз се чувствам ужасно при такова мерене, виж ако е дреха, която съм я купила тясна и искам да ми стане е друго. Но стари дрехи и да си напомням, че съм се "провалила" пред самата себе си ми е здухващо Sad

Трябва да излизам за едно планирано над 8 км.. ходене иначе бих искала да се включва в разговорите за фреша, глюкозата и тн., но довечера. За сега само препоръчвам, да си спомним, че обсъждаме мнения и тоерии, а не хората, които ги споделят  Hug Без напрежение  Peace Искам обаче да попитам забелязвам следното, може би момичетата, които са били на ниско въглехидратни и високо мазнини режими ще ми помогнат да го осмисля:
ако ям повече риба, яйца и мазнини от авокадо, ядки и маслини не ми се яде сладко. Ако ям вх от зърнени или брашна, ми се яде. Пълнозрънетстите и бобовите, с високи нива на белтък, като грах, боб и нахут не съм ги забелязала, но следващият път, в които ям моно бобови ще го проследя това. Сигурна съм, че има връзка с инсулина и захарта, но ... не съм съвсем компетентна  newsm78
И второ, покрай дискусията с фрешовете, пуснали са нютрибулет 600 в., на промоция за 50 лв., в кауфланд и много му се чудя, марката е Мюлер, някой има ли го, какво мисли по въпроса и изобщо съвети всякакви приемам.

Hug
чао, момата заминава да върви или търчи - както дойде...  Embarassed

# 531
Аз нямам предвид ЦЕЛИТЕ плодове, а САМО изцедения сок, така наречения фреш.    Peace
Той е чистата захар на плодовете.
Както писах, ако се пие отвреме-навреме, може да се извлече полза и от него, заради пресните витамини.Доколкото ги има в днешните плодове....   Laughing
Вреден е, когато:
се пие всеки ден
се пие на гладно
се пие в големи количества
И да, тялото наистина не прави разлика между погълната лъжичка чиста захар или чаша фреш.И двете изстрелват  кръвната захар, респективно инсулина, до небесата.

Апропо,
Скрит текст:
фруктозата е по-вредна от глюкозата.
"....фруктозата не исикзва инсулин и се е приела за добра за диабетиците.Обаче:тя не стимулира и производството на хормона лептин.А той е "хормона на ситостта", тъй като изпраща сигнал към мозъка, че сме сити и да спрем да ядем.Така фруктозата ви подвежда да ядете повече, отколкото имате нужда.В по-големи количества тя може дори да бъде опасна за здравето.Тя се преработва първо от черния дроб.Неговия капацитет обаче не е безкраен, и ако фруктозата е в по-големи количества, тя се трансформира в мазнини, които повишават триглицеридите.Т.е., големи количества фруктоза-високи триглицериди-инсулинова резистентност-диабет.
Установено е, че богатото на мазнини и фруктоза хранене може да доведе до развитие на лептинова резистентност.Вследствие на това човек не може да контролира количествата храна, които изяжда.
Няма разлика в молекулата на фруктозата, съдържаща се в един плод, или меда, или глукозо-фруктозния сироп.Фруктозата си е фруктоза.Разликата е във времето за усвояване.
ако е в цял плод, тя е малко като количество и се усвоява лесно.В една ябълка например има около 10 гр фруктоза.Сами изчислете колко грама ще погълнете от чаша ябълков фреш...това е сока от поне 3-4 ябълки.При това фибрите вече са отстранени, което значи, че времето за усвояване скача неимоверно.
И за разлика от целия плод, фреша изобщо не дава същото усещане за ситост.
И т.н., и т.н.....има много инфо, ако на някого му се чете.    Simple Smile

# 532
Скрит текст:
Куку, здравейте прекрасни човеци  newsm76
При мен днес е един от онези безкрайнооо дълги дни...

Sivi - за зоната отдавна зная и съм чела и книгата и много хубави отзиви съм чувала. Много ми е трудно обаче да изчислявам всичко, а и ми е трудно да си пречупя психиката, защото от години ям по-скоро разделно. Дюкан го правих, преди...оле ... ужас... много години Simple Smile Бях 1-ви или 2-ри курс студентка и от тогава не обичам месо, но самия режим за мен е твърде не здравословен и изследванията и здравето ми след един месец на него ми го доказаха. Пак казвам - не съдя ничий избор - само споделям мнението си  Hug Съгласна съм със Сиви за бързото отслабване - последното килце го "турих" на кръшния си бедър с детоксикация и гладолечение... да ме пита човек, какво си лекувам и аз... патка с патките. Много ги харесвам тия методи, обаче... то си е написано "детоксикация" и "гладоледчение", - лечение! Не подкрепям подобни неща с цел отслабване... при мен не работи.

Сиска, и аз като зетчето да питам... нещо братя, брадчеди  Rolling Eyes Embarassed Моя не е ревнив  hahaha

Niya88
- честито за роклята... за ръцете искрено ти съчувствам и при мен е същата работа, само дето талията ми е "мааалко" над 68  Confused Embarassed  беше 70 до скоро... ама БЕШЕ...  Tired

Yanina_ изглеждаш много добре Simple Smile Но е важно как се чувстваш в кожата си Simple Smile Сигурна съм че скоро ще достигнеш целите си. И шест кила за 3 месеца е супер Simple Smile
Абе какви са ви такива мъжете... златни бе... хаха то стимул след стимул... ММ само негативна мотивация, ама аз сто пъти му казах, че не ми действа, а напротив - сдухва ме. Нищо, той пак си каканиже...  Twisted Evil
Ама наистина ли ви действа стимулиращо да мерите тесни дрехи, които са ви ставали? Аз се чувствам ужасно при такова мерене, виж ако е дреха, която съм я купила тясна и искам да ми стане е друго. Но стари дрехи и да си напомням, че съм се "провалила" пред самата себе си ми е здухващо Sad

Трябва да излизам за едно планирано над 8 км.. ходене иначе бих искала да се включва в разговорите за фреша, глюкозата и тн., но довечера. За сега само препоръчвам, да си спомним, че обсъждаме мнения и тоерии, а не хората, които ги споделят  Hug Без напрежение  Peace
Искам обаче да попитам забелязвам следното[/b], може би момичетата, които са били на ниско въглехидратни и високо мазнини режими ще ми помогнат да го осмисля:
ако ям повече риба, яйца и мазнини от авокадо, ядки и маслини не ми се яде сладко. Ако ям вх от зърнени или брашна, ми се яде. Пълнозрънетстите и бобовите, с високи нива на белтък, като грах, боб и нахут не съм ги забелязала, но следващият път, в които ям моно бобови ще го проследя това. Сигурна съм, че има връзка с инсулина и захарта, но ... не съм съвсем компетентна  newsm78
Скрит текст:
И второ, покрай дискусията с фрешовете, пуснали са нютрибулет 600 в., на промоция за 50 лв., в кауфланд и много му се чудя, марката е Мюлер, някой има ли го, какво мисли по въпроса и изобщо съвети всякакви приемам.

Hug
чао, момата заминава да върви или търчи - както дойде...  Embarassed
Първо, зърнените и брашната повишават в пъти по-бързо кръвната захар, респективно инсулина, което води и до по-бързото огладняване.Т.е., ядеш въглехидрати, когато тялото ги изчерпи, иска още, защото му свършва енергията.А най-бързия източник на енергия е сладкото...
Второ, ако консумираш предимно мазнини, от риба, яйца, авокадо, месо, ядки, тялото превключва на "мазнинен" метаболизъм.Т.е.,за да е по-ясно:
ядеш например порция риба със зеленчуци и салата.Ако метаболизмът ти е мазнинно-ориентиран, той преобразува  малкото количество въглехидрати в енергия и се насочва към мазнините.Когато и те са преработени, той не започва да "вика" за нови въглехдрати (т.е., не огладняваш, както става при въглехидратно-ориентирания метаболизъм), а се насочва към горене на запасите ти от мазнини, т.е., започва да гори тлъстинките.    Laughing
Скрит текст:
За мен лично, това е едно от основните предимства на ВМ хранене.Тялото ми е превключило на горене на мазнини, и когато преработи малкото въглехидрати от зеленчуци и плодове, автоматично се насочва към горене на запасите от мазнини, без да ми "иска" постоянно храна.

# 533
  • Козлодуй
И аз мисля че гликемичния индекс има нещо общо със глада за въглехидрати защото когато ям въглехидрати макар и добри после ми се ядът още въглехидрати и не мога да изляза от този омагьосан кръг. Но не разбирам само се старя да се храня здравословно. Търсех съдържанието на чай Инхуа защото се бях подула вчера много за да се опитам да го наподобя вчера с наличните ми чайове но днес ми дойде и спаднах доста и вече съм добре. Вяра добре че ти ми помогна да осъзная със споделянето си какво е това месечно подуване в мен.
И аз не харесвам Шон Т. но ще изкарам режима му до край - много уморена се чувствам докато от Турбо Файера се чувствах заредена като изтребител. Предпочитам да го изслушам до край и да почувствам докрай как ми действа. Моля ако имате хранителния режим на Шон Т да ми го изпратите да го видя Simple Smile Благодаря предварително.

# 534
Здравейте момичета  Hug
Скачам и аз в обсъжданите теми Grinning

Sivi - благодаря за диетата - довечера ще я разгледам  Hug

За Дюкан - аз лично не съм го правила, но съм чувала, че доста се сваля с него. Познавам хора, които са станали буквално неузнаваеми. Но с хормоните нещата наистина са различни  Rolling Eyes

За чай Инхуа - много съм доволна и редовно го пия. Най-добре ми действа, когато го пия преди лягане, обаче после цяла нощ притичвам до ВС-то защото наистина доста отводнява. Един ден на айрян и чай ми е помагало да изхвърля над 2 кг. задържана вода. Друг е въпроса дали имам волята да издържа, че преди успявах, но в последно време нещо не ми се получава  Rolling Eyes
Съдържание - листа от гинко, чай от полифенони и други, зелен чай  Peace
Само да кажа - при ПМС не помага. То май там нищо не помага  Tired

За Агнешките главички - рецепта. И дано да ви е сладко  Hug

Скрит текст:
Първо се сваряват, след това се намазват обилно с масло и се слагат в таза да се пекат, като тавата се покрива с фолио. Пекат се на 180 градуса, като малко преди да са готови се маха фолиото, за да се запекат хубаво

За фреша - аз лично едно време отслабвах основно с кафе с мляко и фреш. Към 10.00 ч. си правех голяма чаша мляко с кафе и голяма чаша фреш микс от портокал, грейпфрут и евентуално ябълка или морков и с това се засищах чак до вечерта. Но това беше преди да имам близки срещи с хормоните. За задържане на вода не бях и чувала. Сега не съм го пробвала това, но съм почти убедена, че ще задържа вода и ще се подуя. То и затова почти съм спряла плодовете - хапвам по някоя ябълка веднъж месечно и до там. Но на млади момичета, които нямат проблем с водата фреша може да им е от полза според мен  Peace

Цитат
ако ям повече риба, яйца и мазнини от авокадо, ядки и маслини не ми се яде сладко

При мен нещата са почти същите с изключение на рибата. Ами грам не ме засища - дори и сьомгата, от която ми става мазно и ми се отщява да я ям накрая ме държи сита за около 1 - 2 часа и после пак глад. Само на суши ме засищат  Mr. Green
Иначе във всяко хранене включвам маслини, като накрая, като свърша с яденето задължително изяждам 3 - 4 маслини /взимам си супер мамут, защото са ми най-безсолни/. И така наистина ми държи сито доста дълго време, а пък за сладко изобщо не се сещам. Предполагам, че и с авокадото ще е така  Peace

Аз днес си направих тренировката /нещо ми върви трудно заради ПМС-то, но пак е нещо/. Решила съм тези дни да си направя домашно плодово мляко с ягоди, цедено кис. мляко и малко сметана, но това ще стане само и единствено, ако озверея за сладко. Иначе за сега държа фронта - нямам пегрешения, храня се основно белтъчно два пъти на ден и се чувствам много добре  newsm44

# 535
  • тук и там
И да, тялото наистина не прави разлика между погълната лъжичка чиста захар или чаша фреш.И двете изстрелват  кръвната захар, респективно инсулина, до небесата.
Това твърдение е некоректно .Това е като да кажеш"За тялото е все едно дали ще изядеш една лъжица маргарин или едно авокадо.Или добре изпържено слънчогледово олио  или шепа сурови ядки.Все мазнини-нали така?"И спирам по темата.. Peace
Естествено,че ГИ има връзка със гладът за ВХ.Но има храни ,и със нисък и със умерен ГИ,както и прости и сложни ВХ и т.н.Храните със умерен и нисък ГИ не изстрелват инсулина до небесата Peace

# 536
Здравейте, много ми харесва проятелската атмосфера тук и бих искала да се представя bouquet

На 34-и съм, 168 см висока, зодия Телец  Sunglasses Поради няколко причини станах 87кг - това за около 4 години, преди това бях 65-67кг, в които се чувствах добре.
Преди да напълнея редовно тичах на стадиона. В тези 4 години ходих на народни танци - не мога да разбера как напълнях, с ходене два пъти в седмицата, може би тичането ме е натоварвало по-добре  newsm78
В последните години все се заричам да отслабна и все не ми се получава  Confused. Последно миналата година по това време бях на 90ДД за месец отслабнах с 4 кг спрях я и качих 8. Тогава нещо ми стана, отчаях се и се отказах от диети и отслабване и лекичко се и депресирах. И сега се страхувам да се разхождам, от страх да не ме срещне някой и да ми каже, че съм напълняла, спрях и танците. Crazy
Тази зима имах време и се зачетох във форума за някакви диети. Между тях открих НВ-ВМХ и ми допадна понеже моята работа е физическа и интензивна от8 до 15 часът и диети в които изяждам две ябълки или сок от цвекло сутрин хич не вървят при мен.
Та за сега като се ръководя по ВМ хранене съм стигнала до 84,5кг за мисля месец и половина и започнах да правя лек джогинг - къде бягам, къде ходя  Laughing

# 537
Не мога да се включа в темата за фрешовете, освен че никога не съм ги харесвала. Simple Smile
Повечето ми изглеждат ужасни, навяват ми разни асоциации и т.н. Simple Smile

Усещам се, че въпреки режима, продължавам с едни навици, които със сигурност забавят отслабването ми.
На работа пия м-у 2-3кафета от машина, капучино със захар. Със сигурност има немалко захар в тях и смятам да я премахна и нея. Но всеки път забравям да намаля количеството на захарта от машината.

# 538
  • тук и там
Аз фрешове не консумирам също.Моето твърдение е,че ако трябва да избирате между плодове(било то и под формата на фреш) и захар,изберете първото! Mr. Green За това,че е по-добре да се консумират цели плодове от колкото фрешове-нямаме спор!

# 539
Не съм особено запозната с ГИ, но нали той е за 1 хлебни единици, а 1 ХЕ пък е 12гр. В.
Е, в 100 грама бяла захар има 98гр. В, а 2ч.л. са около 20гр. В тези 20гр. има 4,9гр. В или с други думи ГИ ще е около 50.
В 100мл. фреш от грейпфрут има 9,2гр. В. Да речем, че един фреш е 400мл. - това са 36,8гр. В или 3 ХИ, което пък е 66 ГИ.
Или с други думи 2ч.л. захар са със същият, даже по-нисък ГИ от 400мл. фреш (?) Thinking

За мен също няма особена разлика между това да изпия 400мл. фреш или да изям две лъжици захар (да речем). После пак ще ми се доядат въглехидрати, с единствената разлика, че течността няма да ми позволи да хапна нищо. Но със същият успех мога да изпия и 400мл. газирана напитка, пак да ми се яде нещо, но да не мога, защото ми е тежко. Това, разбира се, важи за мен и не означава, че ще важи за всеки.

Иначе е ясно, че е много по-добре да се изядат целите плодове, а не да са на фреш. Аз правя половин литър фреш от грейпфрут от 3 огромни плода, а след това го изпивам за няколко часа. Ако трябва да ги изям вероятно ще изкарам на тях цял ден и вероятно поне половин ще ми остане за следващия Peace

Уф, голямо философстване му дръпнах преди излизане, хихи Mr. Green Но пък с тези коментари за фрешовете ще ме накарате да се разровя из гугъл за да се образовам малко Peace

Общи условия

Активация на акаунт