Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 148
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря на Бога, че детето ми е взело метаболизмът на баща си. Изяжда поне два пъти повече храна от мен и е на долната граница. В градината редовно изяжда по две порции и от първото и от второто. Като се съблече някъде ме питат храня ли го изобщо. Това е положението, някои са родени с повече късмет от други Simple Smile
Познавам доста жени, които заради откровените си майки са изпълнени с комплекси от всякакво естествено и не могат да живеят нормален живот. Вярно, много зависи колко силен е характерът на детето, но не всяко се мотивира от подобна откровеност.

# 646
Много тежка и сериозна тема подхванахме. Спомних си за доста изтормозени съученички и приятелки от детството и се натъжих ...

По темата: Типично по мартенски времето е ужасно! Писна ми вече - нищо не ми се прави ... Разхожда ми се, искам сред природата вече! И музата ми бяга заради мрачното време, а приятелка скоро ще ражда, а аз още не съм започнала да правя нито една част от подаръка за бебо ... Като за капак и писаната ни скоро ще ражда, та и там е един стрес, хихи ...
Оплаках се! След малко ще хапна ябълка с канела, може би и овесени ядки към тях. За обяд парче мусака, а за вечеря ще го мислим като излезем.
Целта за днес е да изпия 2,5л. вода преди да изляза - да видим дали ще се справя Simple Smile

# 647
  • тук и там
Деликатна е темата за децата.Добре е да има баланс във всичко.Аз пък съм била винаги доста разглезено дете,може би-защото нямам брат или сестра.За комплексите ми спрямо външният ми вид се "погрижиха" съученици,"прители",съседски деца и т.н..Те бяха "истински откровени", дори и родителите ми да не бяха...А от  щадящото  и разглезено възпитание ,както и от нереалното оценяване и липсата на голени изисквания до ден днешен "бера   плодовете".Защото в един момент се налага да се сблъскаш със реалността ,а се оказва че в този свят не си принцесата на мама и тати и се оказваш неподготвен за  адаптиране  и оцеляване  Simple Smile.Та става по-трудно,по-бавно и по-болезнено.Да приключим темата за децата. Peace
Имам МТ на бедро и дупе.Лека -но все пак..Днес мисля да тренирам корем.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 09:19 от Kaisia

# 648
Добро утро и от мен. Simple Smile

Нещо последно за децата и приключвам и аз.
Замислих се, след като един родител каже на 10годишното си дете (примерно). "Имаш корем, трябва да отслабнеш", какво точно се очаква да се случи?
Това е дете, то не приготвя само храната си, не е запознато с това какво представлява един режим, няма понятие от физиологията на тялото, механизмите му и т.н. и т.н.
Та...как точно детето ще се "хване" и ще отслабне?!?
Особено ако всички останали в семейството нямат такъв проблем, консумира се храната приготвена от майката, която да речем е съвсем стандартна храна, консумираща се в голям процент семейства. Без да се мисли кое е въглехидрат, мазнина и т.н. и не се съблюдават никакви принципи на здравословно хранене.

# 649
Да, наистина може би трябва да спрем. Но пък не искам да остава никой с усещането, че "нападаме" майките, та... в "защита" то не, че има нужда де, мога да кажа за моята майка Sesylle
Скрит текст:
- майка ми е един от най-добронамерените, любящи хора на света и положи всички усилия да не стана 106 кг., но не успя - храната у дома винаги е била съобразена с мен, докато на сестра ми, която е с 9 г., по голяма в дестсвото й е правила мекици и кексове - у дома нямаше. Водила ме е на дебелариуми, на лекари, на какво ли не, диетолози, вега тестове... говорила ми е и мило и не-мило. Когато обаче си в позиция на емоционално хранене нищо от това няма значение - дава ми пари за пазар - докато съм се прибрала съм смотала 1-2 вафли или нещо друго. В училище също нямаше контрол Simple Smile

# 650
Добро утро или по - скоро добър ден  bouquet
Госпожица Дух, започнах да отслабвам 15 - годишна и вече на 19 - 20 докарах 64 - 65 кг. Значи от вече осем години съм нормална  Laughing като имаше период с малко покачване, във втори курс на студенстването ми, но до пети се вкарах пак в тези кила  Grinning
Малко късно видях темата за майке и дано не е досадно вече, но и аз да споделя  Grinning Родителите ми никога не са ми казвали, че съм дебела и трябва да направя нещо по въпраса, макар да е трябвало даже да ми забранят храната  Confused Имало е съвет да не ям толкова, но аз веднага се тръшках, че ме нараняват и те вдигаха ръце, което е огромна грешка, ама......От настоящия момент мога да кажа, че са могли да ме спрат, но тъй като съм била много злоядо дете и съм била анемична като бебе, явно заради това са ме оставяли да се тъпча, пак грешка.....Имам две сестри, който в момента са на 15 и наблюдавам как до някаква степен майка ми прекалено много ги глези с боклучава храна. Опитвам се да говоря, че е много по - добре да изядат банан, а не пакетираните боклуци, но в тези разговоре с мама все до скандал стигаме  ooooh! Малките не са дебели, но има какво да се желае от едната. Майка ми обаче си е втълпила, че като ги тъпче с кексове, пасти и др. ще се здрави  Shocked А те са едни безволеви, хич не са като мен  hahaha Всеки ден е борба общо взето, но доста ми дотяга понякога и ги оставям да си трошат главите  Wink Тъй като съм минала през този път, не искам и те да го изпитват, но няма кой да ме чуе  Confused Съжалявам за чаршафа  Laughing

# 651
Здравейте отслабващи дами! Как сте? Приемате ли нови попълнения?

# 652

Здравей и добре дошла. Колкото повече, толкова повече  Hug

Аз се чувствам ужасно днес след това омазване вчера. Толкова съжалявам, че се изпуснах така и то без изобщо да ми се яде, че ми идва да се гръмна  Tired Още повече, че ми излезе работа утре и в събота и няма да мога да направя трета тренировка тази седмица. А като добавим и "прекрасното" подуване от ПМС-то направо не ми се говори  ooooh! Съвсем няма да мога да изкарам водата докато не дойде "приятелката"

Ох, оплаках се и ми олекна - сега заминавам на фризьор, за да си оправя настроението  Mr. Green

# 653

Здравей и добре дошла. Колкото повече, толкова повече  Hug

Аз се чувствам ужасно днес след това омазване вчера. Толкова съжалявам, че се изпуснах така и то без изобщо да ми се яде, че ми идва да се гръмна  Tired Още повече, че ми излезе работа утре и в събота и няма да мога да направя трета тренировка тази седмица. А като добавим и "прекрасното" подуване от ПМС-то направо не ми се говори  ooooh! Съвсем няма да мога да изкарам водата докато не дойде "приятелката"

Ох, оплаках се и ми олекна - сега заминавам на фризьор, за да си оправя настроението  Mr. Green

Това все едно аз го написах Simple Smile И аз съм на същия хал. И за капак мъжо има рожден ден утре. Направо калашник ми трябва. Свинското в мен се пробужда и откачам. От вчера започнах и по малко спорт да вкарвам пък ще видим какво ще стане. Имам и за сваляне и за стягане, абе направо другата в мен е време да си ходи  Joy

# 654
Да се изкажа и аз по темата  Mr. Green Полезно е детето от малко да бъде научено що е то здравословно, умерено и балансирано хранене. Да му се показва с личен пример от родителите кои храни са полезни, от кои храни тялото има нужда и полза, от кои храни получава единствено вредност. Ако в къщи не се ядат баници, кексове, тутманици, вафли, пакетирани боклуци ежедневно, ако не и ежечасно детето от малко ще придобие навици за нормално хранене и няма да започне да затлъстява още на 10 годишна възраст. Знам, че на теория е много лесно да се каже, но съм сигурна, че с постоянство и търпение нещата се случват.

И аз съм била по-едра като ученичка, не дебела, но едра. На 16 реших да отслабвам и две или три седмици карах само и единствено на ябълки. Свалих 10 кг., стигнах до цифрата 62 на кантара и бях доволна. След това с годините не си обръщах достатъчно внимание и неусетно, а накрая и вследствие на депресия и емоционално хранене достигнах прекрасните 104 кг. С 90ДД, много четене, осъзнаване какво се случва с мен, защо се случва и най-вече желание за промяна отново свалих до 63 кг.

И последно да кажа, че се олях в писането  Grinning Промяната трябва да започне от нас самите. Да осъзнаем, че живота ни не е концентриран около храната, не тя ни прави щастливи. Храни се, за да живееш, а не живей, за да се храниш  bowuu

Хубав, дъждовен ден ви пожелавам момичета  bouquet

# 655
  • тук и там
Аз съм си ОК днес,въпреки шоколадът и голямото количество храна..Пък знам ли,може и заради тях да съм в добро настроение и кондиция днес  Mr. Green
Утре и аз съм на фризьор.Обаче тук всеки път отиването на фризьор си е тръпка-не знам във какъв вид ще изляза..След  посещението на няколко  различни,реших че няма как да ме докарат вече по-зле където и да отида...Е,грешала съм-оказа се,че винаги може и по-зле.Сега ходя при една ,която не подстригва добре,но поне не е и супер зле.Обаче всеки път отивам със доза притеснение и очаквам изненади,и то не от приятните..Защото и тя е имала  доста кофти изпълнения,та все си е приключение."Очаквай неочакваното" е  в моят случай посещението на фризьор,и за това си го причинявам възможно най-рядко тук,но няма как да го избегна  все пак.. Mr. Green

# 656
Beborana, добре дошла Hug

Вяра, знам, че не е успокояващо, но и аз се чувствам като теб и без да съм се омазвала ... Винаги съм така в ПМС - 10-12 дни, всеееки месец Mr. Green

Kaisia, познато ми е това. Аз от поне 7-8 години ходя при една и съща фризьорка, защото имах няколко злощастни опита в ученическите си години и сега не смея да се доверя на друг Mr. Green Не ми се мисли ако спре да работи, какво ще правя ... ooooh!

Относно темата с децата - на мнение съм, че ако здраво дете има проблем с килограмите (без значение като + или - от нормалните за възрастта му), то вината е в родителите Peace
Аз съм с едра структура, но като ученичка никога не съм била дебела. Винаги килограмите ми са били в норма за годините, макар и да съм изглеждала поне година по-голяма от съучениците си. А не е като да не съм яла банички и други боклуци на училище или да не съм имала досег до сладко или газирано вкъщи. И спорт никога не съм тренирала, но пък родителите ми "дадоха" любовта към разходките сред природата и карането на колело - неща, с които компенсирах боклучавата храна в училище.
Качих килограми, когато станах студентка и след 12-часови лекции грам не ни се готвеше със съквартирантките и карахме на готови и бързи храни. По същото време и разходките занемарих, а на колело не се бях качвала над 10 години.

# 657
  • Велико Търново
Здравейте!
Щастливецът от два дни е с ново пролетно меню, насладихме му се максимално.
По темата с децата от мен за последно, снощи хорските лигави деца ми скъсаха нервите и не само моите-играха на криеница, гонеха се, бягаха и това при наличието на два детски къта. Ние сме много строги родители, а освен това аз съм и арогантно честна с всички. Лигави деца не обичам и не търпя.
Пиша съвсем честно и открито-осиновена съм като бебе и с оглед на това бях гледана като принцеса. Всички мои капризи и желания бяха изпълнявани на момента, с оглед на това отраснах на пържени кюфтета и картофи, луканки, тестени изделия, защото това обичах. Бях изключително болнаво дете с астма, пиех само топла вода, винаги в гърба ми имаше някакви кърпи, които да попиват като се изпотя. С оглед на всичко това бях пълничко и тромаво дете, в училище имах прекрасния прякор "слона" и може да се сетите какви позитиви носи това след себе си. Останах без майка на 17 години и точно тогава ясно осъзнах, че децата ми трябва да могат да правят всичко и не трябва да бъдат залъгвани по никакви въпроси. Мъжът ми например често казва, че този свят е тесен за дебели жени. Това е.
Така, че всеки си знае как, кое и защо.

Вчера съм си напазарувала доволно количество-яйца, извара, пуешко, пилешко филе и следващите 4 дни няма да мисля кога и какво ще ям.
Днес отчитам 110 клека от предизвикателството,10 минути комплекса на Мадона за ръце, след работа ще играя тенис, а довечеря кардио стълби.

Имайте хубав ден!

# 658
  • Козлодуй
Леле колко много сте изписали не мога да го изчета Simple Smile

pvacheva , не помня ако си писала, но някакво заболяване на краката имаш ли?
Защото е съвсем нелогично да те болят краката от кг, които си.На твоята височина тези кг са съвсем нормални и по "теория на билогията" не би трябвало изобщо да натоварват краката.
И дали това "огромно усилие тренировки", които полагаш, не натоварват допълнително краката ти?

Не краката ми прегряват абсолютно нелогично дори да е хладно времето затова преди тенировка си пръскам чорапите с морска вода имам в хладилника пръскалка с морска вода и така Simple Smile
Тренировките ми помагат само да стегна мускулите и да не ме болят толкова иначе имам страшен целулит и предполагам това е причината Simple Smile

pvacheva - честито ти загубено килце Wink
Благодаря от сърце Simple Smile При мен борбата да задържа килограмите е огромна затова всяка добра дума ми е като балсам Simple Smile
Благодаря и за прекрасните менюта които споделяш защото на мен съставянето на менюта още ми куца още повече е необходимо да се съобразявам със семейството си Simple Smile

-1 см от талия е добре.Ако няма промяна във всички мерки(бицепс,гръдна,ханш,бедро,прасец) в продължение на две -три седмици -тогава се смята за застой.Това-в сличай че няма промяна във храненето.Ако е застой наистина-трябва да се увеличи храненето(да се вдигнат калориите) и ако се храниш ниско въглехидратно-да  се вкара малко повече Вх за една седмица примерно.
То когато ядеш по един козунак на закуска и си дебела-добре,ама ако ядеш по две резенчета козунак веднъж седмично и пак си дебела-това се казва да си прецакана отвсякъде.Аз не съм от тях-при мен си личи  че си похапвам-защото и си похапвам наистина Mr. Green .Днес съм режимна все още и мисля да продължа така. Peace
Кайсия предполагам имаш на впредвид, че като няма промяна в мерките не нараства мускулната маса, обаче аз не съм намалила яденето единственото което ме научиха двете диети които спазвах е че от целина се отслабва (целина присъстваше и в двете) и сега я добавям във всяка салата макар да не я харесвам на вкус и гледам всичко в къщи да приготвям Simple Smile

Манекенски мерки - аз съм много нисичка и най-добре се чувствам на 48 кг. За съжаление не вярвам да постигна тези килограми, като се има предвит годините ми, но и на 50 кг ще се радвам  Heart Eyes

Вяра песимист си в момента заради ПМС-то горе главата момиче ще ги достигнеш тези килограми заслужаваш го толкова мотивация си дала тук в темата и аз също се мотивирах от теб Simple Smile
Съгласна съм че 3 килограма например много трудно се свалят имай на впредвид, че щом си дребна се нуждаеш от много по-малко калории от мъжа ти аз като видя че качвам килограми гледам да се изолирам от съпруга ми и да ям по мой си начин все пак той е с 30 кг по-тежък от мен и еднаквите порции с него направо ме убиват.

Моята борба продължава за да задържа килограми и ще изчета темата сега внимателно Simple Smile

# 659
  • някъде
Реших вчера да се отпусна и поглезя и резултата днес е- подута, качила сваленото с мъка за 7дни, с главоболие, схваната в гърба, врата, кръста....с една дума парцал. ooooh! А след качването ми на кантара реших да се "наградя" с парче домашна баница и кекс. ooooh!
Или трябва сериозна воля, или ще си бъда слон цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт