Дневникът тема 76 - Да отслабнем всички заедно!

• 49 178
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте момичета,кантара днес така яко ме сюрпризира,че съм без думи.Вчера не съм прекалявала с нищо,празника вечерта почти не го отбелязах защото със детето заспахме в 18.20ч. и станахме в 21ч. Simple SmileХраната си беше в нормални количества,но днес съм плюс 1,2кг. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 661
Добро утро и от мен. Simple Smile

Нещо последно за децата и приключвам и аз.
Замислих се, след като един родител каже на 10годишното си дете (примерно). "Имаш корем, трябва да отслабнеш", какво точно се очаква да се случи?
Това е дете, то не приготвя само храната си, не е запознато с това какво представлява един режим, няма понятие от физиологията на тялото, механизмите му и т.н. и т.н.
Та...как точно детето ще се "хване" и ще отслабне?!?

"Хващам" се за този пост, за да споделя опит....
Когато малкия ми син влезе в пубертета, качи доста кг, основно по бедрата и дупето.Никога нищо не съм му казала, просто маалко му смених храната.А й явно той също не се чувстваше особено добре, затова когато след 7 клас смени училището, ходеше и се връщаше от новото пеша, около 2,5 км в едната посока.Каза, че не желае карта за градски транспорт, няма да се качва на автобуси.За около година и половина влезе в "пътя".
Сега е по-скоро слаб.
Аз ужасно много бих се притеснявала да кажа на дете, особено момиче, че е дебело и трябва да вземе мерки.Има немалко случаи на анорексия вследствие на подобни "тежки думи" от най-близките хора.А и ако се насади чувството на вина, отвращение от храната, после е много трудно, да не кажа почти невъзможно да се преодолеят тези негативи.В повечето случаи това си остава някаква психическа травма за цял живот.

Снощи и аз ядох повече, макар и напълно подходяща храна.Днес още не съм гладна, направо ще обядвам след час някъде.

# 662
  • София
Сиска, много ми хареса това, което каза, че увисналите ръце е добре да бъдат покрити. Аз споделям това мнение, че човек така изглежда много по-добре. За другите хора не ме интересува, да си ходят както искат, но на ме ми увиснаха при последното надебеляване и от тогава не нося потници и рокли без ръкави. Много пъти са ме питали защо и че трябвало да си купя тази или онази дреха, какво толкова като няма ръкави. За мен обаче разликата във визията с един ръкав по-широк до средата на бицепса/или дълъг и без такъв е огромна, бих казала, че в първия случай изглеждам 6-7 кг по-слаба.

Докато прикривам ръцете, работя и върху оформянето им. Това ми е най-сложно, защото крака, корем мога да ги прикрия, но ръцете дори и с тениска се виждат, по-трудно е намирането на подходяща дреха, а при едър бюст и широки ръце, човек изглежда по-пълен отколкото е. Вярвам, че тренирвките ще имат ефект. Така че запретвам ръкави (вкъщи  Mr. Green) и работя здраво за ръце!

Диди, pvacheva, повечето е задържана вода, не се притеснявайте, ще ѝ трябва време да излезе, но  се сваля по-лесно от мазниниките.

# 663
  • Козлодуй
Реших вчера да се отпусна и поглезя и резултата днес е- подута, качила сваленото с мъка за 7дни, с главоболие, схваната в гърба, врата, кръста....с една дума парцал. ooooh! А след качването ми на кантара реших да се "наградя" с парче домашна баница и кекс. ooooh!
Или трябва сериозна воля, или ще си бъда слон цял живот.
Диди аз тази сутрин за закуска разчиствах шоколади останали от празника вчера Simple Smile Не искам да знам още какви ще са последствията - просто след празник  не се меря Simple Smile

# 664
1 см ми се променя талията като изпия 1 чаша вода  Crazy Точно талията не ми е ама никакъв ориентир.. От днес до утре пък хич.. В по-дълъг период, седмица поне-две може би да.
Но като ви чета 60 см талия.. 50 кг..  Crazy Crazy както и да е, всеки си има цели и виждания, ама чак такива залитания...

Виж Д-то докато спада и баджака - ей това е прогрес  Mr. Green

Сиска  Hug моята щерка е клечка и половина. Краката й са само мускул, има коремна преса чак  Crazy Яде супер малко (като бебе, я хранех с капкомер буквално, след ако изяде повече от 5 хапки е уникален прогрес  Rolling Eyes) Не е никак дъщеря на родителите си  Joy
...обаче не мога да я накарам да тренира нищо. А така ми се искаше да я гимнастична за малко поне  Whistling И двете ми братовчедки са треньорки и бивши състезателки (едната по спортна, другата по ХГ)... но туй мойто дребното ходи 5 пъти и се връцна, не искала  Crossing Arms Ще пробвам пак на пролет да видим.

Аз съм си застопорила кг от 10тина дни и чакам чудото на новото кило да ме споходи  Joy Но пък е добре за организма да има спирки от време на време да свиква с новите мерки, че да не вземе да си иска старите Simple Smile Simple Smile 

# 665
pvacheva, да не би да имаш вътрешни разширени вени?
И една колежка, и свекърва ми са с разширени вени и те така се оплакват от "горещи" крака.

Здравейте момичета,кантара днес така яко ме сюрпризира,че съм без думи.Вчера не съм прекалявала с нищо,празника вечерта почти не го отбелязах защото със детето заспахме в 18.20ч. и станахме в 21ч. Simple SmileХраната си беше в нормални количества,но днес съм плюс 1,2кг. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Не се стреляй     Laughing   , от нещо си задържала повечко вода.Ограничи днес водозадържащите храни и до утре-вдругиден няма да я има.

# 666
  • Козлодуй

Докато прикривам ръцете, работя и върху оформянето им. Това ми е най-сложно, защото крака, корем мога да ги прикрия, но ръцете дори и с тениска се виждат, по-трудно е намирането на подходяща дреха, а при едър бюст и широки ръце, човек изглежда по-пълен отколкото е. Вярвам, че тренирвките ще имат ефект. Така че запретвам ръкави (вкъщи  Mr. Green) и работя здраво за ръце!

Диди, pvacheva, повечето е задържана вода, не се притеснявайте, ще ѝ трябва време да излезе, но  се сваля по-лесно от мазниниките.
Ния ти ръцете аз краката Simple Smile Ужасно увиснали са ми краката от вътрешната страна защото те ми бяха най-дебели и сега не мога да ги стегна мажа всеки ден кремове ама не помага Simple Smile Обречена съм да си ходя с панталон Simple Smile Та бих предпочела тениска пред дълъг панталон през лятото Simple Smile

# 667
Аз пък така или иначе лятото не обичам къси неща Simple Smile Все с панталони. Обаче от клякане не ти ли се стягат краката?

# 668
  • Велико Търново
Духи, тя е малка. Мина тръгна на 6 навършени години, но нейната голяма любов е класическия балет Heart Eyes
Не мога да се притеснявам да им казвам, защото като влезе в залата първо стъпва на кантара. Все ми се струва, че е по удачно аз да кажа у нас, отколкото в клуба.

# 669
  • Козлодуй
Amour* да имам мрежа от капиляри по краката но горе долу съм им намерила цаката - през лятото ги мажа с охлаждащи гелове и троксевазин Simple Smile

# 670
  • Козлодуй
Аз пък така или иначе лятото не обичам къси неща Simple Smile Все с панталони. Обаче от клякане не ти ли се стягат краката?
Използвам всяка причина да клякам дори в супермаркета като пазатувам клякам до всеки по-нисък ред да видя стоката ама кожата си трябва да се прибере сама Simple Smile

# 671
  • тук и там
pvacheva,aз честно казано си нямам на идея как се разбира какво се качва и сваля-мазнини ли,маса ли.. .По-скоро смятам,че загубата на сантиметри -означава загуба на мазнини.В този смисъл,по-важно е да имаш загуба на сантиметри,от колкото на килограми.А ти имаш-и на килограм и на сантиметър. Peace
И да дам линк,към моя любима статия,която съм пускала тук около 5 пъти.. Mr. GreenНо през последният месец май не съм,та да ви я припомня.Това за кантарът и процентите мазнини...
http://www.livetolift.com/2016/02/25/tyrsete-ne-kilogrami-i-procenti-a-vizia/

Иначе-нали се разбрахме,че работим  на първо място за добро здраве,постижения и   кондиция,а визията ще дойде в последствие. Simple Smile Peace
Аз съм със лошо кръвообръщение и има разширена вена на единият крак-в начален стадий...Имам и целулит доста-това пак поради лошо кръвообръщение.Обаче болки нямам,и са ми вечно студени краката..

Аз имам и на ръцете и на бедрата такива отпускания..(мисля че това са мазнини всъщност).По-скоро ме притеснява целулитЯ и за това не нося къси панталони..Ама си ходя със къс ръкав и не ми пука. Crossing Arms

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 12:20 от Kaisia

# 672
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
АМОРЧЕ,благодаря. bouquet Ох и моето съкровище има страхотни ръце и то точно там,където на мен ми е проблема,отдолу на ръчичката.Аз само мога да си мечтая Simple Smile Моята я записах на гимнастика защото съм възхитена от краката на гимнастичките,но зависи към кой клуб тренират. Simple Smile Нашия клуб не се слави със страхотни крака,а със закръглени. Simple SmileОпределено плуването и извая ръчичките и корема.Де да можехме да тренираме паралелно и аз да стана със нейната мускулатура. Laughing

# 673
  • някъде
Темата за децата, килограмите и отслабването е деликатна тема. Не се знае кой как ще го каже, разбере, реагира...
Синът ми е на 10 и половина, тази зима започна да качва на дупе, крака и корем, но си е нормален. Гледам да му говоря за вредните сандвичи и пици, но гледа от другите деца и ходи и той да си купува. Има съученици, които са близо до моите килограми, но ходят на училище с по 10 лв и цял ден тъпчат сандвичи, дюнери, кола и фанта. Едно детенце всеки път като го видя с майка му по пътя за училище яде нещо в движение, а свършвайки училище още в двора му е връчен сандвич или кроасан- ето това не го одобрявам ама хич.
Но да набиваш в главата на дете постоянно, че е пълно, дебело, увиснало, може да е нож с две остриета.
Сестра ми в последните ученически години, заедно с приятелките си започна да гладува ( от дете е най-високата от наборчетата си- като малка е била закръглена, след това си беше ок)- започна да припада по улиците, да и изчезва цикъла, да има проблеми с гушата и други такива "екстри".
Братовчедката на сина ми е ниска и закръглена- майка и не пропуска да я "обижда" пред всеки срещнат, че е дебела и трътлеста.
Факт е, че децата масово са затлъстели и трябва да се взимат мерки, но много внимателно, особено с тези, при които не е толкова очевидно напълняването.

# 674
  • Козлодуй
Kaisia може да си я споделяла тази статия ама аз за първи път я виждам Simple Smile Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт