Как бързо времето отлита, а ЮЛЧЕТО все по-силно рита!

• 44 637
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Бандитка мен ме осигуряват на почти 600лв,майчинството за първата година се очертава да е около 434лв.
Минималното майчинство за първата година е по 460 лв. на месец.

не е вярно,първата година е 90% от осигурителния доход и са болнични
втората година за сега е 340

# 676
Минималното майчинство е обвързано с минималната работна заплата за страната. Нека го обясня с пример:
Моя приятелка роди на 4 юли 2016 г (минималната работна заплата за 2016 беше 420 лв). Та,тази приятелка взимаше чисти 420 лева за месеците от 2016. През сегашната 2017 г. минималната работна заплата от 1 януари стана 460 лв. Сега, за месеците от 1 януари до 4 юли (когато детенцето ще стане на 1 година) на нея и превеждат вече по 460 лв. месечно (защото, ако си бил на трудов договор, дори да си взимал по-малка заплата, това няма значение. Сега, когато си в майчинство взимаш поне минималната работна заплата, а ако си се осигурявал на по-висок праг, то тогава парите се надграждат над тези 460 лв).
Да продължа с обяснението. За втората година от майчинството минималните пари, които държавата дава (на майки с трудов стаж) е 340 лева. В дадения случай моята приятелка след 4 юли тази година ще взима вече по 340 лв на месец за отглеждане на дете до 2 годишна възраст.

# 677
Бандитка мен ме осигуряват на почти 600лв,майчинството за първата година се очертава да е около 434лв.

Няма да споря. Аз имам дете, което следващата седмица става на три. Знам какъв е закона и знам колко пари съм взимала за него. Ако сега не сте съгласни с мен, то когато започнат преводите ще бъдете приятно изненадани.

# 678

Забравих да допълня, че тези 90 % важат за майки, които се осигуряват на повече от минималната работна заплата. (Но, ако при изчислението парите са под тези 460 лв, то държавата пак им дава 460, защото това е обвързано с минималната работна заплата и е закон).

# 679
хубаво, че не спориш и си изписала само три поста

в  майчинството си втората година и не е обвързано с минималната заплата,седи си една сума от бая години 340
първата година взимаш болничен и там си го изчисляваш това е

всеки си знае неговата,аз нямам намерение да спора по форуми

# 680
"Дневното парично обезщетение не може да бъде по-голямо от среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението, и по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната." (Това е цитат от http://rabotatami.com/maichinstvo-2017-godina-vsichko-koeto-trqbva-da-znaem/ )
Приключвам с обясненията. Права си, че всеки си знае неговото.

# 681
Аз с това майчинство се обърквам много изобщо не съм наясно . Как така минималното е 460лв първата година? Една приятелка сега роди и каза че си го изчислила в сайта на нои че ще взима по 20,15 лв на ден ? това не прави 460 на месец ?

Май се смята само за работни дни.

# 682
  • Сливен
Само за работните дни се смята.

# 683
Бандитка е права. Ако ви осигуряват на минималната заплата, имате болничен и т.н., майчинството ви за първата година няма да се смята по общата формула, а ще бъде фиксирано - 460 лв. Защото по закон майчинството за първата година не може да е по-малко от минималната работна заплата, макар реално да е така. П.п. Това важи само за жените с необходимия стаж, осигурявани на МРЗ.

# 684
  • Варна
Бебка и аз бях така... денем нищо,а нощем...кукувица ставах..
Да чукна на дърво, от само себеси мина и сега спя непробудно,дори и във ВЦ паузите съм полу заспала 😂😂😂

Колко време отне ? Направо си мисля, че ще си откарам така до юни ...

#Crazy #Crazy #Crazy Доста време си влачех течащия нос и кихавицата.... По принцип си кихам доста. Никакви медикаменти не съм вземала,само последната седмица си прочиствах носа с физиологичен р-р. Един ден прекарах страшен ужас,от всякъде течех,очи,нос...всичко  Laughing Laughing На другия ден нищо ми нямаше,даже след това спрях и да кихам (а съм и с пролетна алергия,но да чукна на дърво нещо я няма...)

# 685
По въпроса за майчинството, аз намерих този калкулатор, който на мен лично ми беше доста полезен (не че и вие не можете да си го намерите сами, но го слагам все пак  Grinning). Според него излиза, че ще взимам повече, отколкото очаквах, дано наистина да е така  Mr. Green
https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php

# 686
По въпроса за майчинството, аз намерих този калкулатор, който на мен лично ми беше доста полезен (не че и вие не можете да си го намерите сами, но го слагам все пак  Grinning). Според него излиза, че ще взимам повече, отколкото очаквах, дано наистина да е така  Mr. Green
https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php

Да и аз съм попадала на него но трябва доста точно да си знаеш доходите, пък аз не съм наясно сега какво се случва .... най-добрия калкулатор е този на НОИ, с ПИК код Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Даже и пенсия мога да си изчисля хаххаа

# 687
Аз понеже съм лесна, самоосигурявам си се на минимума  Mr. Green Та сега ще намажа от вдигането на минималната заплата, както изглежда  Whistling Не го вярвах, мислех, че на колкото съм се осигурявала, толкова ще си получавам, ама доколкото четох, увеличението си се отразява и в моя случай, на далавера съм   Laughing

# 688
Хора, народът е изперкал... Новата ни съседка крещи от 00 до 03ч.всяка нощ в бясна истерия, не знам от къде взима сила,  ама е нещо страшно :/ На външен вид и личи, че не е хич добре и е за сериозни медикаменти... Мисля че има и детенце, което е свидетел на всичко това :/ А аз не знам дали пак да не се преместим докато е време, не сме спали 10 дни. Егати лошия късмет, или ще са някакви денонощни музики, или шумни алкохолици... или тва сега Sad
Говорихме с нея, дано се кротне.
Точно сега имам нужда от спокойствие да му се невиди...
Мрън.

# 689
Хора, народът е изперкал... Новата ни съседка крещи от 00 до 03ч.всяка нощ в бясна истерия, не знам от къде взима сила,  ама е нещо страшно :/ На външен вид и личи, че не е хич добре и е за сериозни медикаменти... Мисля че има и детенце, което е свидетел на всичко това :/ А аз не знам дали пак да не се преместим докато е време, не сме спали 10 дни. Егати лошия късмет, или ще са някакви денонощни музики, или шумни алкохолици... или тва сега Sad
Говорихме с нея, дано се кротне.
Точно сега имам нужда от спокойствие да му се невиди...
Мрън.

При мен е същото . Бият се , карат се, крещят си , думкат , местят мебели , че и дупки пробиват ....и всичкото точно в този период от 00 до 03ч сутринта ???

Общи условия

Активация на акаунт