Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 481
  • 933
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Чисто конспиративно, но според мен някой чакат нарочно последния момент, защото така се блокират възможностите за реакция на другите.

Разбира се!:) Сега започват играта на нерви и врътките. Аз споделих по-назад как блъфирах на едно от предните класирания.
Поради тази причина на 11-ти изобщо няма да отварям сайта. Подредила съм си желанията още февруари месец. Каквото стане - това.

# 751
При нас, преди два месеца бяхме на колелото на късмета, а сега вече сме само на колелото Laughing

# 752
Ние сме на първо място, така че нямам притеснения от този род  Mr. Green

# 753
  • София
При  нас пък противно на очакванията ми от няколко седмици (поне 2) няма никакво движение по опашките.

# 754
  • София
Amini, и ние сме на първо място....засега. Но тези след нас могат да си вдигнат точките, ако си променят реда на желанията или влезнат нови кандидати

# 755
Сигурно е дискутирано,  но да попитам: 1. Незаетите места по социални критерии прехвърлят ли се към общия списък?
2. Как стоят нещата с протоколите по болест? Днес една майка ми каза,  че е извадила такъв протокол на дъщеря си и , ако не я класират щяла да занесе протокола в детската градина и ще я приемат. Това значи ли, че деца с по-малко точки могат да предоставят такъв протокол( ако имат) на място и да изместят тези с повече точки? Ако е така човек не може да си направи никаква сметка за шансовете. Май много объркано го написах...

# 756
Аз дали мога да ви попитам за съвет от личен опит?
В нашия район имаме няколко ОДЗ и едно СДЯ. Още февруари месец си подредих желанията и сега гледам, че можем да влезем от раз в единственото ОДЗ, за което не сме кандидатствали (8-мо). Работата е там, че от всички, то ми е най-далече, но не това ме спира, а фактът, че негативните отзиви за там са много и потресаващи, включително случаят с нахапаното момиче Никол.
Та да се върна на въпроса: дали да ни приемат тук и да чакаме второ класиране за друго място или да си оставя нещата както са досега - подредени по желанието ми, независимо от броя кандидати и съответно да чакам щастливо развитие за нас в томболата?
Сещам се за още един въпрос и вероятно много хора няма да го одобрят, но така или иначе това е информация от майките/бащите в кварталния парк. Сумата за прием "под масата" била 2000 лв!!! Как става така? Нали уж всичко е онлайн и с точки???

# 757
  • Sofia
Сигурно е дискутирано,  но да попитам: 1. Незаетите места по социални критерии прехвърлят ли се към общия списък?  - ДА
2. Как стоят нещата с протоколите по болест? Днес една майка ми каза,  че е извадила такъв протокол на дъщеря си и , ако не я класират щяла да занесе протокола в детската градина и ще я приемат. Това значи ли, че деца с по-малко точки могат да предоставят такъв протокол( ако имат) на място и да изместят тези с повече точки? Ако е така човек не може да си направи никаква сметка за шансовете. Май много объркано го написах...
- За съжаление е така. Има и такива, които си вадят фалшиф протокол - само, за да ги приемат. С него се отива на място при Директорката, където тя решава дали да те вземе или не. Не минаваш през системата.

# 758
  • София
Сигурно е дискутирано,  но да попитам: 1. Незаетите места по социални критерии прехвърлят ли се към общия списък?

1. Да
2. Не, не изместват децата с повече точки, това е отделно "класиране" и има отделно пусната бройка за деца с телк и други заболявания. Имай предвид че това почти винаги е " нереална болест" и се използва за корупция и мито от директорките

# 759
  • София
Първо - това ще занесе протокола и ще я приемат е абсолютно невярно. Но нека тя си мисли, че ще стане така лесно. Второ - децата със СОП и хронични заболявания се приемат на място в ДГ и те не изместват децата от списъците с точките.

# 760
  • София
Здравейте, знам, че когато детето е родено януари има право да кандидатства с предходен набор, като може да се класира, ако няма кандидати от съответния предходен набор. Как точно става кандидатстването? На мен сега не ми дава в системата да наредя кандидатура с предходен, на следващо класиране ли се появява опцията или как?? Предварително благодаря за отговоря  bouquet

# 761
Здравейте,
Много се извинявам, че може да питам нещо дискутирано вече, но не остава време до класирането. Въпросите ми са два:
- Офисът на съпругът ми е в друг район, но понякога работи от вкъщи. Дали може да получи допълнителната 0.1 точка за месторабота в района на градината със служебна бележка, при положение, че не е постоянно хоум офис, и какъв да е текстът на бележката. Също така, от кого трябва да е подписана - от прекия шеф или HR отдел, друг? В смисъл има ли изискване за точен формат и издаващ на бележката. Съжалявам ако е коментирано.
- Ако по някаква причина директорът на градината не приеме въпросната бележка и оставащите точки не са достатъчно за прием в градината, какво се случва, детето продължава ли да участва в класирането за др. градини, в които е кандидатсвало?

Питам, защото тази 0.1 точка значително би ни увеличила шансовете за прием, но от друга страна не съм сигурна каква точно служебна бележка могат да издадат на ММ и се чудя дали да попълвам въобще.

Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 10 май 2017, 00:01 от Crombelina

# 762
Извинявам се и аз ако е вече дискутирано, но не намерих в темата: някой знае ли дали и какво трябва да направим ако класират детето в яслата, която ни е на 1-во място, но ние решим да не го записваме там (нито в друга ясла)?

Благодаря и успех на всички!

# 763
  • София
Здравейте,
Много се извинявам, че може да питам нещо дискутирано вече, но не остава време до класирането. Въпросите ми са два:
- Офисът на съпругът ми е в друг район, но понякога работи от вкъщи. Дали може да получи допълнителната 0.1 точка за месторабота в района на градината със служебна бележка, при положение, че не е постоянно хоум офис, и какъв да е текстът на бележката. Също така, от кого трябва да е подписана - от прекия шеф или HR отдел, друг? В смисъл има ли изискване за точен формат и издаващ на бележката. Съжалявам ако е коментирано.
- Ако по някаква причина директорът на градината не приеме въпросната бележка и оставащите точки не са достатъчно за прием в градината, какво се случва, детето продължава ли да участва в класирането за др. градини, в които е кандидатсвало? Ако не ви приемат бележката, няма изобщо да ви питат за "оставащи точки"- директно се отказва записване при нередовни документи.

Питам, защото тази 0.1 точка значително би ни увеличила шансовете за прием, но от друга страна не съм сигурна каква точно служебна бележка могат да издадат на ММ и се чудя дали да попълвам въобще.

Благодаря предварително!

По принцип тази бележка следва да се издаде, ако има допълнение към трудовия договор, че служителят може да упражнява труд от дома си. Аз нямам такова, но съм имала случаи да не се чувствам добре и да остна да работя от вкъщи. Трябва ли да се запиша с район на месторабота района ми по лична карта? Ми не! Бележката се издава от отделът, който издава и води съответните документи във фирмата с изходящ номер и мокър печат; при едни е ЧР, при други деловодство- едва ли прекият ръководител на съпругът ви води изходящи номера...
Нашата директорка каза, че ще изисква копие на трудов договор/анекс за работа от вкъщи. Може и вашата да поиска, така че ако нямате, по-добре не опитвайте, ще ви откажат записване.

# 764
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...
Нашата директорка каза, че ще изисква копие на трудов договор/анекс за работа от вкъщи. Може и вашата да поиска, така че ако нямате, по-добре не опитвайте, ще ви откажат записване.
Това е извън правомощията на директора на ОДЗ и тя няма законово право да иска тези документи!!! В системата пише каква да е бележката и ако работодателя няма проблем да издаде бележка с адрес, поискан от работника, само тя е напълно достатъчна. Всичко друго е интерпретация на директора и не е в неговите правомощия.
Имам приятелка, чийто съпруг е търговски представите, като района за който отговаря е Люлин. Те живееха на квартира в Младост, но планираха преместване в Люлин и работодателят му издаде миналата година точно бележка, в която е описано: адрес на фирмата: Лозенец; район на месторабота Люлин. Не е имало, от страна на директорката изисквания за други документи. И не само в този случай е така: В големите вериги магазини, служителите също често са на ротационен принцип и доста често се съгласяват от отдел човешки ресурси да издадат бележка в адрес, който устройва работника, а и там има магазин ... почти сигурно е, че поне месец в годината работника ще е и на този обект ... И т.н. случаи много ...

Общи условия

Активация на акаунт