Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 490
  • 933
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Здравейте,
 Питането ми е за набор 2012 и преместване ... Искам да питам при евентуален прием през септември 2017-2018 г. може ли детето да се премести в новата ДГ и да ползва летните дежурни групи преди септември в съответната ДГ?
Благодаря ви

Не. При прием сега за година 2017-2018 се тръгва на ДГ от 15.09, НЕ може да се ползват дежурни групи. Даже не можете да тръгнете от 01/09. Трябвало е да се класирате на последното междинно класиране и щеше да стане.
Защо пък да не не може да тръгне от 01.09? Ако градината започва работа тогава няма проблем. Ако ви приемат сега, ще можете да си ползвате дежурните групи в старата градина до момента в който тръгнете в новата.

# 736
  • София
Учебната година започва от 15.09 и от тогава детето е предвидено  newsm78 

Аз сега съм в размисли коя градина да избера...имаме реален шанс за приемане в две. Едната, обаче, няма яслени групи, а ни е по-близо. Проблемът е, че очакваме второ дете, а то вероятно би имало предимство ако брат му ходи в съответната градина.Синът ми сега е в самостоятелна ясла, защото нямаше никакъв шанс за ОДЗ. Ако го запиша в градината без ясла, с малкото пак ще е по същия начин, ще ходи на майната си  Tired и ще кандидатстваме два пъти. Градината с яслени групи ни е малко по-далеч. тази без е през улица и половина, тази със през няколко улици.
Но пък всичко се случва, моите бременности са проблемни и не винаги са успешни. А и нещо не мога да сметна, като дойде време за втора ясла/градина да не би пък синът ми вече да е наесен за първи клас  newsm78 
Трябва да го обмисля и да взема решение, но ми е твърде кратък срока  Crossing Arms

# 737
  • София
Разбира се, че тази с яслени групи. Какво са няколко улици...

# 738
  • София
Винаги съм си пускала децата в началото на септември. Ако почват от септември по каква логика биха ме карали да чакам 15 дена? Това все пак не е училище.

# 739
  • София
При нас в яслата не работят август и новите деца постъпват след 15 септеври. За тези, които ходят от предната учебна година, предполагам може и от 01.09.

Аз знам, че в онази с яслата е по-умно, ама като си представя как го прибирам зимата и то с малко бебе  Tired Тази зима беше кошмар...то бяха шейни, то на гръб го носих в ергономичната раница. Той не обича да ходи в снега, реве на земята и се тръшка. И направо ми става зле, като си представя това + бебе . Макар, че е по-близо от сегашната ясла де  newsm78 
Предполагам, че все пак ще е тази с яслата, но си мрънкам.

# 740
  • София
И нашата ясла почива целия август. Но след това работи от 01.09, за всички. Когато записвах малката просто ме попитаха, кога след 01.09 ще тръгне.

# 741
  • София
На нас ни казаха, че срокът за тръгване е от 15.09 до 15.12(в крайна сметка скъсиха срока, заради точката за кандидатстване за градина). В началото на Октомври ни беше родителската среща и доста деца бяха тръгнали точно на 15-и.

# 742
  • София
Не мога да разбера защо много родители чакат последния момент да подадат кандидатурите? От сутринта има 3 нови деца в ДГ, за която кандидатства дъщеря ми. Изправя ми се косата при мисълта, какво ще стане до 11-ти.

# 743
  • София
Не мога да разбера защо много родители чакат последния момент да подадат кандидатурите? От сутринта има 3 нови деца в ДГ, за която кандидатства дъщеря ми. Изправя ми се косата при мисълта, какво ще стане до 11-ти.
Мдам...при нас са 5 и то с нашите точки 😑 Тъкмо мислих, че ще влезем, сега ще се моля на томболата.
А тази томбола кой я тегли? Системата или директорите?

# 744
Може просто да са си разместили желанията според шанса.

# 745
  • София
Може просто да са си разместили желанията според шанса.
Тази ясла е с най-голям наплив в нашия квартал, тъй че, със сигурност шансоветте са най-малки, въпреки, че сме с 9.1 точки. Със същите точки са и новопоявилите се. Ние живеем в непосредствена близост до градината, та за това се надявам да я приемат.

# 746
  • София
Мдам...при нас са 5 и то с нашите точки 😑 Тъкмо мислих, че ще влезем, сега ще се моля на томболата.
А тази томбола кой я тегли? Системата или директорите?

Компютър генерира случайни числа. По-малките влизат.

# 747
  • София
Чисто конспиративно, но според мен някой чакат нарочно последния момент, защото така се блокират възможностите за реакция на другите. Ние засега сме вътре, но умирам от ужас какво може да стане на 11.05. Добре, че ММ не е на работа този ден, та ще мога да вися на компа

# 748
  • София
Ние сме на ръба. Ако още едно се появи, отиваме на колелото на късмета Sad

# 749
  • София
Чисто конспиративно, но според мен някой чакат нарочно последния момент, защото така се блокират възможностите за реакция на другите.

Разбира се!:) Сега започват играта на нерви и врътките. Аз споделих по-назад как блъфирах на едно от предните класирания.

Общи условия

Активация на акаунт