Страсти – градините в София, кампания 2017/2018 - тема 2

• 74 550
  • 933
  •   1
Отговори
# 630
Защо в общите опашки не присъстват всички деца от списъка по социални критерии? Не би ли трябвало в списъка по социални критерии да присъстват със всички точки, а в общата опашка отново да присъстват без специалните точки?
В цялата опашка ли ги няма? Където кандидатства сина ми, всички присъстват, но повечето са доста надолу в списъка, тъй като имат малко точки без социалните.
Да, цялата опашка ги няма, прегледах в 4-те ясли, в които синът ми кандидатства. За мен е учудващо, че някои присъстват, а други не...

# 631
Не би трябвало да е така, странно.

# 632
Здравейте, синът ми има най=голям шанс да го приемат в самостоятелни ясли без градински групи. След като завърши яслата ще трябва пак да кандидатстваме за детска градина, но ще има ли шанс да го
приемат след като децата от яслените групи преминават автоматично?
Бащата се води на адреса на територията на детската градина. Ако си сменя адреса, ще получа ли допълнителна точка?
Синът ми е роден януари 2016г, казаха ми, че ще може да кандидатства с по-нисък набор. Но отново ли ще трябва да подредя желанията си или си остават същите? как става преместването от една ясла в друга? Благодаря за отговорите

# 633
  • София
Здравейте, синът ми има най=голям шанс да го приемат в самостоятелни ясли без градински групи. След като завърши яслата ще трябва пак да кандидатстваме за детска градина, но ще има ли шанс да го
приемат след като децата от яслените групи преминават автоматично? При посещение на самостоятелна ясла 6 месеца преди кандидатстване за градинска група се получава 1 т. допълнително.
 Ако кандидатствате в ДГ без яслени групи няма да има деца, които да продължават автоматично

Бащата се води на адреса на територията на детската градина. Ако си сменя адреса, ще получа ли допълнителна точка? Не. Достатъчно е единият от родителите да докаже адрес. Няма допълнителни точки и за вторият родител-
Синът ми е роден януари 2016г, казаха ми, че ще може да кандидатства с по-нисък набор. Но отново ли ще трябва да подредя желанията си или си остават същите? Това става само на текущи класирания и то само ако няма чакащи деца от съответния набор.как става преместването от една ясла в друга? Кандидатстване по общия ред. Благодаря за отговорите

# 634
Здравейте,искам да попитам -в най-желаната от нас градина има обявен прием за набор 2014 0 места,а има 60 деца чакащи ,като  на повечето е първо желание.Защо ???

# 635
  • София
Здравейте,искам да попитам -в най-желаната от нас градина има обявен прием за набор 2014 0 места,а има 60 деца чакащи ,като  на повечето е първо желание.Защо ???
Това и мен ме вълнува. Или родителите не са наясно, че в тази градина детето им няма да влезе (съмнява ме чак толкова тъпи хора да има, но знае ли човек), или има нещо друго, за което не знам, например все пак да им е обещано на тези деца да бъдат приети по някакви си "вътрешни" правила срещу съответната сума.

# 636
  • София
Когато няма обявени места, не пишеше ли някъде отстрани, че за набора на детето няма места/прием  newsm78
Според мен просто хората се редят, защото имат надежди.Но те са неоправдани, защото ако е имало места, то щяха да са обявени.

# 637
  • София
......
Искам да попитам следното, защото не го срещнах в Ръководството - съпругът ми работи основно от вкъщи, както и обикаля клиенти на фирмата в различни райони на София. Самата фирма е с регистрация в друг район. Може ли на служебната бележка за удостоверяване на месторабота да се посочи нашият район и това изисква ли някаква корекция / анекс към трудовия му договор?
.....

Може и не е нужно корекция в трудовия договор. Аз работя буквално в два офиса, но официялния ми офис по договор е на различно от това което ми дадоха на бележката
Да разбирам ли,че при желание от страна на ТРТ-то на фирмата и съгласие на шефа,може да бъде упоменато, че работя от вкъщи и така да получа допълнителна точка.
Не ,че не работя и от вкъщи, но дните са разпределение 50/50 къде съм.

# 638
Момичета, каква е процедурата с ваденето на документите за записване? Скед като класирането излиза на 13ти май, достатъчни ли са тези 2 седмици да се подготвят документите? Не може ли предварително да се изискат от работодателя, има ли такава практика? Тък като в някои фирми чр и трз са доста бавнички Sad

# 639
  • София
Момичета, каква е процедурата с ваденето на документите за записване? Скед като класирането излиза на 13ти май, достатъчни ли са тези 2 седмици да се подготвят документите? Не може ли предварително да се изискат от работодателя, има ли такава практика? Тък като в някои фирми чр и трз са доста бавнички Sad

Мен ми отне един ден да събера всички документи, обикновенно на фирмите им отнема 3 дни,предупреди по-рано няколко дни че ще ги изискаш. Имай предвид че и трудовата книжка трябва да ти е попълнена с последните актуални данни, твоята и на мъжа ти. Трябва да са издадени след класирането, нас на текущо ни приеха и имахме само 5 дни, така че 2 седмици са предостатъчни

Taffi да,  стига да искат не виждам проблем. Подчертавам че при мен ставаше въпрос за физически офис в който реално присъствам 50% от времето, не са ми правили никакви проблеми

# 640
Само последната трудова книжка е достатъчна, нали?

# 641
  • София
Това и мен ме вълнува. Или родителите не са наясно, че в тази градина детето им няма да влезе (съмнява ме чак толкова тъпи хора да има, но знае ли човек), или има нещо друго, за което не знам, например все пак да им е обещано на тези деца да бъдат приети по някакви си "вътрешни" правила срещу съответната сума.

Същото е и при нас - за набор 2014 има 0 обявени места в най-желаната ни градина. Въпреки това има страшно много деца на опашката, които са избрали тази градина по първо желание. Говорих с директорката. Тя каза, че наистина няма прием, но знае, че ще бъдат освободени няколко места до септември и ще може няколко деца да влязат. Обаче не е ясно точно колко. Ако човек е сигурен, че е най-отгоре на опашката, тя казва, че ще влезе, защото местата щели да се освободят до септември (вероятно става дума за местещи се дечица). Обаче защо има 30+ деца по първо желание за тази група и аз недоумявам. Все пак става дума вероятно за 2-3 места, не за 30 ...

Ние не сме на върха на списъка естествено и затова избрахме градина в съседен квартал, същия район.
Тя беше споменала, че е възможно ако малкото влезе в яслата, покрай него да се приеме и голямото (набор 2014), но да ви кажа, не виждам как ще стане това, затова просто избрахме друга градина.
Знам, че много родители няма да се съгласят с мен, но по отношение на кандидатстването не виждам голяма разлика между случай с породени деца, тръгващи на градина/ясла в една и съща година и случай с деца близнаци. И в двата случая родителите искат да не ги разделят - да ходят в една градина. Но децата близнаци влизат по социални критерии, а породените получават по 0,1 точка и то само в някои градини. И в резултат - едното влиза на едно място, другото не и обратно ...

# 642
# 643
  • София
Само последната трудова книжка е достатъчна, нали?

Аз имам една трудова книжка, всичко ми въведоха вътре

# 644
Маце, вероятно нямаш 20 и кусур години трудов стаж  Wink
А за близнаци два комплекта документи ли се приготвят?

Общи условия

Активация на акаунт