Любители на Котки - Тема 112

• 43 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Зизу направи ми денят хубав. Много целувки на мама и на бебче Heart Eyes Heart Eyes

# 571
Бебчо вече има другарче ... Ей сега, 9 часа след първото, се появило още едно бебе  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 10:07 от Зизy

# 572
Бебчо вече има другарче ... Ей сега, 9 часа след първото, се появило още едно бебе  Heart Eyes

Това не е особено нормална ситуация. Трябва да я види ветеринар, бих препоръчала превантивно да сложи окситоцин (ако има още бебета или други неща за изхвърляне). Добре е и да се прегледа допълнително. При такова забавяне на раждането има някаква вероятност да има недоразвит емброин, който пречи на нормалния процес. Излязоха ли и двете плаценти цялостно? Кърми ли успешно?

Задължително следете и двете бебета дали наддават, особено второто бебе. Поради дългото забавяне, има някаква вероятност да е получило някакви увреждания и след около три дни да спре да се храни.

Не казвам, че горните неща ще станат, а само обръщам внимание, че поради анормалната ситуация съществуват като вероятност, за да може да ги имате предвид, да следите нещата и да внимавате.

# 573
Плацентите са излезли, но дали напълно вероятно може да каже човек с опит. Първата я е видял цялата, втората докато я изяжда. Малките се хранят и са активни, мама и тя е ставала до тоалетна и да яде (храната й е до кашончето). Котката е млада, вероятно първо раждане и ни бяха казали, че може да се проточи, та бях спокойна до сега ...
Воденето на лекар ме притеснява, най-вече сега с малките, но предполагам с домашно посещение само няма да стане ...
Ще се консултираме с ветеринаря и ще споделя Simple Smile Дано всичко е наред.

Последна редакция: пт, 17 мар 2017, 11:29 от Зизy

# 574
Страхотни новини за мама Сиси и двете бебчета. Дано да са добре и да порасна живи и здравички , за да ни показваш сладки бебешки снимки  Heart Eyes

# 575
  • София
Много хубава новина за бебетата. Simple Smile Стискам палци всичко да е наред.
А ние... след планирана за вчера кастрация, накрая се отказахме. Сърце не ни даде. Поръчахме имплант за временна кастрация, другата седмица ще го сложат. И после след година може би ще се заемем с това Тери да стане мама. Само един път, и чак после ще кастрираме.
Такива ми ти работи.

# 576
Зизу, опитвн вет трябва да може и с ръка да успее да напипа дали има остали бебета. А ако даде окситоцин, ако има части от плацента, недоразвити ембриони и т.н., те ще излязат.
Но щом има мляко, това е добър знак. Дано всичко е наред.

# 577
  • Пловдив
Дано всичко е наред с бебетата и мама. Grinning

# 578
Ох, дано всичко е наред.
Страхотна новина, много се зарадвах, все едно са у дома.  Hug

# 579
  • София
Зизу, честито! Да са живи и здрави бебоците!  Heart Eyes  И дано всичко е наред!  Hug

# 580
  • София
Зизу, честито! Ще чакаме снимки.  Hug Дано всичко е наред.  Praynig

Водих Доби на годишна ваксина с известно закъснение. Голямо шубе падна.  Laughing

# 581
  • София
Зизу, честито бабинство Mr. Green Joy Mr. Green Joy! Искаааааам снимки на бебешките тумбачетааа! И да не забравиш, и на крехките лапички! Ама отдолу, където са розовките петички като малинки Heart Eyes Heart Eyes  Ох, как ти завиждам самооо! Аз имам достъп само до възрастни тумбачета, к'во да се праЙ. Не е справедливо котките толкова бързо да порастват.

# 582
Благодаря на всички. Заведохме я на вет, биха й нещо (не чух какво, че бях трепереща и в паника и разчитах на моя да запомни, но май е гореспоменатото). Оказа се, че има още и вече роди номер три. Утре сутрин сме на преглед и ако има още ще се прави цезарово. Стискайте ни палци, макар че мама е спокойна, аз съм пред нервна криза ...

# 583
Успокой се, знам че на думи е лесно, аз никога не съм се сблъсквала с такова нещо, стискам палци всичко да е наред с котанка и бебенца. Praynig

# 584
  • Варна
Палци от нас на мама писана и "баба"  Peace

Общи условия

Активация на акаунт