Любители на Котки - Тема 112

• 43 264
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Вета казал да отидем ако преценим, че има проблем, но да се надяваме, че всичко ще е добре.
Мама вече е спокойна, бебоците сучат. Днес ги теглих, довечера пак и така докато не поотраснат, за да съм сигурна, че наддават Simple Smile
Ето една бе особено добра снимка, но за сега толкова. Следобед ще ги сложим на леглото на широко и на слънчице и пак ще снимам Simple Smile
Скрит текст:

Сладки малки фъстъчетааа! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Hug Ох, как искам да съм им наблизичко някак Joy ще ги спукам от целувки! Зизу, завиждам ти най-неблагородно Hug и искам да съм на твое място! Моля не забравяй снимки на лапичките! И тумбачетата!
Когато една моя котка трябваше да роди, дойде и ме извика в 4 ч. сутринта, аз я взех и я сложих в кашончето, което бях приготвила по-рано. Асистирах й за първото родено бебче, и му прекъснах пъпната връв. После отидох да се приготвям за работа, и я оставих сама. Когато я проверих по-късно, беше родила още едно котенце, но му беше отхапала пъпната връв съвсем до коремчето и котенцето почина от кръвозагуба... Същата котка следващата година роди още едно котило от две бебета, но по същия начин им беше преяла пъпната връв. Аз по това време бях на работа, и така и тези две бебчета умряха. Котката после много плачеше за котенцата си, и аз взех от една съседка, която имаше котка, току-що окотила се, един рижав младеж. Още докато го носех към къщи, котката ми чу бебешкия плач и направо се опита да се изкатери по краката ми, за да го види! Ех, как нямах тогава телефон (беше 1993 г.), за да снимам картинката: чисто черната мама, свита на кравайче с коремчето нагоре, и рижият юнак отгоре. Бяха толкова прекрасна двойка. Котчицата беше дребничка, с къси крачета и цялата една такава кръгличка, с къса муцунка, а рижият Пламен (както го кръстих) порасна огромен котарак. Тя го кърми до много късно, и да можехте да видите как изглеждаха, когато котарачето, вече по-голямо от самата нея, се впиваше да суче.

# 616

detelistna.4etirilinka, интересно защо така е гризала пъпа newsm78 2 пъти съм израждала котки, сами си изядоха плацентите, пъпа остана на връв и после съхне и пада.

# 617
И нашите са доста къси, но за щастие без проблеми като кървене и т.н.

# 618
  • София

detelistna.4etirilinka, интересно защо така е гризала пъпа newsm78 2 пъти съм израждала котки, сами си изядоха плацентите, пъпа остана на връв и после съхне и пада.

Много пъти съм се питала точно това. Явно е някакво заложено погрешно поведение, защото останалите котки не правят така (очевидно) Но наистина отхапваше пъпната връв съвсем до коремчето, изглеждаше като изрязано с ножица. Толкова гадно ми беше да видя тези бебчета, здрави родени, да умират така безсмислено. При първото раждане си помислих, че е понеже е първескиня, е неопитна, но явно не е било това.   

# 619
  • Варна
Здравейте, отдавна искам да се представя и аз. Никога не съм имала животинки, въпреки, че съм си състрадателна натура. Миналата година реших, че искам да спася живот и събрах смелост да си взема котенце. Реших, че когато съм готова то само ще се появи и не след дълго на път за магазина открих малко безличничко блонди. Гледаше много отчаяно и тъжно. Взех го без много да му мисля и от Август месец Мая е час от семейството. За наше съжаление Мая не е много любвеобвилна, продължава да стои на разстояние, но децата я обожават. Превърна се в фина, изтънчена мацка Simple Smile
Шест месеца след идването на Мая, синът ми донесе на площадката най-любвеобвилния котарак на махалата. За съжаление болен. Прибрахме го и го лекувахме 10 дни с антибиотици. За щастие се пребори, но макар и да не искам две котки, не ми дава сърце да се разделим с него. Голям разбойник е, много умен и любопитен. събрахме ги с Мая, след като го кастрирахме. Чувствата им минават през бой, любов и нежност. Стивко я търси из целия апартамент - много са сладички.
За съжаление Маичка има подуто коремче от няколко дни и се оказа днес, че е затворена пиометра - гной в матката. Утре сме на операция и ни е много притеснено. Ако някой я минал през това моля нека ми напише  как са се развили нещата. Поздрави Simple Smile

# 620
Успех на Мая утре, ще стискам палци. На брат ми и на братовчед ми котаните ги оперираха по спешност и, за щастие, ги спасиха. Надявам се и при вас всичко да е наред  Hug

# 621
  • Варна
Успех на Мая утре, ще стискам палци. На брат ми и на братовчед ми котаните ги оперираха по спешност и, за щастие, ги спасиха. Надявам се и при вас всичко да е наред  Hug
Благодаря Алечка, ще пиша утре

# 622
  • София

За съжаление Маичка има подуто коремче от няколко дни и се оказа днес, че е затворена пиометра - гной в матката. Утре сме на операция и ни е много притеснено. Ако някой я минал през това моля нека ми напише  как са се развили нещата. Поздрави Simple Smile

За голямо съжаление, това са последиците от отказа от кастрация на женските котки и кучета. Или рак на млечни жлези. Затова най-грижовното решение, което един стопанин на котка или кучка може да вземе, е кастрация. Предполагам, че не си знаела за това, затова сега сте в тази ситуация... Горещо желая на котето да преодолее операцията, дано има още живот пред себе си, миличката душичка... Предполагам, че си в шок, не знаеш какво да правиш. Това, което ти препоръчвам, е да купиш медицинско боди за след операцията, защото има опасност да започне да си дърпа конците, като се ближе. Другата възможност е яка, но тя много трудно се възприема от котките, а след такава операция ще е излишен стрес за животинчето. Освен това, поговори с лекарите, дали не е по-добре да премахнат и млечните жлези, за да се елиминира рискът от карцином на тях, което също е последица от некастриране. При кастрация преди да е настъпило първо разгонване рискът от карцином е 0,5 %, след настъпило първо разгонване нараства на 21 %, и расте с всяко следващо разгонване. Отново ви пожелавам успешна операция, дано всичко мине благополучно и да имате дълги години на радост и взаимна обич заедно Hug

# 623
  • Варна
detelistna.4etirilinka благодаря. Тя се разгони само веднъж, според доктора тогава са проникнали бактерии.Просто не успях да ги кастрирам заедно, пък и по котарачко имаше доста разходи.Планирах сега да го направя. Вярвам, че всичко ще е наред и благодаря за подкрепата Simple Smile

# 624
Стискам палци и аз всичко да е наред. Praynig

# 625
  • София
detelistna.4etirilinka благодаря. Тя се разгони само веднъж, според доктора тогава са проникнали бактерии.Просто не успях да ги кастрирам заедно, пък и по котарачко имаше доста разходи.Планирах сега да го направя. Вярвам, че всичко ще е наред и благодаря за подкрепата Simple Smile

Миличка, тя сега така или иначе ще бъде кастрирана при тази операция. Матката ще бъде премахната, естествено и яйчниците заедно с нея. Ще ме извиниш, че пиша всички тези страхотии, но много ми се иска ако има някой, който не си е кастрирал котката и не знае всичко това, дано прочете и да си вземе бележка. Мисля, че няма да ми се разсърдиш. С такова невежество се сблъсквам понякога... Казват, че ги е жал да кастрират котката, а на какви неща я обричат поради това! Всъщност, за мъжките няма здравен риск, ако не са кастрирани, единствено опасността да започнат да препикават жилището. Още веднъж, успешна операция! Между другото, ако не можеш да купиш боди, на първа страница на темата има схема как да си направиш сама, можеш също от чорап да направиш, но погледни все пак схемата, за да разбереш как да закрепиш бодито на задните крачета, за да е покрито и защитено най-важното място.

# 626
Като каза мъжките, Топче е вече на година и 9 месеца и изобщо няма никакви наченки на разгонване, знаете, че изчакваме с кастрирането, то при душицата ми не беше едно.
На брат ми лудото вече е кастриран, но на 10 месеца /поне толкова си мислят, че е/ започна да препикава. Rolling Eyes

# 627
  • София
Наско също не маркира, а определено е постоянно разгонен. Не престава да гони момата, пее ѝ серенади, а в редки случаи я ухажва нежно като я ближе.  Laughing

Стискам палци на Мая! Дано всичко мине леко и бързо!  Hug

# 628
Не се оплаквам, но се чудя вече, не е ли време? Rolling Eyes

# 629
  • София
Ако не маркира, трудно ще го усетиш, че е "възмъжал".  Grinning Най-много да пусне някой път от онова по-специфично гърлено "мяуууу".  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт