Да подам ли сигнал в социални грижи?

• 25 841
  • 171
  •   1
Отговори
# 60
Обади се, не ги слушай тук. Те съдят по себе си, но едва ли крещят от сутрин до вечер. Не разбирам какво толкова сте се наплашили всички от социалните. Нали в същото време се оплаквате че не си вършели работата. Нищо лошо няма да стане - ще дойдат, ще проверят и ще си заминат. А това може да накара майката да намали крещенето.

# 61
Проблемът е, че наистина не си вършат рабоатата, но отчитат дейност и точно такива сигнали са им добре дошли. Ако отидат в катуна, ще ги посрещнат с брадва, но пък редовният човек може да бъде тормозен.
Както в градския транспорт - мангустите и клошарите не ги закачат, но имаш ли късмет да си си пробил накриво билетчето, ще те направят на бъз и коприва.

# 62
Проблемът е, че наистина не си вършат рабоатата, но отчитат дейност и точно такива сигнали са им добре дошли. Ако отидат в катуна, ще ги посрещнат с брадва, но пък редовният човек може да бъде тормозен.
Както в градския транспорт - мангустите и клошарите не ги закачат, но имаш ли късмет да си си пробил накриво билетчето, ще те направят на бъз и коприва.

Мнението ми се припокрива на 100 %  с това.

# 63
  • София
Синът ми е крайно ревливо, на моменти граничещо с истерично, дете. Отдавна се чудя как някой от съседите не е подал сигнал в социалните. Най-сюблимните мигове са, когато е с хрема и се опитвам да му почистя носа и да му капна капки... Тогава ни чуват от първия до последния етаж и съм убедена, че хората си мислят, че го спуквам от бой.
На въпроса на авторката: ако родителите ти се струват неадекватни, агресивни и пр., по-добре подай сигнал, да направят проверката.

# 64
Синът ми е крайно ревливо, на моменти граничещо с истерично, дете.

Големият ми син беше такъв. Дори едно елементарно къпане предизвикваше у него такъв изблик на истерия, че човек отстрани ако не ни вижда може да помисли, че го коля поне.

# 65
  • София

Големият ми син беше такъв. Дори едно елементарно къпане предизвикваше у него такъв изблик на истерия, че човек отстрани ако не ни вижда може да помисли, че го коля поне.

Ооо, да, миенето на косата е повод за такава шумотевица, че на моменти се изкушавам да го оставя да си стои мръсен поне 3 месеца.

# 66
 От собствен опит знам, по наблюдение на селските ми съседи, че дете, което редовно го бият НЕ реве. А се е разревало, а са го ошамарили. Реват обикновено изискващите и обгрижвани деца. Реват деца, които знаят, че с рев ще се наложат или ще получат това което искат. Моите постоянно ревяха, защото знаеха, че не издържам и отстъпвам.
 Неглижираните и тормозените деца мълчат. Ако сте живяли близо до такива хора, които наистина тормозят децата си ще го разберете много бързо.

Тормозените деца хленчат жално в някой ъгъл, където не се чува, свиват се уплашени някъде като малки животинчета и обикновено са плашливи.
Проявявайте разум и разбиране, преди да се нахвърлите върху може би съвсем нормални хора с цялата тежест на институциите. Да водиш социални да душат в комшиите само по някакви си подозрения е равносилна на донос и може да съсипе съвсем невинен живот на съвсем нормално семейство.
 Мислете преди да се правите на загрижени.
Обади се, не ги слушай тук. Те съдят по себе си, но едва ли крещят от сутрин до вечер. Не разбирам какво толкова сте се наплашили всички от социалните. Нали в същото време се оплаквате че не си вършели работата. Нищо лошо няма да стане - ще дойдат, ще проверят и ще си заминат. А това може да накара майката да намали крещенето.
Янечек ти е отговорила защо. Не се прави на неразбираща.

Последна редакция: ср, 22 фев 2017, 16:09 от weissbier

# 67
  • София
Не знам защо тук се сравнява викане като "не пипай това" да кажем и последващ рев, с вик "малоумник" да речем и рев след това.
Нали от повишаване на тон и използваните изразни средства до други такива разлика има?

Ами и аз съм се чудила дали да викам социални за съседите ми - такива изразни средства вадят и така ревят децата, че наистина съм си мислила, дали извън семейството няма да са по-добре. Еми голямото дете стигна до детска педагогическа, тези дни и призовка искаха да връчват за същото дете. Явно нещата не са ок. Живеят в гарсионера с баба си, майката идва чат пат, освен двете деца и братовчед им и чичо им чат пат са в жилището. Децата са две момичета.

Спят на куп. А техния хол/спалня са залепени за моята и доста ясно се чува какво си викат. И ние се караме, но не по този начин. И аз си изпускам тона по детето, но не по този начин.

# 68

дете, което редовно го бият НЕ реве.
+1

Проблемът е, че наистина не си вършат рабоатата, но отчитат дейност и точно такива сигнали са им добре дошли.
+1

# 69
Ох, добре, че моите съседи не са толкова загрижени. Моят снощи рева все едно съм го пребила, а то просто баща му отказа да спят заедно на дивана. За крещенето и аз крещя като ми ревне 30 пъти дневно за глупости.
За да подадеш сигнал до социалните, трябва да имаш доказателства, че става въпрос за домашно насилие.

# 70

Напротив, вършат си перфектно работата. Защото работата им е именно свързана с изземването на деца от бели, християнски семейства. Което отдавна е ясно на Запад, а вече си проличава и в България. Просто хората, както винаги, отказват да видят голямата картина и недоумяват 'защо' и 'cui bono'

# 71

Ооо, да, миенето на косата е повод за такава шумотевица, че на моменти се изкушавам да го оставя да си стои мръсен поне 3 месеца.

Недей, че току виж подали сигнал, че си занемарила отрочето и ходело мърляво като цигане Twisted Evil

Бг-мамата бди постоянно Mr. Green

# 72
# 73
За съжаление в България и най-лошите родители са по-добри от никакви родители. Няма какво по-добро да му се случи на детето, дори ако се налага да го вземат от тях.
Не мога да се съглася. Пребитото 2-годишно, което бере душа в Пирогов веднъж е извеждано от семейството, и после върнато. Беше в кома и с опасност за живота, с фрактури на черепните кости и още сума ти наранявания.
Не мога да приема, че това е "по-доброто"  Stop

А какво стана с онова детенце от приемното семейство, което в най-големия студ беше стояло по чехлички навън? Ампутираха ли му пръстите на крачетата или извади късмет? Ето ти и пример колко е добра приемната грижа.

# 74
Оправи се

Общи условия

Активация на акаунт