Да подам ли сигнал в социални грижи?

• 25 812
  • 171
  •   1
Отговори
# 165
Леле, мили дами, колко е излязла темата от  рамките добрия тон! Хайде по-спокойно не се карайте! Честит празник на всички ви!

# 166
Разбира се, който ходи по кръчми, вижда дали има колички или не. Ако не ходиш, може и да не разбереш, че има и такива хора.

Ми не е баш така. Аз лично не съм навирала детето си в кръчмите по-нощите въпреки че не се пуши. Налагало ми се е обаче да обяснявам не еднократно, защо отказвам покани след като всички са с деца, т.е. децата няма да скучаят, а като им се доспи - в количките.
Е, случвало се е да приспя малкото и да излезнем да вечеряме, а големият да го гледа. Не е по-често от веднъж, два пъти годишно та не го намирам за нередно.
Не виждам защо беше нужен този коментар.

# 167
  • София
Коментарът ми изобщо не е критичен, просто се опитвах да обясня, че хората понякога живеят в паралелни вселени на една и съща планета.
Не съм казвала, че навираш детето, а и не виждам нищо осъдително, след като не се пуши - стига да си ляга навреме.
Извинявам се, изобщо не съм критична, явно не съм подбрала правилните думи в твоя защита.

# 168
Това си е твое решение, не разбирам защо чуждите решения се обявяват за грешни.
Детето ми е било на вън до късно, спало е в количка в ресторант, лягало си е и рано. Мое дете, мои решения, мои грешки. Няма нужда някой да си налага разбиранията като най-правилни.

# 169
Даун, ти така си го решила и аз нямам проблем с това. Аз възприемах нещата по различен начин. Смятах, че съня в шумна среда няма да е пълноценен и не съм го правила. Не те атакувам, както казах въпрос на лична преценка и усещания.
Куко, възриех коментара ти като хаплив, защото излизането да ядеш навън без да буташ в устата, без да убеждаваш ( хапни това ), не се върти, не се наливай с вода  ...е мираж за мен от 5 години  Laughing, а когато си 24/7 с едно дете имаш нужда от малко време за отпускане, а помощ няма. Та и аз реагирах пресилено, съжалявам за което.

# 170
Не виждам проблем да се води дете късно в ресторант, стига да не е всяка вечер. А и колко да е късно? Ресторантите и кварталните кръчмета рядко работят след 11 часа.
Какво толкова има да си легне веднъж по-късно.
 Виж на бар е друго-там не е за деца. А и на входа няма да ви пуснат.
 По морето пускат, между другото, виждала съм много деца в колички и по барове, но тогава хората са във ваканция и е друго, все пак. Даже в един бар имаше и телевизор с анимационни филмчета и децата зяпат, докато родителското тяло пие ром с кола... Mr. Green

# 171
Именно, мое и твое решение. Няма нужда да се квалифицира и да се дават обобщаващи коментари.

Детето ми е спало непробудно навсякъде. Давам си сметка, че има деца, които не спят така, дори и в пълна тишина. Не виждам да съм нанесла на моето някакви травми, защото съм вечеряла в ресторант.

Общи условия

Активация на акаунт