Да подам ли сигнал в социални грижи?

• 25 834
  • 171
  •   1
Отговори
# 120
Не е душа,скъпа Grinning Останалото е твърде злобно и типично по нашенски.Няма да го коментирам изобщо
Кое беше точно злобното? Че тук пердашим и друго не знаем, или че в чужбина уайт траш няма и затворите празни седят, а по улиците им само ангелчета ненагледни се разхождат? А, и реките им пълни с мед и масло..., докато тук с л@...йна.... Mr. Green
 Не се познаваме в този форум, но не ви ли минава през акъла, че и други са пътували и живяли в чужбина, не само вашите особи и са видяли туй-онуй по белия свят, а и по черния също?

А, и бисера ти как "на запад" не плещели клюки... Joy Ама верно не плещят клюки ли.... Joy Joy Joy
Боже, майко мила, и вицове не си разказват нали? Сигурно като ядат супа и никога не се окапват нали? Не се окапват, сигурна съм... Mr. Green

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 18:34 от weissbier

# 121
Съседката ми е детски учител, с 35 годишен стаж.
80% от децата в 3-та и 4-та група "благославят" на майка.
Това го наблюдава през последните 15 години.
Споделяла е, че вече няма комуникация с родителите, станали "видни"бизнесмени.
Не може даже да "приложи" т.н. мълчанка.
Децата през последните 15 г са станали вулгарни към околните, вкл. и към родителите си.
Не конкретизира дете-родител, а общо ...
Имат указания да не повишават тон, а да търпят такъв с псувни от мъничетата.
Туй е в детските градини.

# 122
Моето дете изпада в истерия, когато му повиша тон казвайки НЕ, когато тръгва да се катери по колоните, например, или пък когато не й позволявам да пипа камината. Такъв вой надава, че вероятно ни чуват на последния етаж.
Въпреки това смятам, че трябва да се обърне внимание на подозренията и да се свържете със съответните институции.

# 123
казвайки НЕ, когато тръгва да се катери по колоните,
Бъдещ катерач!- запишете детето на такъв спорт.  Hug
Скрит текст:

# 124
Не е душа,скъпа Grinning Останалото е твърде злобно и типично по нашенски.Няма да го коментирам изобщо
Кое беше точно злобното? Че тук пердашим и друго не знаем, или че в чужбина уайт траш няма и затворите празни седят, а по улиците им само ангелчета ненагледни се разхождат? А, и реките им пълни с мед и масло..., докато тук с л@...йна.... Mr. Green
 Не се познаваме в този форум, но не ви ли минава през акъла, че и други са пътували и живяли в чужбина, не само вашите особи и са видяли туй-онуй по белия свят, а и по черния също?

А, и бисера ти как "на запад" не плещели клюки... Joy Ама верно не плещят клюки ли.... Joy Joy Joy
Боже, майко мила, и вицове не си разказват нали? Сигурно като ядат супа и никога не се окапват нали? Не се окапват, сигурна съм... Mr. Green

По полека PeaceСимпатична си ми,заради Буковски,да речем.
Показателно е как тук скачат със словестна агресия,единствено родителки ,дето до някаква степен търсят оправдание за лекото пошляпване или високия "възпитателен"тон към наследниците си. Това не ти ли говори много. Толкова много никой скоро не е изопачавал думите ми.Забавно е,ама не  епо темата. Хубава вечер да имаш!
Децата,които се псуваха едно друго това лято пред моето дете ,бяха в трета група.Детето,което се опита да замери с камък дъщеря ми и приятелката и,също. Жените,правещи отвратителни купчини обелки от семки и гасящи фасове в пясъчника,бяха майки.

# 125
Словестна агресия има и в твоите публикации и то не малка, а твърдиш че не пляскаш и не викаш по детето си.
При нас децата се обръщат към родителите си с думата за женски полов орган, родителите се обръщат към децата си със същата, възрастните се обръщат един към друг по същият начин, по телевизията не я цензурират, изобщо дума доста употребявана и не обидна. В началото гледах така  #Crazy, в един момент свикнах и престанах да се впечатлявам.
И друг път съм го разказвала - един ден на парка дойде млада дама с момиченце около 6-7 год. и бебе в количка за новородено. Седна на пейката до люлките, извади пакет слънчоглед и започна да плюе по главата на собственото си дете рисуващо с тебешири в краката и. Част от обелките биваха отвявани от бриза и в количката. Като приключи големият пакет стана и си замина. Малко след това дойде една приятелка и пусна лазещото си бебе на земята, а то се опита да почисти свинщината.
За децата в баровете някои спящи в количките други вилнеещи, в полунощ няма да разказвам.
А за ужасните случаи на насилие върху деца, повечето завършили трагично изобщо не ми се говори.
А тук децата са богове и като цяло за малко неща им се правят забележки.
Разбираш ли защо твърдя, че не само българските родители са повредени.

# 126
Късно стана вече и идея си няма за какво говориш.Виждала съм едно единствено бебе,сложено до масата,на която родителите вечеряха  в ресторант.Беше върху дебелоодеало ,заобиколено от играчките си.Въобще не ми се вижда неглижирано и нередно. Не всички използват детегледачки,пък и си беше рано.Тук децата в 8 задължително са по леглата.Аз наистиан не разбирам за какво говориш.Може би са някакви наблюдения от морето лятото в БГ-хората са на почивка все пак и пак няма детегледачи. Все едно говорим на различни езици тук

# 127
Това, което описах не е в Бг.  Laughing.
В България бях 20 дена около Коледните празници. Един път излезнахме да вечеряме на кръчма и не видях нито едно дете, нито малко нито голямо. Не знам дали защото се пушеше ( което ме изненада много неприятно ) или защото хората нямат навик да извеждат децата си по-късно вечер, или може би защото съм свикнала на гледката деца в кръчмите по нощите, но ми направи впечатление.

Последна редакция: сб, 04 мар 2017, 23:02 от I.Hr

# 128
А, в крайна сметка, какво се случва и къде е авторката? Що така се оплака и замлъкна...?

# 129
Че как да вземе думата.

# 130
да не сме в пленарна зала  Thinking

# 131
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Един прекрасен филм по темата:

# 132
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Назад в темата авторката сподели,че детето е лигаво и може наистина да проявява капрзи.Съответно няма да предприема нищо и благодари за мненията.  Peace

# 133
  • В.Търново
Това, което описах не е в Бг.  Laughing.
В България бях 20 дена около Коледните празници. Един път излезнахме да вечеряме на кръчма и не видях нито едно дете, нито малко нито голямо. Не знам дали защото се пушеше ( което ме изненада много неприятно ) или защото хората нямат навик да извеждат децата си по-късно вечер, или може би защото съм свикнала на гледката деца в кръчмите по нощите, но ми направи впечатление.

В България наистина децата се извеждат по-рядко вечер по заведенията, което според мен е редно да е така.На децата мястото не е в кръчмите и ресторантите, баровете, а в парковете и  сладкарниците.Извеждала съм децата си вечер много, много рядко.

# 134
  • София
Снощи в една квартална кръчма си се пушеше съвсем открито и насред лисичарника припкаха малки деца. Така де, хората се събрали семейно, какво пък толкова...
Само да уточня, че съм пушачка, но предпочитам да си излизам навън и винаги съм подкрепяла пълната забрана на закрито. Да, ама не.

Общи условия

Активация на акаунт