Да подам ли сигнал в социални грижи?

• 25 822
  • 171
  •   1
Отговори
# 135
 I.Hr  ти за къде си писала ? За Испания ли?

# 136
  • София
Да сравняваш Испания с Швеция, само защото и двете не са България, е все едно кон с ...кенгуру примерно.
Испания е много по-близо до нас като манталитет.
Пишете за коя държава говорите или поне си сложете на аватара, че все забравям коя къде е.

# 137
Не сравнявам. Всяка държава си има своите си особености. Твърдя, че *чуждата кокошка не е патка* и родители насилници и невъзпитани деца има навсякъде, естествено не в равни количества. Испания е близо до нас като манталитет, но е на светлинни години като отношение и начин на възпитание. И в други теми съм писала - децата в Испания тичат, крещят, плачат, .... в банката ( примерно ) и никой не ги гледа *лошо*, в България на подобно поведение се гледа като на огромен абсурд и родителски провал. Лични съм го изпитала. И да уточня, не твърдя че едното е добро а другото лошо, а че е различно.
I.Hr  ти за къде си писала ? За Испания ли?
Да.

# 138
гледам испанки в Германия с п о3 малки деца ... ама мног овъзпитани тези испанчета. Сериозно. Гласа им не се чува. Снощи гледах една пред сортната зала чакаше си голямото дете, имаше едно малко към 4г. на крачола и едно бебе на ръцете ... Не тичаха, не ревяха ...
Може би у дома си се държат по друг начин.
Но ако е както казваш как се решават испанките да имат по много деца? Познавам 2 с по 3 деца и тази вчера която гледах и тя беше с 3 ...

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 11:43 от Bandiera rossa

# 139
Вече нямат по много деца. Семейства с три деца са все по-ряко срещани. Третото често е грешка.
А това, което си наблюдавала - е, има и такива  Laughing, не всички са буйни, шумни, невъзпитани.... Мисля си обаче, че възпитанието е според средата в която живееш. Малко е трудно да живееш в Германия и да възпитаваш по испански.
Скрит текст:
Има един филм испански Perdiendo el norte, много добре са уловени разликите между двете нации.

# 140
  • София - Рим и обратно
Много мразя пищящи и врещящи деца на обществено място. Може би съм зла, ама много ме дразнят. По тая причина и съм се постарала моите да не дразнят също. У дома могат да се покачат и на тавана, ако искат, но навън никой не е длъжен да търпи мамините златни. А и така се учат, че не са центърът на света, което смятам за доста важно качество у деца, а после у възрастни.

# 141
Много мразя пищящи и врещящи деца на обществено място.

И мен ме дразнят, а също и ненаучени как да се държат на обществено място. Като например да не говориш на висок глас в трамвая и да си спираш звука на телефона, когато играеш. Това е изцяло родителски пропуск, децата се държат, както са научени.

# 142
Много мразя пищящи и врещящи деца на обществено място. ....

И мен ме дразнпт адски много, също и ритащи ме от задната седалка в самолета. Направо ме взимат лудите директно. Мислех , че е защото остарявам и децата ми са вече големи.

# 143
Ама все пак не викаме социални грижи за всяко лигаво дете, което врещи, защото не знае как да се държи. Сигурна съм, че след още няколко години и тук съседи ще почнат да викат социални грижи, за да извеждат децата, които шумят и ги дразнят.

# 144
да. само малко да се умори мъника и направо можем да го пратим по дяволите. много дразни.

# 145
Ами аз лично в самолет изтърпявам стоически първата серия ритници, после поглеждам майката с определено критичен поглед, и ако и това не подейства, я моля да си смени мястото с ритащото и дете и да рита другия до мен. Все пак съм платила не малка сума за самолетен билет, освен това имам проблем с вестибуларния апарат. Пия лекарство срещу повръщане, и искам да се чувствам нормално, за да преживея излитането.

пс. винаги моля ако може да ми дадат място на последната седалка, за да избегна деца зад мен.

# 146
И за мен най-голям ужас е да се возя в самолет близо до дете, особено чужденче. Българчетата не са чак толкова невъзпитани.

# 147
  • София - Рим и обратно
Моето като малко беше много пищящо и ревливо. То и досега си е по-емоционално и невъздържано, но НИКОГА навън. Просто си знае, че на обществено място се пази тишина и се говори тихо. Докато беше бебе, ревеше в самолета, сега няма да й чуеш гласа, въпреки че си е същата нервачка и експанзивна личност.

# 148
Много мразя пищящи и врещящи деца на обществено място. Може би съм зла, ама много ме дразнят. По тая причина и съм се постарала моите да не дразнят също. У дома могат да се покачат и на тавана, ако искат, но навън никой не е длъжен да търпи мамините златни. А и така се учат, че не са центърът на света, което смятам за доста важно качество у деца, а после у възрастни.

+100 Peace

Никога не съм позволявала на дъщеря ми да прави панаири по улиците или на обществени места. Тя хич не е лесна, но знае, че подобни простотии само вкъщи минават.

I.Hr, копирах ти поста и го изпратих на приятелка, която много отдавна живее в Испания. Омъжена за испанец. Беше шокирана и каза, че това абсолютно не е вярно. По-точно вярно е, но за маргинализирани групи. За официалната ТВ е абсурд да чуеш подобно нещо. Naughty
Не знам ти с какви хора общуваш? Rolling Eyes

# 149
Не знам приятелката ти къде живее, ама май не е в Испания щом отрича неща, типични за темперамента на местните. Аз общувам с нормални средностатистически хора. Гледам сутришните блокове на Канал 1, Антена 3 и Куатро, където има много дебати по наболели проблеми и в които участват хора с разлини професии и образование и които на моменти се превръщат в махленска седянка. Е да, по новините в 2 и 9 няма да чуеш водещият да нарича кореспондента си коньо, но изпуснал се интерюиран не се цензурира. Не знам приятелката ти какво гледа, но определено не гледаме едни и същи неща. Пазарувам в големите вериги магазини в които влизат от бездомници до богаташи и ходя в заведения и на мероприятия подоходящи за хора на моята възраст, т.е. дискотеките и ботейоните са изцяло изкючени.
Маргинални групи  Joy Joy Joy Joy ще умра от смях. Приятелката ти да не е омъжена за някой от алтата бургесия, макар че се съмнявам и те да си слагат цензура в неофициална сред.

Нещо по темата за по-свободният език в Испания
http://www.fundeu.es/noticia/tacos-en-la-tele-para-imitar-la-calle-5207/
доста е старо, но не мисля, че има поромяна към ограничаване.
http://www.lavanguardia.com/estilos-de-vida/20120120/54244529265 … -malhablados.html и нещо по ново.
Като цяло езика е доста богат на *лоши* думи, които отдавна са навлезли в ежедневието и нормалното общуване и не правят впечатление. А твърдението, че те са типични за определена класа хора е смешно, още повече от човек който живее в Испания.

Последна редакция: вт, 07 мар 2017, 16:47 от I.Hr

Общи условия

Активация на акаунт