Искам да кажа ... (110)_20.02.-26.02.

• 68 771
  • 711
  •   1
Отговори
# 690
Знам и едни Явор и Калина, пак братче и сестриче.
И аз познавам. Калина е каката.  Peace

Лято, ти беше от Пловдив нали? Може за едни и същи да говорим  Simple Smile
Вероятно да.
Сега се сетих, че твоят Самуил е от една отчетна с Явката. Peace

# 691
Жив и здрав да е Борис! Много хубаво момченце е! Борис ми е едно от любимите имена, а комбинацията с Калина е страхотна! Знам и едни Явор и Калина, пак братче и сестриче, много ми харесва. Обичам когато имената на децата си подхождат, не като Рейчъл и Петко и Гинка и Едуард, например

Баща ми е Борис, аз съм Калина.
Също много ги харесвам тези имена! Харесвам и на мъжът ми името - Ивелин.

# 692
Аз днешния празник не го разбирам и не го празнуваме. Не може цяла година да се държиш гадно, да не се съобразяваш, да нараняваш и днес- прости ми. Аз такива нарочни прошки не искам. Самата като сгафя нещо се извинявам, когато чувствам че не съм права, не чакам да дойде специален ден за това.
Днес тук влага и жега, не може да се диша, март става много топло. За догодина взех връщане на 8- март, не ми се седи до 15 да се варя. За щастие на Жаки не и влияе зле климата, не е взимала лекарства за астмата, пу пу.

Много хубав Борис и прекрасна торта Heart Eyes

# 693
  • До морето
Е, то това е вечният довод - обичам не само на 14.02, уважавам жените не само на 08.03 и прощавам и се извинявам не само на Заговезни, но пък е хубаво, че има такъв ден, защо да не се отбележи с едно парче халва? Нямам никакви такива съображения- празнувам всичко и наред, само поводи да има, както гледам да спазвам традициите доколкото и както мога, особено пък ако това е свързано със семейни събирания и домашен уют.

# 694
Голям чаровник е Борис!

Ние се наработихме, мъжът ми припадна на дивана  Mr. Green Вероятно не ме харесва особено, обаче аз снощи от към 12 почнах да намеквам да си ходим ама... Отметнахме доста работа. Вече можем да поръчаме дограмите и после да правят парното, вик и ел. Ще викаме камион да извози отпадъците.  С мама успяхме да изчистим една врата с касата от гадната зелена боя. Остават още 8  Crazy  Но съм се запънала като магаре на мост, ще ги направя пък  Crossing Arms Като се махне тази гняс излиза много красиво дърво, а нови ще ми излязат златни, защото са много, а аз искам и да са хубави. Имам план за баните, изяснява ми се концепцията за кухнята. Има работа за  целия китайски народ  Laughing

Заговезни празнуваме така да се каже. Като бяхме деца с братовчедите се събирахме в баба и хамкахме яйце и халва. После дядо палеше конеца, за да видим дали ще е плодородна годината. Отдавна не го правим, защото вече сме големи, но споменът ми е много мил. Мама днес беше направила баница, а довечера ще ходим у тях. Ритуално прошка не си искаме сякаш, прегръщаме се и се целуваме (както обикновено по празници).
Една съседка ми се скара, че сме се хванали на работа в празник  Outta Joint Планирам да си посадя висооок жив плет  hahaha

# 695
Ако си бяхме сами, нямаше да празнуваме Заговезни. Сега с родителите ми...ще. Мама е донесла халва, аз ще ходя да кипя пиле.
Да е честит Борис! Здрав, усмихнат и щастливо детство му желая. Весел празник на цялото демейство.

Чакам детето да се събуди и тръгвам по задачи. Очаквам пак цял ден да сме в клуба.....вчера установих , че тенис обувките ми са се разлепили и се изкушавам днес да зарежа детето в клуба и да отивам да си търся обувки.

Харесвам българските имена, за това и детето ми е с такова. И въпреки, че се самоопределя като американец, имената му са по българската традиция. Кръстен е на майка ми, това беше решение на съпруга ми. Повтаря името и дословно, тя Калинка, той Калин......забелязвам обаче, че когато говори с американци се нарича Кейлин (заради траскрипцията на английски).

# 696
Благодаря на всички за хубавите пожелания. Simple Smile

# 697
  • На брега на реката
Честит да е Борис, хубаво име за хубав човек. Да е здрав и много щастлив. Тортата наистина е много красива. Ние с него празнуваме имен ден на 02 май, ама на мен ми честитят само най-близките, защото не е от известните празници и малко хора ги знаят.
Ех, какво красиво детство имат сега децата. Нашето не беше лошо, но нямаше такива неща, като показаните от Лято. Показаните снимки ме връщат в годините, когато имаше много люлки и въртележки на селските събори и ние тичахме до центъра по 10 пъти на ден, за да проверим дали са пристигнали. Heart Eyes А когато свършеше събора, плачехме, че чак догодина ще има люлки. Embarassed
Ако беше жива прабаба ми, щеше да каже: "Лелеее, завряли са събора у магазина." Grinning

# 698
Да е жив и здрав Борис  bouquet

И аз имам сантимент към името.

# 699
Голям чаровник е Борис!

Заговезни празнуваме така да се каже. Като бяхме деца с братовчедите се събирахме в баба и хамкахме яйце и халва. После дядо палеше конеца, за да видим дали ще е плодородна годината. Отдавна не го правим, защото вече сме големи, но споменът ми е много мил. Мама днес беше направила баница, а довечера ще ходим у тях. Ритуално прошка не си искаме сякаш, прегръщаме се и се целуваме (както обикновено по празници).

Така празнувахме и ние. Но си целувахме ръка и после хамкането с халва. Трябваше да се стараем най- малката братовчедка да хване първа иначе вой до небесата беше Wink Но на паленето на конеца аз излизах. Много ме беше страх. Wink

# 700
  • Варна
Сесили, да ти е здраво и щастливо чаровното момченце! Честит празник! Simple Smile
Ние бяхме в мама на гости, послучай празника. Имахме и включване от Англия,та денят ни е щастлив.

# 701
  • Mediterraneo
И на газ и зехтин съм навита. Ако до следващия уикенд нещата не са приключили успешно, обръщам се към класиката. Някакво съотношение?
Едно към едно. Аз практикувам и газ, мас и оцет. Също едно към едно. Важното е като го намажеш да сложиш найлон отгоре и да увиеш в скърпа. Трябва да се задушат гадините. Един час със адската смес стига.

Така, така  Peace

И аз имам мили спомени от празнуването на Заговезни. Дядо люлееше халвата, падаше голям смях, всички се забавлявахме много  Heart Eyes После излизахме в междублоковите пространства, където се палеха огньове; прескачахме огъня. Ама дядо го няма, а ние сме големи  Cry

# 702
  • Бургас
Не празнуваме Заговезни. Давам си сметка, че тъй като баба и дядо не бяха по традициите и на нас не го предадоха. Нито родителите ми тачат, нито аз с моето семейство. Тези неща не се научават в училище, трябва да си имаш сантименален повод да повтаряш едни и същи ритуали с години.
 Да се сетиш какво е правила баба ти за някой празник, дядо ти как ви е събирал внуците около себе си. Моите бяха преселници, с много братя и сестри из цялата страна разпръснати.После пък комунистическите идеолози създадоха страха да се влезе в църква, да се запали кандилце в къщи.
И ние така си отраснахме, нямаме страх ни от бога, ни от дявола, както е думата.
В моя дом се опитах да привнеса по нещо за всеки празник, правя козунаци, постни ястия за Бъдни вечер, но това си е моя хрумка, нямам приемственост. Дано дъщерите продължат хрумката ми, това вече ще е начало на някаква семейна традиция.

# 703
  • Mediterraneo
А мен ме е яд, че моите родители не продължиха традициите, с които ни запознаха баба и дядо. Някак усещам една дупка в това отношение и чувствам децата си ощетени. Но това е по принцип при мен- аз имах светли примери в лицето на баба и дядо, най- достойните и стойностни хора, които познавам и се смятам за късметлийка.

# 704
Аз се радвам,че още си спазваме много традиции. Остана ми само една баба, но тя ни скрепява все още. Обаче аз много държа на празниците. Помня много дати, спазвам много празници. Чак на моменти ме вземат на подбив. Но аз знам какво е било преди, и искам да запазя доколкото мога традициите.

Общи условия

Активация на акаунт