Искам да кажа ... (110)_20.02.-26.02.

• 68 786
  • 711
  •   1
Отговори
# 75
Сега с тези бонбони ме подразнихте  Blush Щом са лесни бихте ли споделили рецептата да се пробвам да ги направя.
Ето. Hug
Аз импровизирах с продукти, каквито имах и пак се получи - 1 кутия кондензирано мляко, 3-4 лъжици леко разтопено кокосово масло и кокосови стърготини да може да се правят топчета /отиде почти 0,5кг/.

# 76
Така трябва да е, Цвети. Simple Smile
Много рехаво днес тук, като че повечето ги  няма. Thinking
Или са в теми които вече ми писна да се обсъждат -младости,  красоти,  килограми, вечните женски неща.
А иначе незначителни били и не им били важни, чудно що пък точно тези теми са най-щекотливи и най много перушина там хвърчи  Wink

# 77
Подобни бонбони правя само зимата, защото ги изнасям на терасата и стоят стегнати. Simple Smile Но пропуснах момента и вече се стопли. Simple Smile

От днес минавам на нещо като диета, крайно време е. Имам 2месеца докато се постопли и започнат да се носят по-леки дрехи. Ще го карам на по-драконовски мерки, че откакто съм на новата работа движение нямам никакво...и съответно кантарът си каза думата.

# 78
Имам подозрението, че синът ми е пробвал вече алкохол - в събота беше на рожден ден, прибра се и се затвори в стаята си. Отивам да го видя - той се проснал по очи и спи върху учебника. Като стана - директно в кухнята и изпи три чаши вода на един дъх. Погледнах очите - не бяха червени, значи не е пушил трева, пък и нямаше никакъв апетит. Питам го: "млади ми приятелю, случайно да сте се напил?", а той "не, как ти хрумна!" и пак се изнесе да спи. Ще има тупа-лупа, ако ме рабирате.

# 79
  • София
Янечек  Laughing
Освен тупа-лупата, обясни му все пак къде да внимава като пие (на гладно, евтини ментета, смесване и т.н.).
Моят син няма влечение към пиенето, но имаше един период, в който му се подигравах, че ще но изпуши и пердетата в някой момент, какво ли не го хващах да е пушил, та цигари, та наргилета, та треви ... Покряскам, повикам, пък седна да му обясня защо точно е пълна тъпанарщина това, което прави. Мина и замина и тоя период, ама беше голяяяяма гняс.

# 80
Аз успешно пазя дивана, но мисля утре да съм в кондиция вече, да ви кажа отдавна не ми се беше налагало да си оставам вкъщи като съм болна, но сега хич не ми беше добре, надявам се само хрема да не ме хване - това ми е най-гадното нещо, засега съм само с болящо гърло и обща отпадналост, но съм по-добре от вчера, явно ще е от тия кратките настинки.

Янечек, на колко е детето? Аз все си мисля, че трябва да имат едно напиване, за да си знаят къде им е границата, иначе как ще установят колко е гадно? Е така, с всичките му последствия, да си помисли пак ще се напива ли. Плюс един разговор, разбира се, за да се осъзнае и че това нито е хубаво, нито е престижно, а следващият ден е кошмарен. Че от един момент нататък няма да може да се спестят няколко бири на купон/дискотека е ясно и ние сме минали оттам все пак...

# 81
На 13 е, твърде млад за подобнни експерименти според моите динозавърски разбирания. И няма да го тупам, то се знае, този път ще го оставя е така, все едно не съм разбрала.
Бърди, че то е много по-добре да пуши, отколкото да пие, според мен поне.

# 82
Янечек, уффф, малък е. Седнете и си поговорете за алкохола, приема му и ефектите от това.

Аз още помня първото си напиване, на рожден ден на съученичка. Бяхме на по 16г. Изобщо не се усетих кога и как стана, но беше отвратително после.

# 83
  • София
Бърди, че то е много по-добре да пуши, отколкото да пие, според мен поне.

Честно казано, и аз все това си повтарях, че по-добре да пуши, че поне няма да остане безпаметен и безмозъчен на някой купон или по улиците като се прибира. И пак е страшна тъпня, като намерих едно калъфче с електронна цигара с някакви течности сладки за пушене в гардероба му и щях да получа инфаркт, защото асоциирах с калъфче със спринцовка и сещаш се. Тогава как му се карах .... най-вече заради моя страх.
Иначе май точно за същата възраст говорим, 7-9 клас бяха брутални в нашите междучовешки отношения.

# 84
  • Бургас
Да се запиша по темата с чадърите-обичам оригинални ,весели чадъри, купувам си като ми се усмихне някой от витрина, без да вали. После като се наложи отварям шкафа и си избирам според настроението. Чантите ми са предимно големи,да побират много и с дръжка за през рамо. Израза за хляба го знам като авторски на Нери Терзиева-Една дамска чанта като не ти побере един хляб и две млека,каква чанта е. Не си спомням къде го прочетох, сигурно и тя го е интерпретирала според собствените си нужди. В моята има несесер с лекарства и гланц за студено време, друг-с резервна запалка и електронна цигара, който само си го разхождам. Според сезона побира детска жилетка, шише с водица за малката и за мен,ластичките не се броят.

# 85
записвам се в новата тема. Да не кажете, че ме няма!

Мър, да се оправаш. И на мен ми е едно...бляк, ама не ми се обикаля за болнични, да се занимавам... Искам да съм си вкъщи обаче, да си почивам, да си дремя на дивана с новото ми любимо сериалче.. Казах ли си, че гледам един испански сериал, казва се Кадифе. Ужасно ми е красив! С тия ми ти красиви испанки и испанци, толкова бързо и темпераментно говорят и само за любов.... Действието се развива 50-те години в Мадрид, имат едни уникално красиви тоалети, а саундтрака е убийствен! ( аз все едно съм на процент в тоя сериал  Grinning )

Янечек, аз разбирам притеснението ти, но има неща, през които всеки трябва да мине, за да разбере. И аз съм се напивала..не искам да се сещам. Всичко са уроци и човек израства чрез грешките си. Иначе, напълно разбирам, че вероятно като майка би искала да спестиш това, което може да се спести.

# 86
Янечек, пушенето свива капилярите и няма логика да са му червени очите.

За пиенето и аз смятам, че е рано да се напиват на 13, но дано много го боли главата, та да му държи влага по-дълго.

# 87
  • София
Оф, студен душ ми теглихте. Трябва пак да почна да меля за алкохола, наркотиците и бля-бля...Че тука от около 1-2 срока меля основно за ученето, ама то другото си е по-важно.
Янечек, и на мен ми звучи като да е джмурнал нещо Wink Симптомите ми изглеждат познати. Вие на колко за първи път опитахте алкохол? Аз май някъде около 15-те, но буквално само съм опитвала, не ми харесваше чаааак до студентските години, когато осми блок промени разбиранията ми за живота Joy

# 88
Не се притеснявам кой знае колко, мисля, че ми е свестно детето и няма да се пропие чак, ама сякаш вчера беше, когато му бърках адаптираното мляко и му четях за лека нощ.
На 15 се напих за първи път, точно както Сесил описа - с приятелки и стана неусетно, а следващият ден беше кошмарен.
пп: Даун, от джойнт очите светват като фарове, не можеш ги сбърка. Ако пуши трева, няма как да се укрие, веднага ще го узная. И зениците се разширяват.

# 89
Да, на 13 е малък според динозавърските ни разбирания. Аз мислех, че е около 15 годишен. Ами освен да послушаш интуицията си, за да решиш как да действаш, дали ще говориш с него или ще се направиш, че не си забелязала, трудно е да се даде съвет, от толкова много неща зависи. Ако му е било достатъчно лошо може в близките 1-2 години да не се сети да се напива пак Smirk

Аз мисля, че някъде около 15 годишна опитах алкохол, а на 16 се напих като казак - познатата схема, купон с приятелки, изобщо не знам как стана, мислех, че съм безсмъртна до онзи момент. Е... следващият ден го опроверга, мислех, че вече съм умряла и съм в деветия кръг на ада. Майка ми не знам дали не забеляза или се направи на приятно разсеяна, за да си понеса последствията. Е след това 1 година близо не помирисах алкохол изобщо. Сега пия вино предимно, концентрати не мога, лятото може рядко ром в различни коктейли.

Захир, мерси!

пп - редактирам си безпиянствения период, една година ще да е бил като се замислих, две едва ли Wink, ама така, като онзи път, не се напих повече никога.

Последна редакция: пн, 20 фев 2017, 14:42 от Мъ℘♥Мяɣ

Общи условия

Активация на акаунт