ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА 2016 - 2

• 92 396
  • 719
  •   1
Отговори
# 510
Исках да попитам дали може да давам кисело мляко с пасиран плод.

# 511
Исках да попитам дали може да давам кисело мляко с пасиран плод.

Рано е още за кисело мляко. Белтъка на кравето мляко е алерген и може най-рано на 11-12 месеца да се даде.

# 512
  • Лондон
Да,и аз съм чела,че за кисело мляко е все още много рано.Някъде около годинката се въвежда

# 513
Здравейте, мами.
Чета ви, но не сварвам да пиша.
Малкият расте, върти се все повече. Забелязвам, че му харесва да спи по стомахче. Изкарахме летния кош, друго си е с него. Simple Smile Спането в нас през деня е мираж. Дремва по 10-20 мин. и това е. А като излезем спи като пич.  Mr. Green
Майката с разранените зърна - защо ме пробваш силиконови зърна. Не съм от кърмещите, но съм чувала за тях. Но нищо повече не знам.  Peace
За киселото мляко - и аз чувам, че преди, ако са го давали по от рано, то сега не се препоръчва ранното даване.  Peace

# 514
Много благодаря!

# 515
Майчета, честит празник на вас и на сладките ни бебчета! Да са ни здрави и щастливи, а ние да не губим детското в себе си, че то ни е най-ценното!
Прекрасно е да преоткриваш света през очите на детето си!

Хубава вечер на всички  Hug

# 516
Включвам се набързо и аз - Честит празник на всички бебоци! Да са ни здрави и щастливи  Hug

# 517
Честит празник на всички бебeта!

# 518
И аз се включвам набързо. Честит 1-ви юни на бебчовците ни. Да са ни здрави и игриви. А ние големите деца да не губим детското в себе си.  bouquet

# 519
Мамчета, не съм се вкл0чвала отдавна, но сме все в движение и не влизам много тук. Както виждам всички хапват пюренца вече. Явно само моята госпожица е капризна и за сега не сме заместили хранене. Яде зеленчуково пюре на обед с месо , но не го изяжда и се довършваме с мляко. Вечер ѝ давам купена млечна каша с банан, но и нея не изяжда цялата. Вече обмислям и следобяд да вкарам някаква плодово-зърнена каша... с надеждата да отпадне някоя порция мляко.  Пюрета и купени ѝ давам , и домашни... Умишлено не съм ѝ давала само плодово пюре, за да не откаже напълно зеленчука. Почвам да се чудя какво да ѝ направя, за да яде. Започнали сме от преди 1,5 месеца с пюретата , яла е морков-бял и обикновен, сладък и нормален картоф, тиква, тиквичка, броколи и пащърнак. Месо-телешко и пилешко , приготвено готово за смесване със зеленчуково пюре на Хипп. Определено телешкото има по-приятен вкус и мирис. Иначе сме 7 310 гр и 65см. Лекарката каза, абсолютно в норма. Не ми е казала, че трябва да наддава повече. Тя си изглежда пухкава...а каква мишка се роди- 2640 гр  Heart Eyes
Грах давате ли вече? Други варива?

# 520
Малее много сте напреднали ние още не сме почнали захранване на 5.5 месеца е в понеделник имаме последна ваксина и след нея след седмица сигурно ще почнем ама мен малко ме мързи май колко по-лесно си е кърменето хаха

# 521
Нисс, ние започнахме на 5 месеца без една седмица. На мен лично не ме затруднява, но на малката очевидно не ѝ е особено комфортно. Друго си е шишето Laughing  Не, че не яде, но малко количество , с което не може да заместим цяло хранене.
Ние лично вървим бавничко , но ето в групата има бебета , хапват с охота по цяло меню. Просто всяко дете има различно темпо . Така, че смело започвайте. Може пък твоето бързо да привикне с другите вкусове. Успех!

# 522
  • Лондон
Аз захраних на 5 месеца точно,в момента е на 5 месеца и половина и е опитал основните зеленчуци.Днес даже на обяд дадох бананова овесена каша,от която изяде цялата паничка с охота.Даже се разплака за още,но не посмях ,защото все пак е нещо ново,което давам за първи път.
От топлото време тук,а и защото гушката му покрива вратлето,точно там кожата се е обринала и мажа с кремче.
Иначе всеки ден сме навън по 3-4 часа и на него мн му харесва.
Това е от мен за сега.Хубава вечер

# 523
MARY, Виолета също се обрива мн често поради същите причини. Аз също мажа с кремче, но и да изчезнат, пак се появяват мн бързо.  Глутена с кашата ли го вкарваш сега за пръв път? С педито още не съм говорила за него и за сега давам само безглутенова безмлечна каша - елда, направена с АМ и плодово пюре Simple Smile С такъв кеф си я ядеше Stuck Out Tongue Closed Eyes
Обедното го замества с 125г пюре, но мисля че й стигат само когато има картоф примерно... в началото като стигнахме 125гр пак си търсеше 30-40мл мляко, а сега спря. Започнах на 4м и 2 седмици

Тук изведнъж се вдигнаха температурите, направо е кошмарно. От дъждовно, мрачно време стана слънце и 30 градуса. От яке директно по рокля и боси крачета,опазих я като новородено посред зима, дано не й се отрази и да се разболее сега Scream

# 524
Само ние не си изяждаме всичко явно Sad голяма претенция е.  От няколко дни изяжда по една две лъжички и като стисне устата, няма отваряне. И вечер бананова каша , грис, оризова каша и резултатът е все един и същ-довършваме с мляко. До сега само два пъти сме заместили обедното мляко с пюре.
Мисля, че зъбчатата напират, защото е плачлива и дори млякото не си изпива втори ден. Рови с показалеца в устата и точи пак едни лиги...
И друг проблем имаме, но той не е от сега. Много ни е трудно заспиването, особено денем. Все с рев и тръшкане, заспива , а очите ѝ се затварят. И все в ръцете. Някой има ли такъв проблем? Опитвала съм да я оставя на леглото, но пак реве. Мислех, че ще се подобри положението , но е все така.. а в колата полудява. Скоро няма да можем никъде да ходим . Не иска да стои в кошчето.   Иначе е такава усмихната, да ми е жива и здрава. Само внимание да ѝ се обърне и няма мама, няма татко, който иска може да я вземе  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт