Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 171
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
За болки в гърлото гаргара със солена вода или с нишадър.  Peace
на двеста гр. вода колко сол се слага. Сега направих. Сложих малко, вкуса е леко солен. Така ли трябва да е?

# 121
  • София
Бяхме с детето при трима лекаря, единият, каза, че има само червено гърло и леко подуто дебело черво, вторият каза, че има ангина и ни прати в Пирогов.
В Пирогов бяхме,защото вторият лекар се усъмни за възпален апендицит.
От Пирогов, отхврълиха идеята, че е възпален и отново се върнаха на дебелото черво. Изписаха му, свещички за да се изходи (т.е. да изходи всичко, което има в дебелото черво)
Отделно други лекарства за гърло и т.н.

Малко ми оставаше да се разплача, като ми казаха,че може да е апендицит (така се пише нали?)

# 122
  • Варна
Преди 2 години влязохме с малкия в болница със съмнения за апендицит с много силни стомашни болки.Оказа се някакъв вирус,на снимката червата му бяха леко раздути.Лимфоцитите му бяха завишени.След 3 дни ни изписаха.

# 123
  • София
Преди 2 години влязохме с малкия в болница със съмнения за апендицит с много силни стомашни болки.Оказа се някакъв вирус,на снимката червата му бяха леко раздути.Лимфоцитите му бяха завишени.След 3 дни ни изписаха.
Утре за всеки случай ще го заведа в близката болница. Реално малкият няма силни стомашни болки, дори леки.
Казва, че го боли отляво, където лекарят забеляза леко подуване.
Много ти благодаря Глухарче

# 124
  • Варна
Направи му някаква диета без дразнещи храни за всеки случай.

# 125
  • оттам, откъдето започва България
За болки в гърлото гаргара със солена вода или с нишадър.  Peace
на двеста гр. вода колко сол се слага. Сега направих. Сложих малко, вкуса е леко солен. Така ли трябва да е?
Малко със закъснение. Водата я правя да е хубаво солена.

# 126
Дами, преживях травма на главата лятото, след което правиха скенер, ЕЕГ, доплер. Не откриха нищо. Боля ме дълго, а няколко седмици не можех да спя на тази страна. Веднага се появяваше болка. Както и да е, поуспокоиха се нещата. От седмица обаче болката се появи отново. Аз се обръщам в съня си понякога или забравям и така установих, че отново имам проблем. Започва да ме гложди какво става. Ако има проблем с кръвоносен съд, би ли се видял на тези изследвания, през които минах. Другото ми притеснение е, че всички ми предписват за успокояване на болката НСПВС, а в листовката им изрично е записано да се внимава след травма на глава, изобщо при кръвоизлив?
За разкош вчера на хубавото време отворих ширико врати, докато почистя и съм схваната цялата, гръб, ръце, тила...

# 127
  • София
Нова надежда, защо не звъннеш на някой лекар. Може би при травма на главата си има специфики за лечение.

По моя случай,  с детето.
3та вечер вдига 39.6 С, днес бяхме на специалист УНГ, тя каза, че е вирусна ангина, даже не било чиста ангина и отхвърли антибиотика като идея.
3ма педиатри го гледаха, само един от тях предписа антибиотик. Лекувам го с тантум верде, зиртек, изопринозин, витамин це, биокс тими и температуро понижаващи.
Ако и утре вдига Т, ще станат повече от 72 часа.
Вие как бихте процедирали?

Последна редакция: пн, 27 фев 2017, 22:36 от Wind .

# 128
Моята дъщеря ги прави такива ангини, по пет дни е имала температура.

# 129
  • Варна

3ма педиатри го гледаха, само един от тях предписа антибиотик. Лекувам го с тантум верде, зиртек, изопринозин, витамин це, биокс тими и температуро понижаващи.
Ако и утре вдига Т, ще станат повече от 72 часа.
Вие как бихте процедирали?

При температура повече от 72 часа давам антибиотик Confused

# 130
Понеже ангината ми е спътник в живота,без антибиотик не става,освен ако не е в много начален стадий.Температура поддържам докато не падне и последния налеп.Много ми помагат гъргари със сода и лайка,но при дете не знам дали е удачно.Другото,което лекар ми го е казвал да не се ядът и пият млечни продукти,защото гадините се хранят от тях.

# 131
  • София
Споделете лични впечатления от някой санаториум, в който да отида по програмата на НОИ. Предпочитам да е в близост до София-примерно Сапарева баня. За ставни болежки търся.

# 132
  • Бургас
На какво могат да се дължат завишените :
MCH-33.6 ( 26.5-32.5)
MCHC -366 ( 300-360)

# 133
За малки пъпчици, останали след рана на коляното (забравила съм на гъбички ли се дължаха, или на нещо друго), се сещам, че имаше много ефикасно мазило, но не помня кое. Идеи?

# 134
  • Варна
кортикостероид ли трябва да бъде?

Общи условия

Активация на акаунт