Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 249
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна

becky bloomwood и аз го имам същия проблем и няма значение какъв сапун използвам.Пробвала съм и гелове бебешки хипоалргенни.Кожата ми направо се люспи,а откакто ми махнаха щитовидната съвсем.Режа си ноктите до дъно,че започна ли да се чеша става лошо.

# 151
И аз страдам от суха кожа и сърбеж зимно време. Сапун - само маслинов на калъп - грозен е и не мирише особено добре, обаче е направо вълшебен за кожата! Тази зима пих Флекс Код - след десетина дни нямаше и помен от люспеста се кожа, където и да е по тялото. Предполагам колагена и  хиалуроновата киселина са дали този ефект.

# 152
  • Варна
И аз страдам от суха кожа и сърбеж зимно време. Сапун - само маслинов на калъп - грозен е и не мирише особено добре, обаче е направо вълшебен за кожата! Тази зима пих Флекс Код - след десетина дни нямаше и помен от люспеста се кожа, където и да е по тялото. Предполагам колагена и  хиалуроновата киселина са дали този ефект.

От къде го купуваш този сапун?

# 153
  • София
може и глицеринов сапун, че е най-мек.
направете си мазило - разтопявате 2 части кокосова масло на слаб котлон и добавяте 1 част зехтин. разбивате с миксер до пухкав крем. държите на хладно.

# 154
От къде го купуваш този сапун?

От Джъмбо, от магазинчета за гръцки или турски стоки, предполагам и в някои от големите вериги магазини ги има. Пребполагам се намира из интернет по-лесно  Wink

п.п. мразя да се мажа с каквото и да е  Blush  но при силни сърбежи и зачервяване ползвам зехтин с кантарион.

# 155
  • София
Имам подут венец,  при зъб или около зъби,които не ме болят, нито видимо имат кариеси. С какво да му "помогна" да спадне?
Имам хомеопатични лекарство Хепар сулфурис,което препоръчват при разни гнойни образувания.
И друго, имам час при ендокринолог, но отивам без кръвни изследвания. Дали на ехограф (ако има нещо) би забелязал нещо?

# 156
  • Варна
Имам подут венец,  при зъб или около зъби,които не ме болят, нито видимо имат кариеси. С какво да му "помогна" да спадне?
Имам хомеопатични лекарство Хепар сулфурис,което препоръчват при разни гнойни образувания.
И друго, имам час при ендокринолог, но отивам без кръвни изследвания. Дали на ехограф (ако има нещо) би забелязал нещо?

Хепара не е ли за кашлици и ларингити,моя син с това го лекуваха като малък.
На ехограф може да се види дали има някакви образования(възли,кисти),но не може да определи дали жлезата работи правилно.При всички положения трябва да се правят и двете,не са взаимоизключващи

# 157
  • Тра-ла-ла
Ако е от заседнала храна - обикновено го човъркам с конец за зъби докато прокърви. Или можеш да го натиснеш с пръст. Звучи гадно, но върши работа. Като изтече малко кръв и спада.

# 158
Или храна, или възпален джоб е това. Дренаж трябва.

# 159
Имам подут венец,  при зъб или около зъби,които не ме болят, нито видимо имат кариеси. С какво да му "помогна" да спадне?
Ako е само възпаление, без да е натъпкана храна, помага жабурене с 1 с.л. олио преди миенето на зъбите и после изплакване с някаква вода за уста.
По симптомите ендо-то ще каже какво да изследваш (ако има нужда, разбира се).

# 160
Случвало ми се е два пъти.Първия път толкова ми се беше надул венеца,че ми покри зъба.Ходих на зъболекар и ми го цепнаха за да изтече там каквото се събира.Оказа се люспа от пуканки се забила между венеца и зъба.Втория път пак от същото,но с много човъркане с клечки за зъби и конец,натискане с пръст го спуках сама.От тогава си чистя редовно зъбите с конец и не ям пуканки. Laughing

# 161
  • София
Сега като се замисля от години не съм яла пуканки, но онзи ден пробвах една.
Ще жабуря,конец,  пък ако не стане зъболекар.
Въпреки че не усещам да има храна при зъба newsm78

# 162
  • Варна
Случвало ми се е два пъти.Първия път толкова ми се беше надул венеца,че ми покри зъба.Ходих на зъболекар и ми го цепнаха за да изтече там каквото се събира.Оказа се люспа от пуканки се забила между венеца и зъба.Втория път пак от същото,но с много човъркане с клечки за зъби и конец,натискане с пръст го спуках сама.От тогава си чистя редовно зъбите с конец и не ям пуканки. Laughing

Горката Grinning.И аз не ям пуканки от години поради същата причина

# 163
Вземи си Сандрин  Peace

# 164
момичета, някой може ли да ми разчете какво означава този резултат:
Изолирани микроорганизми:
1. Микробна асоциация от повече от два вида бактерии
2.
3.

Количествена оценка:

микробно число:

Бактериурия: бакт./ml
Вид материал:
Изследване на стерилна урина
Атнибиограма    1    2    3          1    2    3
Микроскопски препарат:
от седимент - единични епителни клетки, единични еритроцити, единични левкоцити, коки
                                                                 (S-чувствителни,I-интермедиерни,R-резистентни)

Заключение:
Микробна асоциация от повече от два вида бактерии в несигнификантно количество. Да се съблюдава стерилност при даване на урината

Общи условия

Активация на акаунт