Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 217
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Ако си прекарала варицела някога,вируса е същия.Остава в латентност докато не падне имунитета.

# 271
  • София
Някога съм карала варицела, като дете.
Сега ми се наложи да стоя до човек,който има или е имал херпес зостер ( не разбрах точно) нямала съм физ.контакт. По въздушно капков път възможно ли е?

# 272
  • Тра-ла-ла
Ако си прекарала варицела някога,вируса е същия.Остава в латентност докато не падне имунитета.
Варицела беше. Аз я изкарах на 26г. Дори не знам от къде съм я гепила  Crazy За щастие мина много леко, но бях като извънземна - цялата на петна в метиленово синьо. (мажех се с някакъв препарат)

# 273
  • Варна
Някога съм карала варицела, като дете.
Сега ми се наложи да стоя до човек,който има или е имал херпес зостер ( не разбрах точно) нямала съм физ.контакт. По въздушно капков път възможно ли е?

Не би трябвало да има опасност за теб.Ти имунитет си имаш създаден.

# 274
  • Варна

Варицела беше. Аз я изкарах на 26г. Дори не знам от къде съм я гепила  Crazy За щастие мина много леко, но бях като извънземна - цялата на петна в метиленово синьо. (мажех се с някакъв препарат)

А аз варицелата я изкарах на 30 и кусур заедно с дребното.То беснее,аз на легло не мога да стана Tired

# 275
  • София
Херпес Зостер, заразен ли е?  И при какви условия се предава?

Да, заразен е.

# 276
Благодаря ви! Бях на УНГ, но не откри нищо притеснително, изписа ми спрей, витамини и Ксизал обаче аз така и не мога да открия какво ме дразни. Това че само 1 ден съм така много ме обърква, другите дни повече не се проявява това нещо. И след 1 седмица пак. Имам заек от 3 години, но ако беше от него нямаше ли другите дни да ме дразни  Rolling Eyes Не е и от пролетта, защото от миналото лято съм така, вкл. и зимата. Никога не съм ходила на алерголог, какви изследвания се правят там?
 Hug

Щом е целогодишна значи е или към зайчето или към влагата или към домашния прах Simple Smile За да разбереш точно от какво е най - добре отиди при алерголог След като му кажеш за какво става въпрос Той ще си прецени какви изследвания да ти направи Може кожни или кръвни тестове да ти направи Възможно е да не е и алергия разбира се, но на това най много прилича Какъв спрей ти е изписал, доктора? Иначе ксизала е противоалергично така че ще те успокои Simple Smile

# 277
  • Бургас
На какво може да се дължат болки ниско долу, все едно ще ми идва а съм на 10 ден от МЦ. По принцип съм с късна ОВУ

# 278
От много неща може да е - настинка, физическо натоварване, подранила О, продължително притискане от дънки/дрехи, гинекологичен проблем... Пробвай с топъл душ и свободни дрехи, ако е по-силна със спазмалгон или друго обезболяващо. Ако не отшуми до 3-4 дни - отивай на лекар.

# 279
  • Варна
Някой предприема ли някакви мерки след охапване от домашно куче.Така елегантно ми сръфа двата пръста сутринта,чак останах изненадана  Laughing

# 280
Почиствам хубаво и налагам с хума. Имат навик да забират одрасквания и гризкания, а с хумата нямам такъв проблем.

# 281
Някой предприема ли някакви мерки след охапване от домашно куче.Така елегантно ми сръфа двата пръста сутринта,чак останах изненадана  Laughing

Не. Моето ме хапеше доста като малко.

# 282
  • Варна
Почиствам хубаво и налагам с хума. Имат навик да забират одрасквания и гризкания, а с хумата нямам такъв проблем.
Благодаря,почистих с подръчни материали,сложих лепенки.Кръвта е малко,по-скоро цапа Rolling Eyes

# 283
Глухарче, аз лепенки не слагам на рани, освен водоустойчиви когато мия, или ако е примерно на ходилото и може да се изцапа. С "дишането" по-бързо заздравяват.

# 284
  • Варна

Не. Моето ме хапеше доста като малко.

Лошото е че беше комшийско,но все пак са отговорни хората,предполагам има всички ваксини.А и е френски булдог,те са толкова кекави милите ooooh!

datura_inermis аз за малко само ги слагам,колкото да спре да кърви.А и съм на работа,прашно е.

Общи условия

Активация на акаунт