Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 257
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • Bulgaria
Здравейте ,знаете ли какво означава референтна стойност на PSA да е 53,39 g- възможно ли е да има такъв резултат или е 53,39 ng ,което означава над допустимата стойност ? Или има грешка при изписването ?

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 16:37 от mimity933

# 256
  • Mediterraneo
Скрит текст:
За ПМС 10 дни преди цикъл по едно саше магнезий. Отскоро го пия по съвет на съфорумка и има ефект  Peace

Може ли линк към този продукт? Благодаря!

ето този ми препоръчаха  Peace
@ЗиЗу - няма линк!

То всъщност няма и нужда. В аптеката ще ти дадат магнезий, не е нищо специално.
Аз пия вече месец магнезий, Б комплекс и геритамин. Косата и ноктите ми са в ужасно състояние; особено косата, а идва лято, тук е много горещо и сухо, хлор от басейните и солена вода и съвсем става зле! Надявам се да се стабилизира малко.
Нещо можете ли друго да препоръчате?

# 257
Аз пия Колаген Комплекс,той също е за здрави коса,нокти и кожа.

# 258
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Какви са рисковете за плода, ако майката е преболедували варицела 10-15 дни преди зачеването?
според мен никакви рискове няма, напротив ще предадеш на бебчо антитела, които са много важни! Все пак се допитай до гинеколога. Мога да препоръчам и в МД-София 14ет проф.Кременски. Той е специалист по генетика и развитие на плода. Доста възрастен човек, но е един от най-добрите. След БХС бях при него и човекът съвсем безплатно ме консултира и ми обясни на разбираем език изследванията.

# 259
В чудо съм се видяла с приятеля ми - постоянно се оплаква от бокли в стомаха, газове, подуване. Проблемът е от месеци. В един момент започна да се оплаква, че болката отива към тестисите.

Ходи 2 пъти на ехо на стомах, един скенер и нищо не откриват. Съмняваха се за херния и като цяло оплакванията съвпадат, но не видяха нищо на ехографиите.

Вземаха кръв и проба от изпражнения - всичко излезе в норма.

Гастроентеролог му даде прахчета, които да пие 6 седмици, за да се изчистят червата. Никаква разлика. Вече се чудим при кого да ходим и какво да правим. Не иска да яде, не може да седи дълго прав (заболява го). Живеем в чужбина. Дайте идеи какви лекари да търсим, изследвания да правим...

# 260
В чудо съм се видяла с приятеля ми - постоянно се оплаква от бокли в стомаха, газове, подуване. Проблемът е от месеци. В един момент започна да се оплаква, че болката отива към тестисите.

Ходи 2 пъти на ехо на стомах, един скенер и нищо не откриват. Съмняваха се за херния и като цяло оплакванията съвпадат, но не видяха нищо на ехографиите.

Вземаха кръв и проба от изпражнения - всичко излезе в норма.

Гастроентеролог му даде прахчета, които да пие 6 седмици, за да се изчистят червата. Никаква разлика. Вече се чудим при кого да ходим и какво да правим. Не иска да яде, не може да седи дълго прав (заболява го). Живеем в чужбина. Дайте идеи какви лекари да търсим, изследвания да правим...
Колоноскопия при гастроентеролог.

# 261
Здравейте,
и аз имам една мъка вече от почти година. Развивам като че ли някаква алергия, провяваща се с много течна хрема, запушен нос, кихане, дразнене и сълзене на очи. Това се повтаря почти всяка седмица и трае само 1 ден, на другия съм като нова и така до следващата седмица. Нямам установени никакви алергии, не мога да разбера какво е това нещо. Някакви идеи  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 262
Здравейте,
и аз имам една мъка вече от почти година. Развивам като че ли някаква алергия, провяваща се с много течна хрема, запушен нос, кихане, дразнене и сълзене на очи. Това се повтаря почти всяка седмица и трае само 1 ден, на другия съм като нова и така до следващата седмица. Нямам установени никакви алергии, не мога да разбера какво е това нещо. Някакви идеи  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Това че досега не си установила че имаш каквато и да е било алергия не означава че не могат да се появят тепърва някакви Според мен най-вероятно е някаква респираторна алергия така както го описваш, а и започва пролетта може да е към полен, прах или много мъртви епителни клетки по мебели, книги, плюшени играчки или килима, от домашен любимец (косми,пух,пера), от климатик или ако банята е влажна се събират бактерии като цяло ти трябва да забележеш кога се проявява най-много сутрин или вечер и да забележеш към какво е точно Но най-добрият вариант е да отидеш при алерголог, ако те притеснява много Simple Smile Иначе мога да ти изброявам до утре варианти от какво може да е  Wink Успех

# 263
  • София
И моят мъж е подобни оплаквания. Той от какво ли не се оплакваше. Сърце, бъбреци, дробове, стомах, глава. Постоянно има оплакване. Беше на всички възможни лекари, кръвни картини, урина, ехографи... сега го пращат на невролог.

# 264
Здравейте,
Сестра ми е по същия начин.Много зле става,когато е близко до декоративния си заек.Аз пък съм с постоянна течна хрема,все още.По друг повод бях на УНГ и ми откриха изкривена носна преграда.Обясни ми,че се развивали бактерии така и си постоянно с хрема и запушен нос.Все едно си постоянно болен.Сестра ми и тя е така,но това е по наследство.Не казвам,че е същото,но не пречи една консултация с УНГ и алерголог.

# 265
Благодаря ви! Бях на УНГ, но не откри нищо притеснително, изписа ми спрей, витамини и Ксизал обаче аз така и не мога да открия какво ме дразни. Това че само 1 ден съм така много ме обърква, другите дни повече не се проявява това нещо. И след 1 седмица пак. Имам заек от 3 години, но ако беше от него нямаше ли другите дни да ме дразни  Rolling Eyes Не е и от пролетта, защото от миналото лято съм така, вкл. и зимата. Никога не съм ходила на алерголог, какви изследвания се правят там?
 Hug

# 266
Благодаря ви! Бях на УНГ, но не откри нищо притеснително, изписа ми спрей, витамини и Ксизал обаче аз така и не мога да открия какво ме дразни. Това че само 1 ден съм така много ме обърква, другите дни повече не се проявява това нещо. И след 1 седмица пак. Имам заек от 3 години, но ако беше от него нямаше ли другите дни да ме дразни  Rolling Eyes Не е и от пролетта, защото от миналото лято съм така, вкл. и зимата. Никога не съм ходила на алерголог, какви изследвания се правят там?
 Hug
Сестра ми получи това след доста години гледане на заека.Предполагаме,че е от него,защото при дори много близък контак чак и се подуват очите и не спира да киха.Постоянно е с капките за нос.Тя отказва да ходи на алерголог (нейна си работа)но и помага доста Кларитин.

# 267
  • София
Херпес Зостер, заразен ли е?  И при какви условия се предава?

# 268
Херпес Зостер, заразен ли е?  И при какви условия се предава?

http://www.puls.bg/illnes/issue_260/part_2.html

Бабата на моя мъж се зарази от правнуците си.
Съседката ми така и не разбра от къде го прихвана, най-вероятно е споменатата в линка ендогенна инфекция.

# 269
  • Тра-ла-ла
Херпес Зостер, заразен ли е?  И при какви условия се предава?
Баба ми на дърти години хвана херпес зостер от мен. А аз имах шарка. Хем вече бях минала заразния период. Така поне каза джипито й.

Общи условия

Активация на акаунт