Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 067
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Хмм а аз си прочетох листовката на Ел тироксина,за 2 години сигурно над 20 пъти съм я чела.
....................................................
нарушения в менструалния цикъл.

# 466
Значи да си почакам още малко, ок, благодаря на всички  Hug

# 467
Има ли тест (и къде се прави) за откриване на бактерии и паразити в костната система?

# 468
Хмм а аз си прочетох листовката на Ел тироксина,за 2 години сигурно над 20 пъти съм я чела.
И аз чувствам промяна в цикъла си след операцията и скоро ще го споделя с еднокринолога.При мен пък е обратната ситуация-обилен и продължителен,с много съсиреци и ми идва на 20дни.А преди операцията ми идваше на 30-35 дни.Какво се случва с хормоните ни,не знам.

# 469
  • Варна
И аз чувствам промяна в цикъла си след операцията и скоро ще го споделя с еднокринолога.При мен пък е обратната ситуация-обилен и продължителен,с много съсиреци и ми идва на 20дни.А преди операцията ми идваше на 30-35 дни.Какво се случва с хормоните ни,не знам.

При мен интересното е че се оправи след операцията.Имах страшно нередовен цикъл,прескачал ми е месеци.След операцията(предполагам,че е заради Ел тироксина) се стабилизира и взе да ми идва що годе нормално,сега нещо се разбута отново.Но за сега ми е закъсняло 4-5 дни де,не е кой знае колко,ще изчакам още за преглед.Но пък имам и друг проблем,започнаха да ми излизат кисти в млечните жлези.Едната си я имах години,но беше милиметри,сега за 2 години е нараснала до 3,5 см.Та не знам жлезата ли е виновна,ел тироксина ли  newsm78

# 470
  • Sofia
Пиеш ли вечерна иглика/прим ойл/?

# 471
  • Варна
Пиеш ли вечерна иглика/прим ойл/?

Не,днес четох за нея и определено ми допадна като идея,но ме смъмриха набързо да съм се консултирала с лекар първо.А не видях някакви странични ефекти описани.

# 472
  • Sofia
Кой те смъмри?
То ако питаш лекар ме съмнява,че ще ти го препоръча....те са по хормоналните лечения Close
Сама съм си го "предписвала"и ми помогна много,като съм споделяла с лекар ме е гледал с подозрение,но е факт...

# 473
На мен точно мамолог ми я изписа и точно за кисти, "стопиха се" . Обаче забравих дозировката , и загубих рецептата.А искам пак да си направя един профилактичен курс.
 Doli, ти по колко пиеш? Ако пиеш , де. Simple Smile

# 474
  • Варна
Кой те смъмри?
То ако питаш лекар ме съмнява,че ще ти го препоръча....те са по хормоналните лечения Close

Приятелка фармацевтка и аз се изненадах.Пия висока доза Ел тироксин - 150 мг.,но не прочетох да пречи.

# 475
  • Sofia
Скоро не съм пила.
Взимах по 1-2 на ден

# 476
Скоро не съм пила.
Взимах по 1-2 на ден
Благодаря  bouquet.
 Аз пиех някаква "ударна доза", не помня дали не бяха две по две. Ще си купя и ще  прочета в листовката за максимално допустима. Добре ,че ме подсетихте.

# 477
Моята зълва има от много години проблеми с кисти.Има 6 гинекологични операции и две на гърдите.От 3м. пие вечерна иглика и кистата,която имаше е почти изчезнала.Сподели ми и,че доста са и намалели неразположенията преди цикъл.
Аз съм чувала и за някаква отвара от черен бъзак,но не знам подробности.

# 478
И аз бях пред операция , както и години наред , ходех поне по два-три пъти годишно, на пункции. Заради кисти .
Последния път пак пункция ме спаси , но и много силен антибиотик.
И после, вечерната иглика, лично на мен , ми реши проблемите с кистите. И никакви странични ефекти нямах.

# 479
  • Варна
И аз бях пред операция , както и години наред , ходех поне по два-три пъти годишно, на пункции. Заради кисти .
Последния път пак пункция ме спаси , но и много силен антибиотик.
И после, вечерната иглика, лично на мен , ми реши проблемите с кистите. И никакви странични ефекти нямах.

И мен ме засилиха другия месец за пункция,но до колкото знам после се пълнят отново.
Ще си взема,долу горе колко време го пихте преди да видите резултат?

Общи условия

Активация на акаунт