Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 67 928
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна

Damarcus за синузит ми дойде на акъла,но то по скоро е тежест в главата newsm78

# 91
синузита 100% е там ама това си е странно. кръвно налягане, нерви, тревожност, или кой знае какво.

# 92
синузита 100% е там ама това си е странно. кръвно налягане, нерви, тревожност, или кой знае какво.
Щом си със синузит, може да е от него. Ако не е било страшно това, което си чел, едва ли са нерви и тревожност. Да не си сменил диоптър? Нищо не ти пречи да седнеш да си измериш кръвното когато "загрееш", поне едното да отхвърлиш.

# 93
  • Тра-ла-ла
При такив симптоми ми откриха киста на яйчника.
Гинеколожката не каза да вижда киста. Днес при общ профил на урина почти всичко е ок. Само не знам как да разчета  следните резултати, тъй като не пише какви са референтните стойности - Spec.gr-1030. Седимент - 2-3 левкоцита, плоски епителни клетки и слуз.

# 94
Каква може да е причината за хронично проявяващ се дъх на гной в устата? Confused Поне такова е описанието, дадено ми от друг човек, а и самата аз така си го усещам от време на време. Това, ако приемем, че няма никакъв очевиден проблем - нито имам проблеми със зъбите си, нито нещо в гърлото ме боли, не знам какво е това възпалени сливици дори. Със стомаха също никога не съм имала тревоги. Знам, че трябва да посетя УНГ, но се притеснявам, че няма да ми обърнат внимание, а проблемът за мен е сериозен от социална гледна точка. Sad
Няма общо с оралната хигиена, защото при мен тя е безупречна - мия зъбите си по 3 пъти на ден, ползвам конци и вода за уста, и нищо...
Изобщо, възможно ли е от нещо толкова елементарно звучащо като "лош дъх" да няма пълно отърваване? Да е просто някаква генетична предразположеност? Баща ми също доста често имаше неприятен дъх през годините, но не знам от какъв характер.
Тревожа се...

# 95
Каква може да е причината за хронично проявяващ се дъх на гной в устата? Confused Поне такова е описанието, дадено ми от друг човек, а и самата аз така си го усещам от време на време. Това, ако приемем, че няма никакъв очевиден проблем - нито имам проблеми със зъбите си, нито нещо в гърлото ме боли, не знам какво е това възпалени сливици дори. Със стомаха също никога не съм имала тревоги. Знам, че трябва да посетя УНГ, но се притеснявам, че няма да ми обърнат внимание, а проблемът за мен е сериозен от социална гледна точка. Sad
Няма общо с оралната хигиена, защото при мен тя е безупречна - мия зъбите си по 3 пъти на ден, ползвам конци и вода за уста, и нищо...
Изобщо, възможно ли е от нещо толкова елементарно звучащо като "лош дъх" да няма пълно отърваване? Да е просто някаква генетическа предразположеност? Баща ми също доста често имаше неприятен дъх през годините, но не знам от какъв характер.
Тревожа се...

Синусите?

# 96
Да, тях умишлено ги пропуснах, защото от доста години имам някакъв неустановен проблем с носа - стои постоянно полузапушен и съм свикнала да дишам през устата доста често, но пък нямам никакви гнойни секрети или нещо подобно, нито задна хрема. newsm78
Ако проблемът произтича от там, дали изобщо е решим във времето? Чела съм, че проблемите с носа са често хронични и трудно им се влияе. Rolling Eyes

# 97
  • Тра-ла-ла
Аз имах хипертрофирала лигавица на носа, ходих на операция и нищооо. Уж като се разшириха каналите на носа трябваше да се възстанови самопочистващата се функция. 12 години гаранция ми дадоха, че лигавицата няма пак да се разрастне  ooooh!

# 98
Да, именно защото аз също познавам много хора, които така и не успяха да разрешат проблемите с носа си, съм доста скептична, че ако се касае за това, ще успея да направя нещо по въпроса.

А тази хипертрофирала лигавица на носа как си си я докарала?

# 99
Инфектиран джоб може да е проблемът.
Не личи видимо, но отдолу се инфектира костта и накрая се стопява.
На мен така ми извадиха съвсем здрав зъб, заради стопената кост.

# 100
Инфектиран джоб може да е проблемът.
Не личи видимо, но отдолу се инфектира костта и накрая се стопява.
На мен така ми извадиха съвсем здрав зъб, заради стопената кост.
С подобни съмнения и аз си правих панорамна снимка на зъбите.

# 101
Благодаря ви, но мисля, че при мен не е това, а и няма как да продължава вече години, без да разбера. Правила съм си снимка на зъбите, когато си махнах мъдреците, и всичко беше наред. Освен това, наистина не чувствам да имам каквито и да било проблеми със зъбите, дори пломби нямам, а съм над 30. Но обезателно ще се консултирам и със зъболекар, щом мислите, че има нужда.

Понякога, когато преглъщам глътка вода, за секунда чувствам много интензивно лошия дъх, самата аз си го усещам в устата, което е странно. Сякаш идва някъде изотзад, откъм гърлото - затова предполагам, че става въпрос или за носа, или за сливиците, въпреки че с тях никога не съм имала проблеми.

Нямам никакви заболявания към момента, които биха могли да са причината. Rolling Eyes

# 102
При парадонтит също се появява проблем с дъха. При  възпаление на синусите- също. И не е задължително да имаш секрет от носа, ако имаш проблем със синусите.
Кандидоза също може да се яви като причинител на лош дъх.
Бактерии в носа и в гърлото= лош дъх. Пусни си микробиология за носа и гърлото.

# 103
Това ще направя, благодаря. Peace

# 104
  • Тра-ла-ла
А тази хипертрофирала лигавица на носа как си си я докарала?
Кой знае. Ринит навярно, защото често лигавицата ми е суха и си пръскам морска вода или комбинация от етерични капки. То беше ходене по мъките и смяна на стоматолози и доктори докато се  разбере от къде идват проблемите в устата ми, а именно от носа. Между другото за профилактика знам, че може да се жабури всеки ден с кокосови масло или в чаша вода капки масло от чаено дърво. Но трябва да ликвидираш първоизточника. Имай предвид и че не всяка лаборатория дава коректни резултати относно микробиологията. Та може и да получиш сюрприз, че нищо ти няма, но не се отказвай. В България е така  Tired

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 15:19 от Джулая

Общи условия

Активация на акаунт