Бързи здравословни въпроси и отговори – 5

• 68 308
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Както ти е предложила Беки, виж за кисти. Да ти направят ехограф. Мисля, че се заплаща допълнително. Цитонамазката е около 15-20лв.тя може и по здравна каса да мине.
Потърси още едно мнение за всеки случай.

# 181
И аз затова писах поне двама гинеколози - не всеки разчита добре УЗ, втори може да види нещо, което първият е пропуснал.

# 182
напоследък имам ужасни проблеми с паметта...някой от Вас има ли подобни проблеми???

# 183
  • Варна
напоследък имам ужасни проблеми с паметта...някой от Вас има ли подобни проблеми???

Дааа,страхувам се да не си забравя адреса,че взема в някой комшия да се прибера ooooh!

# 184
Аз. Започнах по съвети на момичета от тук гинко (взех Виногин, в него има и магнезии и селен) и още от първата седмица имам подобрение.

# 185
хмм, ами да, май и аз ще започна от билки...нещо не ми се ходи на лекар...

# 186
  • Варна
хмм, ами да, май и аз ще започна от билки...нещо не ми се ходи на лекар...

Проблеми със щитовидната имаш ли?

# 187
не, но доста върастна съм, така че мисля, че точно това е причината...

# 188
krasnakalina баба беше доволна от редуване на гинко и мултивитамини, особено в този сезон - и паметта, и шума в ухото, и цялостния тонус се подобриха.

# 189
  • Варна
не, но доста върастна съм, така че мисля, че точно това е причината...

Не е гаранция,всичко ни се отразява и стрес и забързания начин на живот.Аз нямам щитовидна жлеза и е вероятно и да е от това,но като се замисля още от преди това позабравях туй-онуй.

# 190
  • Благоевград
Здравейте!
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще се радвам на отговори.
Дядо ми е приет в хирургично отделение с тромб на долен крайник. От снощи го лекуват с хепарин, но са казали, че не се знае дали ще успеят да овладеят положението и може да се стигне до ампутация.
Въпросът ми е как става преместването от едно здравно заведение в друго? По клинична пътека по спешност или чрез изписване от едната болница и след няколко часа прием в друга? Имам спомен, че преди беше не по-малко от 6 часа, че могат да те приемат в друга болница след изписване, но си спомням, че имаше промяна и не съм запозната. Ще ви бъда много благодарна, ако някой знае и може да помогне с информация  Hug

# 191
Здравейте!
Не знам дали въпросът ми е за тази тема, но ще се радвам на отговори.
Дядо ми е приет в хирургично отделение с тромб на долен крайник. От снощи го лекуват с хепарин, но са казали, че не се знае дали ще успеят да овладеят положението и може да се стигне до ампутация.
Въпросът ми е как става преместването от едно здравно заведение в друго? По клинична пътека по спешност или чрез изписване от едната болница и след няколко часа прием в друга? Имам спомен, че преди беше не по-малко от 6 часа, че могат да те приемат в друга болница след изписване, но си спомням, че имаше промяна и не съм запозната. Ще ви бъда много благодарна, ако някой знае и може да помогне с информация  Hug
Въпросът, според мен, е много сериозен и трябва да попитате в Здравната каса, за да е достоверна информацията. Дори поискайте нормативната база, на която можете да направите това преместване. Струва ми се, че никоя болница няма да "пусне" пациент, особено здравноосигурен пенсионер.

# 192
Местила съм пациент от една болница в друга миналата година, лекарите си оправиха документацията между тях, мисля веднъж се наложи само да се върна до първата за някакъв документ. Говорете с приемащото заведение какво точно искат.

# 193
Абсолютно във всяка,просто при някои е по-малко,но не е хич поносимо и не ми доставя абсолютно никакво удоволствие. До преди 2 месеца в седмицата да е било 2 пъти,но още тогава си я имаше болката и даже вече ме е страх,не бих казала,че е груб,защото вижда,че ми е адски некомфортно,даже не успяваме да е повече от 5-10 минути.

прегледай се задължително за кисти. И дотогава се ограничи, за да не стане руптура.

Честно да ви кажа и аз не знам вече,последно като бях миналия месец и и споделих на гинеколожката ми каза,че абсолютно всичко си ми е наред,което силно ме съмнява,а и не е нещо,което да е от вчера и да подмина.

не казвам, че е това, а казах какво би могла да провериш, защоте е една често пъти потвърждаваща се хипотеза. Важно е да се направи ехограф и то именно когато имаш симптоми на болки. Ехографът е единствения начин да се каже със сигурност в такава ситуация. Отделно някои кисти имат свойството да се появяват и изчезват, така че като те гледат след като болката е изчезнала, може просто и кистата да е изчезнала.

възможно е и да е инфекция, но ти казваш, че болката е само при секс и се мени според позата, което значи, че инфекцията се е загнездила на строго специфично място и болката се влияе от активирането на определни механични влияния.

# 194
Махали ли сте си бенка (лицето) повърхтностно без конци със скалпел и обгаряне и за колко време ви падна коричката ?
При мен вече втора коричка падна за 10 дни ,но "раната" не минава ,явно и трета коричка ще прави Sad
Р.р. доктора каза че хистологията е добра .

Общи условия

Активация на акаунт